返回列表 發帖

[結果]CM會員共和榜: 2018年度 我最喜愛的歌曲第二季季選

日期: 2018年7月27日 (星期五)
時間: 21:00
主持: bagfgfcde

第一季季選就由全女班攞曬五個位
嚟到第二季仲會唔會係女歌手當道呢?
各位會員星期五晚記得入嚟支持下啦~!

候選歌曲名單: (合共39首)
AGA - 小問題
Dear Jane - 深化危機
Fabel - Earth
Gin Lee - 信
KOLOR - 七尺之下
MastaMic - 破地獄
per se - 天空塌下前
Revery - 唇舌
Robynn & Kendy - 未來紀念館
RubberBand - 城市當代配樂團
RubberBand - 逆流之歌
Supper Moment - 橙海
小塵埃 - 哪兒
方大同 - Ten Reasons
王嘉儀 - 翩翩
布志綸 - 經得起變化
何韻詩 - 極夜後
吳業坤 - 凱旋門
吳嘉熙 - 把持
李晧軒 - 窮我一生
林欣彤 - 重光紀念日
洪嘉豪 - 半天空檔
胡鴻鈞 - 偷聽情歌
容祖兒 - 心之科學
徐嘉浩 - 蕃茄炒蛋飯
張敬軒 - 天才兒童1985
莫文蔚 - 慢慢喜歡你
許廷鏗 - 演員的自我修養
陳柏宇 - 無限大
陳慧琳 - Be With You
陳慧琳 - 尾站天國
陳蕾 - Run Away (Ft. Jan Curious)
衛蘭 - 生涯規劃
鄧小巧 - 將沙拋給一片海
鄭欣宜 - 黑彩虹
盧冠廷 - 理想家
盧凱彤 - 荒原
謝安琪 - 人妻的偽術
關楚耀 - 求生 (Ft. MastaMic)

支持
我們的總和

支持
都支持新主持
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

支持美袋同楊千嬅

支持美袋同容祖兒
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

只支持abag
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

呢個主持人呀
信 本來有Top 5都俾佢飛走啦

入場都費事
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

支持凱旋門 支持信!

留名等睇第六位容祖兒
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

支持bag

第一位  謝安琪 - 人妻的偽術
没得说

支持慢慢喜歡你

支持美迦

希望美Mag 繼續留到五甲

呢個主持人呀
本來有Top 5都俾佢飛走啦

入場都費事
JasOh103 發表於 2018-7-24 22:46

Isn’t Gin Lee back in Malaysia already?

我估呢季應該由band當道,下季變返女歌手
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

反祖可恥
決定要杯葛主持人

簽名被屏蔽

想睇坤狗粉喊住離場
支持未來紀念館
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

支持 慢慢喜歡你!

支持 Be with You!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

支持 色惑!

支持 鳳陽花鼓!

偷聽情歌 希望唔係零票啦 ~

希望主持人 D tag 唔好夾雜埋咩小宇蔡健雅原子邦妮嘅歌啦

希望主持人 D tag 唔好夾雜埋咩小宇蔡健雅原子邦妮嘅歌啦
chanchan0909 發表於 2018-7-25 20:43

支持凱西瑪絲葛蕾泰勒絲薇芙特容祖兒

估︰AGA/謝安琪/張敬軒/莫文蔚/RB/SM
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

傳 CM 季選結果無驚喜 環球歌手恐拉大隊杯葛

【本報訊】CM第二季季選將於今天(7月27日)晚上九時舉行。據可靠人士透露,今屆 CM 季選結果風平浪靜,多名天后如謝安琪、容祖兒、何韻詩及陳慧琳均有歌曲順利入選,另外一席則由吳業坤拿下。據知環球歌手李幸倪(Gin Lee)及江海迦(AGA)不滿賽果,欲拉大隊杯葛!

賽果正常合理 多名天后人人有獎永不落空

CM 向來是女歌手地頭,今季季選亦沒有例外。小道消息指出,今季季選第一位將是謝安琪《人妻的偽術》,她以五票之差擊敗位列次名的容祖兒《心之科學》,再次成為大贏家。其他入選歌曲還有何韻詩《極夜後》、陳慧琳《Be With You》及吳業坤《凱旋門》。

據知最後一席爭持激烈,吳業坤《凱旋門》曾遙遙領先,但受RubberBand打告急牌影響,《城市當代配樂團》及後急起直追,一度與《凱旋門》只差兩票。除此之外,於 CM 人氣爆登的《慢慢喜歡你》未知是否受專員開分身所影響,於投票後期亦曾發力趕上,可惜仍以四票之差遺憾落選。

環球新秀爆冷落選 有人轟賽果不公

雖然太婆級歌手陳慧琳穩佔入圍歌曲一席、為環球挽回顏面,但仍有傳高層及旗下歌手 AGA 和 Gin Lee 對賽果感到不滿。本報記者訪問相關人士時,對方憤怒回應:「唔知賽果發生乜事,Gin Lee今年咁努力,佢既實力有目共睹,入唔到選係冇乜道理。AGA今年表現非常好,作品又受歡迎,本來以為一定入硬,點知因為好多投佢既會員冇跟format投票,搞到全部變成廢票。」

該人士還指出,Gin Lee 及 AGA 均對賽果感到非常失望,「Gin Lee本來都覺得志在參與,但一發現主持人係某會員之後就決定拉埋 AGA 齊齊玩杯葛,因為佢擔心自己會被主持暗串。」本屆季選主持為bagfgfcde會員。

頒獎嘉賓星光熠熠 吳雨霏蔡健雅泰勒絲齊齊現身

由於部分環球歌手拒絕到場,據稱為令當晚陣容足夠鼎盛, CM 當局邀請了眾國際知名歌手撐場,其中吳雨霏將現身出席其產後首個公開活動,並演唱知名歌曲《We Don’t Talk Anymore》及《就有就有》,屆時定必感動全場;新加坡天后蔡健雅、美國天后泰勒絲亦受邀請頒獎及獻唱成名作,相信能讓眾會員聽出耳油。

此外,有指 CM 當局經多番邀請後,終於成功說服專員 ed8671ed 及 chanchan0909 合唱《慢慢喜歡你》,將他們的愛帶到現場每一個角落。多名網民對該環節均感到十分期待,但亦有人表示不滿:「應該表演埋一蓮托生。」「點解唔唱埋撞柱?」似乎覺得唔夠喉喎。

評分人數

• ed8671ed

【本報訊】CM第二季季選將於今天(7月27日)晚上九時舉行。 ...
bagfgfcde 發表於 2018-7-27 11:54

支持高質報導

點解蔡健雅老是常出現

【本報訊】CM第二季季選將於今天(7月27日)晚上九時舉行。 ...

笑死

Gin Lee本來都覺得志在參與,但一發現主持人係某會員之後就決定拉埋 AGA 齊齊玩杯葛,因為佢擔心自己會被主持暗串。

笑咗超正

笑死
反對最後一段

Gin Lee做得好
咁既賽果 怎麼服氣 只好聽你
我怕對你不起 原來極歡喜 完全無拘束的空氣
放棄你也借你勇氣 都怪你
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

淨係想睇最後一段

想睇最尾一段

有幾個唔記得hide 留言都投人妻
睇黎人妻今晚大勝

點解蔡健雅老是常出現
CunninG 發表於 2018-7-27 12:02

擔心大家忘記左佢

無收到邀請囉 !
嚴重失實報導 !

無收到邀請囉 !
嚴重失實報導 !
chanchan0909 發表於 2018-7-27 15:22

係咪要加入Gin Lee一齊杯葛

係咪要加入Gin Lee一齊杯葛
stopzi 發表於 2018-7-27 15:35
我想杯葛你囉
成日一齊幫手起哄

我想杯葛你囉
成日一齊幫手起哄
chanchan0909 發表於 2018-7-27 15:58

你可以起哄返我

你可以起哄返我
stopzi 發表於 2018-7-27 16:18
高質會員係唔會選擇做埋 D 咁無聊嘅野 , eg 我
反 OT : 希望理想家爆冷入五強

高質會員係唔會選擇做埋 D 咁無聊嘅野 , eg 我
反 OT : 希望理想家爆冷入五強 ...
chanchan0909 發表於 2018-7-27 16:51

希望蕃茄炒蛋飯爆冷入五強

CM女員工俾既應該係大部分流科 我gin咁用心造音樂點會入唔到圍先

我tip (排名分先後)
1. 美疵
2. 美門
3. 美賓
4. 美辛
5. 美降

冇小宇,不過好在有小雨

好 差唔多時間開始
由於最近腦閉塞同非常忙碌
所以啲tag打得唔好既話就多多見諒啦

聽住KARY既好聲音洗滌下心靈先

支持 Bag