返回列表 發帖

[結果]CM會員共和榜: 2018年度 我最喜愛的歌曲第二季季選

日期: 2018年7月27日 (星期五)
時間: 21:00
主持: bagfgfcde

第一季季選就由全女班攞曬五個位
嚟到第二季仲會唔會係女歌手當道呢?
各位會員星期五晚記得入嚟支持下啦~!

候選歌曲名單: (合共39首)
AGA - 小問題
Dear Jane - 深化危機
Fabel - Earth
Gin Lee - 信
KOLOR - 七尺之下
MastaMic - 破地獄
per se - 天空塌下前
Revery - 唇舌
Robynn & Kendy - 未來紀念館
RubberBand - 城市當代配樂團
RubberBand - 逆流之歌
Supper Moment - 橙海
小塵埃 - 哪兒
方大同 - Ten Reasons
王嘉儀 - 翩翩
布志綸 - 經得起變化
何韻詩 - 極夜後
吳業坤 - 凱旋門
吳嘉熙 - 把持
李晧軒 - 窮我一生
林欣彤 - 重光紀念日
洪嘉豪 - 半天空檔
胡鴻鈞 - 偷聽情歌
容祖兒 - 心之科學
徐嘉浩 - 蕃茄炒蛋飯
張敬軒 - 天才兒童1985
莫文蔚 - 慢慢喜歡你
許廷鏗 - 演員的自我修養
陳柏宇 - 無限大
陳慧琳 - Be With You
陳慧琳 - 尾站天國
陳蕾 - Run Away (Ft. Jan Curious)
衛蘭 - 生涯規劃
鄧小巧 - 將沙拋給一片海
鄭欣宜 - 黑彩虹
盧冠廷 - 理想家
盧凱彤 - 荒原
謝安琪 - 人妻的偽術
關楚耀 - 求生 (Ft. MastaMic)

支持
我們的總和

支持
都支持新主持
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 無答案 - 林家謙

支持美袋同楊千嬅

支持美袋同容祖兒
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

只支持abag
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

呢個主持人呀
信 本來有Top 5都俾佢飛走啦

入場都費事
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

支持凱旋門 支持信!

留名等睇第六位容祖兒
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

支持bag

第一位  謝安琪 - 人妻的偽術
没得说

支持慢慢喜歡你

支持美迦

希望美Mag 繼續留到五甲

呢個主持人呀
本來有Top 5都俾佢飛走啦

入場都費事
JasOh103 發表於 2018-7-24 22:46

Isn’t Gin Lee back in Malaysia already?

我估呢季應該由band當道,下季變返女歌手
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

反祖可恥
決定要杯葛主持人

簽名被屏蔽

想睇坤狗粉喊住離場
支持未來紀念館
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

支持 慢慢喜歡你!

支持 Be with You!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

支持 色惑!

支持 鳳陽花鼓!

偷聽情歌 希望唔係零票啦 ~

希望主持人 D tag 唔好夾雜埋咩小宇蔡健雅原子邦妮嘅歌啦

希望主持人 D tag 唔好夾雜埋咩小宇蔡健雅原子邦妮嘅歌啦
chanchan0909 發表於 2018-7-25 20:43

支持凱西瑪絲葛蕾泰勒絲薇芙特容祖兒

估︰AGA/謝安琪/張敬軒/莫文蔚/RB/SM
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

傳 CM 季選結果無驚喜 環球歌手恐拉大隊杯葛

【本報訊】CM第二季季選將於今天(7月27日)晚上九時舉行。據可靠人士透露,今屆 CM 季選結果風平浪靜,多名天后如謝安琪、容祖兒、何韻詩及陳慧琳均有歌曲順利入選,另外一席則由吳業坤拿下。據知環球歌手李幸倪(Gin Lee)及江海迦(AGA)不滿賽果,欲拉大隊杯葛!

賽果正常合理 多名天后人人有獎永不落空

CM 向來是女歌手地頭,今季季選亦沒有例外。小道消息指出,今季季選第一位將是謝安琪《人妻的偽術》,她以五票之差擊敗位列次名的容祖兒《心之科學》,再次成為大贏家。其他入選歌曲還有何韻詩《極夜後》、陳慧琳《Be With You》及吳業坤《凱旋門》。

據知最後一席爭持激烈,吳業坤《凱旋門》曾遙遙領先,但受RubberBand打告急牌影響,《城市當代配樂團》及後急起直追,一度與《凱旋門》只差兩票。除此之外,於 CM 人氣爆登的《慢慢喜歡你》未知是否受專員開分身所影響,於投票後期亦曾發力趕上,可惜仍以四票之差遺憾落選。

環球新秀爆冷落選 有人轟賽果不公

雖然太婆級歌手陳慧琳穩佔入圍歌曲一席、為環球挽回顏面,但仍有傳高層及旗下歌手 AGA 和 Gin Lee 對賽果感到不滿。本報記者訪問相關人士時,對方憤怒回應:「唔知賽果發生乜事,Gin Lee今年咁努力,佢既實力有目共睹,入唔到選係冇乜道理。AGA今年表現非常好,作品又受歡迎,本來以為一定入硬,點知因為好多投佢既會員冇跟format投票,搞到全部變成廢票。」

該人士還指出,Gin Lee 及 AGA 均對賽果感到非常失望,「Gin Lee本來都覺得志在參與,但一發現主持人係某會員之後就決定拉埋 AGA 齊齊玩杯葛,因為佢擔心自己會被主持暗串。」本屆季選主持為bagfgfcde會員。

頒獎嘉賓星光熠熠 吳雨霏蔡健雅泰勒絲齊齊現身

由於部分環球歌手拒絕到場,據稱為令當晚陣容足夠鼎盛, CM 當局邀請了眾國際知名歌手撐場,其中吳雨霏將現身出席其產後首個公開活動,並演唱知名歌曲《We Don’t Talk Anymore》及《就有就有》,屆時定必感動全場;新加坡天后蔡健雅、美國天后泰勒絲亦受邀請頒獎及獻唱成名作,相信能讓眾會員聽出耳油。

此外,有指 CM 當局經多番邀請後,終於成功說服專員 ed8671ed 及 chanchan0909 合唱《慢慢喜歡你》,將他們的愛帶到現場每一個角落。多名網民對該環節均感到十分期待,但亦有人表示不滿:「應該表演埋一蓮托生。」「點解唔唱埋撞柱?」似乎覺得唔夠喉喎。

評分人數

• ed8671ed

【本報訊】CM第二季季選將於今天(7月27日)晚上九時舉行。 ...
bagfgfcde 發表於 2018-7-27 11:54

支持高質報導

點解蔡健雅老是常出現

【本報訊】CM第二季季選將於今天(7月27日)晚上九時舉行。 ...

笑死

Gin Lee本來都覺得志在參與,但一發現主持人係某會員之後就決定拉埋 AGA 齊齊玩杯葛,因為佢擔心自己會被主持暗串。

笑咗超正

笑死
反對最後一段

Gin Lee做得好
咁既賽果 怎麼服氣 只好聽你
我怕對你不起 原來極歡喜 完全無拘束的空氣
放棄你也借你勇氣 都怪你
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

淨係想睇最後一段

想睇最尾一段

有幾個唔記得hide 留言都投人妻
睇黎人妻今晚大勝

點解蔡健雅老是常出現
CunninG 發表於 2018-7-27 12:02

擔心大家忘記左佢

無收到邀請囉 !
嚴重失實報導 !

無收到邀請囉 !
嚴重失實報導 !
chanchan0909 發表於 2018-7-27 15:22

係咪要加入Gin Lee一齊杯葛

係咪要加入Gin Lee一齊杯葛
stopzi 發表於 2018-7-27 15:35
我想杯葛你囉
成日一齊幫手起哄

我想杯葛你囉
成日一齊幫手起哄
chanchan0909 發表於 2018-7-27 15:58

你可以起哄返我

你可以起哄返我
stopzi 發表於 2018-7-27 16:18
高質會員係唔會選擇做埋 D 咁無聊嘅野 , eg 我
反 OT : 希望理想家爆冷入五強

高質會員係唔會選擇做埋 D 咁無聊嘅野 , eg 我
反 OT : 希望理想家爆冷入五強 ...
chanchan0909 發表於 2018-7-27 16:51

希望蕃茄炒蛋飯爆冷入五強

CM女員工俾既應該係大部分流科 我gin咁用心造音樂點會入唔到圍先

我tip (排名分先後)
1. 美疵
2. 美門
3. 美賓
4. 美辛
5. 美降

冇小宇,不過好在有小雨

好 差唔多時間開始
由於最近腦閉塞同非常忙碌
所以啲tag打得唔好既話就多多見諒啦

聽住KARY既好聲音洗滌下心靈先

支持 Bag