返回列表 發帖
支持人妻大勝

支持 Bag
616.1314 發表於 2018-7-27 20:57

thx

你投左乜歌

CM會員共和榜 2018年度我最喜愛的歌曲第二季季選
第五位 (TAG)

我快樂有時 我叫悶有時
也算上天的恩賜

仰首太空 再看清一片藍圖星宿
怎麼那北斗永亮透

舊日我跟你
是源自那神聖耀眼燦爛晨曦

(呢首應該好難估...

第五位

我快樂有時 我叫悶有時
也算上天的恩賜

仰首太空 ...
bagfgfcde 發表於 2018-7-27 21:02

准我能陪你倒數千億個晨曦

估千年如一日!
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

呵呵
環球杯葛搞到一個人都冇

愛徹底 lolllllll
咁快
Happy and Blessed.

准我能陪你倒數千億個晨曦

估千年如一日!
JasOh103 發表於 2018-7-27 21:06

anti plagiarism bye

呵呵
環球杯葛搞到一個人都冇

JasOh103 發表於 2018-7-27 21:08

堅姐明明已經拉隊離場

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

堅姐明明已經拉隊離場
kevinlai1621 發表於 2018-7-27 21:09

見係 #teammuseum & #team米線 所以俾下面

見係 #teammuseum & #team米線 所以俾下面
JasOh103 發表於 2018-7-27 21:10

換左另一個一姐

有時 星塵

第五位

在網絡上 人人都可當上戰神卡爾迪亞
講幾句話 得到幾句認同 也就不可一世
視線都集中在手機上 卻忘了世界其實無限大
放下不必要的自負 穿越在一個又一個秘境之中
望向地平線 驚嘆自身的渺小同時 不如也說聲 “Oh, what a world!”

得到萬千樂迷擁戴 他們在商業市場上已取得巨大成功
即將從地下舞台走上紅館 可算是他們近年來不斷努力的最好回報
此時此刻聽《橙海》副歌的一唱一和 彷彿突然多了層自我提醒的意義
勿忘初心 保持謙遜的心態 相信是四位大丈夫對自己及所有樂迷對他們的寄望

11月紅館 good show!

如候鳥集結天空 如螻蟻力挺枯草
如瀑布撞碰荒土 全人類也熾熱擁抱
才驟覺你我也渺小 尋覓宇宙最遙遠光譜
從來沒有路線 沒有預覽地圖

請把你的心開 You could see what you wanna be
觀賞最美的海 You could see where you gonna be
鯨魚躍出這片橙海 You could see who you wanna see
未來是一幅畫布請繪上色彩 描畫你愛的愛

橙海 [27]
作曲:Supper Moment
作詞:Supper Moment
編曲:Adrian Chan、Supper Moment、王雙駿
監製:Adrian Chan、王雙駿
主唱:Supper Moment

開心
有一首入到快樂裡邊

supper 都係cm真愛

第四位 (TAG)

有請 KARY !!!!!!!!

這都市太逼迫 只想快些天黑
以燈以光以歌舞掃走抑壓

好想坐上飛車 好想醉多一些
我思緒跟你軀殼遠走荒野

見到吳雨霏個肚臍
我感到歲月催人老
Happy and Blessed.

今日主角果然係霏姐

換左另一個一姐
kevinlai1621 發表於 2018-7-27 21:11
JasOh103 發表於 2018-7-27 21:10

#teammuseum #lovejoeylovefour

見到吳雨霏個肚臍
我感到歲月催人老
jose 發表於 2018-7-27 21:17

#KARYforever18

又係 kary
希望係 run away

心之科學!

心之科學!
stopzi 發表於 2018-7-27 21:21
希望無份 !!!

心之科學!
stopzi 發表於 2018-7-27 21:21

joey is ready

會唔會係全晚最驚喜既一個位

第四位

城市是個牢籠 你我都是失去自由的籠中鳥
社會太荒誕 生活太苦悶 有時真會被煩惱壓得喘不過氣
若不甘當一隻被馴服的象 不如嘗試逃離這個瘋狂地帶
跟帶給我痛苦的人揮揮手 我告別了他們所有
出走到橙海 才發現世界可以這麼美

旋律再流暢 編曲再爽快 還需有好聲音配合才能成事
在製作人監督及Jan Curious陪同下 陳蕾唱出了空前的自信
整首作品架構完整 也助她首次在 CM 季選有所斬獲

彌留的心跳 靈魂的呼叫
感到煩擾跟發燒

Come on let’s get away we run and we will run for today
Come on let’s get away let’s be alive and run away

Run Away [29]
作曲:陳蕾
作詞:MJ Tam
編曲:C.Y. Kong
監製:C.Y. Kong、MJ Tam、Tom@Mr.
主唱:陳蕾 Ft. Jan Curious

高質

恭喜豹哥

估信!
因為tag個首係we don’t talk anymore
但我都要堅決說出來

希望無份 !!!
chanchan0909 發表於 2018-7-27 21:22

我已經不可以跟你做朋友

估信!
因為tag個首係we don’t talk anymore
但我都要堅決說出來
JasOh103 發表於 2018-7-27 21:25

多謝支持恨倪

第三位 (TAG)

再蒼老幾歲 病榻上結伴仰首太虛
愛湧進對方的骨髓 互吻微笑 目送他去

兩夫婦怎相對 暴雨橫過後變細水
再蒸發變輕煙一縷 幻化雲雨在被窩裡

照咁睇aga mag有一個入唔到

照咁睇aga mag有一個入唔到
JasOh103 發表於 2018-7-27 21:31

仲有祖兒未出喎

尾站天國

第三位 (TAG)

再蒼老幾歲 病榻上結伴仰首太虛
愛湧進對方 ...
bagfgfcde 發表於 2018-7-27 21:28

邊個兩夫婦 係咪兩位專員?

作為 CM 其中一位鍾意搞事既會員
好開心由我黎頒呢首歌
@chanchan0909 @ed8671ed

第三位

人會變 情會厭 沒有甚麼會永存不朽
對每件事的熱情 都總會隨時間而慢慢減退
因此 慢慢喜歡你的愛情 才來得多麼的珍貴

作曲人李榮浩逐句旋律堆疊 砌出愛情的細水長流
配上天后莫文蔚溫婉的演繹 成功虜獲一眾樂迷歡心
有熱度又夠甜蜜 相信在不久的將來 這首歌曲會在婚禮及示愛時大派用場

慢慢喜歡你
慢慢的親密
慢慢聊自己
慢慢和你走在一起
慢慢我想配合你
慢慢把我給你

慢慢喜歡你
慢慢的回憶
慢慢的陪你慢慢的老去
因為慢慢是個最好的原因

慢慢喜歡你 [31]
作曲:李榮浩
作詞:李榮浩
編曲:馮翰銘 Alex Fung
監製:荒井十一
主唱:莫文蔚

BTW 當有人對你說「慢慢喜歡你」的時候
何不以一句「只要和你在一起」作回應
有請 Taylor Swift!!!

邊個兩夫婦 係咪兩位專員?
harryharry 發表於 2018-7-27 21:33
為了相處愉快演好我的每一天 ~~
好開心由我黎頒呢首歌

CM會員共和榜 2 ...
bagfgfcde 發表於 2018-7-27 21:37
無聊 ! 幼稚 !

好開心由我黎頒呢首歌

我有份投呢首成就佢地

第二位 (TAG)

猶如沉沉大病一場
痊癒了面相更閃亮
舊身體不理想 升級版我已換上

聽聽故鄉的海 鯨魚在說話 形容我的家
徘徊紅綠馬路 就讓我選擇
要花盡力氣的愛太蒼白 為何放不下 現在我更快樂嗎

為了相處愉快演好我的每一天 ~~
無聊 ! 幼稚 !
chanchan0909 發表於 2018-7-27 21:37

笑死 恭喜你地

小問題

小問題
kayzzz 發表於 2018-7-27 21:47

明明估心之科學都得

好開心由我黎頒呢首歌

原來小道消息都幾準

元氣壽司登場lu!

慢慢喜歡你唔係第一。。傷心。。

第二位

既然被愛概率 如宇宙陰森詭祕
那倒不如關於失戀的問題 請不用提
穿起高跟鞋 換上新衣裳 別回望 就朝著新生活進發
即使對舊愛還是有點念掛 都能隨歌曲自在的R&B節奏流動慢慢褪去

作為近年樂壇的後起之秀 AGA 的創作總有種特殊的魔力
《小問題》是繼第一季《無期》後的又一首 CM 季選得獎歌曲
專輯及歌曲銷量又頻頻報捷 一切都足以證明樂迷對她的喜愛

寧願貪一刻的開心 不想跟他對質
得到一晚兩晚三晚四晚溫暖的片刻
多麼束身的薄裙 得寵好好醜醜感覺像個人

關於失戀的問題 請不用提
即管很悉心的設計 裝飾我這身體
失戀這小問題 我不要雙眼承受雨季
關於失戀的問題 他的後遺
即管很瀟灑的破費 修葺我每處枯萎
失戀這好問題 我歸家好好想半世

小問題 [41]
作曲:AGA
作詞:陳詠謙
編曲:T-Ma 馬敬恆
監製:舒文@Zoo Music
主唱:AGA

即刻差個馬鼻

原來小道消息都幾準

元氣壽司登場lu!
JasOh103 發表於 2018-7-27 21:48

可能第一

Gin拉唔到AGA一齊杯葛

可能第一
bagfgfcde 發表於 2018-7-27 21:52

五強都入唔到真係會笑死

好開心由我黎頒呢首歌

如果有人同時又對住我講慢慢喜歡你同埋gotta be with you呢

Gin拉唔到AGA一齊杯葛
WZA111 發表於 2018-7-27 21:52

可能信第一呢

即刻差個馬鼻
kevinlai1621 發表於 2018-7-27 21:52

第一嬴少少喳