返回列表 發帖

為阿Kay俾方逸華鬧爆 陳志雲:幫佢爭取演出機會

蘋果日報
陳志雲噚晚喺理工賽馬綜藝館為《志雲尋志雲 登陸舞台演嘢會》尾場演出,今次邀請咗謝安琪(Kay)及及古巨基擔任表演嘉賓。

阿Kay話陳志雲為夢想堅持全力追夢,欣賞對方,並現場演繹歌曲《This is me》,而陳志雲就話喺阿Kay出道時已經好鍾意佢,仲幫佢爭取演出機會,當時仲搞到俾方逸華鬧:「《志雲飯局》當年訪問每個都係有成就嘅人,唯獨當年想請謝安琪做嘉賓,佢當時都未紅,佢經理人都推咗。」 陳志雲問謝安琪有咩夢想可以幫佢實現,Kay話:「同好多香港人一樣未買樓。」陳志雲笑言喺祈禱裏面幫佢加埋呢樣。

個人感想:我愛陳志雲

可惜志雲大師喺叱吒頒獎禮話唔到事 唔係可以幫kay實現女金夢

Ps.夏森美又俾人補刀

志雲大師快啲入番去整頓下tvb啦 太多騎呢怪搞衰晒tvb

以前成日鬧stephen 估唔到依家佢走咗之後更唔掂

志雲大師快啲入番去整頓下tvb啦 太多騎呢怪搞衰晒tvb
kayzzz 發表於 2018-7-25 01:41

今次agree 你

2009年志雲大師大大聲講好中意祝英台

真心希望他回tvb踢走余詠珊和肥佬何

叱吒樂壇生力軍
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

覺得志雲好好
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

簽名被屏蔽

依家志雲大師係商台話事 希望幫Kay 爭 女金+ 最女
tributehotel 發表於 2018-7-25 13:10

發完夢未?
陳志雲入左商台幾耐?要幫一早幫左

。。。感覺0鏗老了之後就是陳志雲。。。
兩個長得好像

依家志雲大師係商台話事 希望幫Kay 爭 女金+ 最女
tributehotel 發表於 2018-7-25 13:10

陳志雲由商台CEO轉任首席智囊,專注時事評論。未來會全心投入前線時事評論工作,以專業角度為香港發聲,轉任後不會有任何行政職責或實權,但有需要時可在公司策略性發展上提供意見。他指商台行政總裁的職位暫時懸空,公司的日常營運將繼續由總經理陳靜嫻負責。

2014年已經轉做智囊,冇實權了

陳志雲由商台CEO轉任首席智囊,專注時事評論。未來會全心投入前線時事評論工作,以專業角度為香港發聲,轉 ...
myrichardac 發表於 2018-7-25 13:56

俞氏陰魂不散

家下先知志雲喺TBB原來係咁正常, 其他個D_婆...

陳志雲真係忠奸難分。。。
舞來舞去 不日內開始錄音。

女金!女金!女金!
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

但係TVB係最早俾冠軍美yum
好諷刺

好諷刺
星夢情真 發表於 2018-7-25 23:20

其實講到捧起kay TVB功不可沒 只不過大家集中左講903啫

好諷刺
星夢情真 發表於 2018-7-25 23:20

跟我走

其實講到捧起kay TVB功不可沒 只不過大家集中左講903啫
HOTMAN 發表於 2018-7-25 23:32

記得係2006年中903播到kay係女歌手第一 有雜誌講 之後已經係佢簽環球再大埋肚既新聞
903之後都有keep住熱播kay 果時港台997仲瞓緊
2008年彈起左就真係四台狂谷
當然Tvb 係2009既力捧亦令到佢入晒屋 都係最尾嗰幾個入到屋嘅2000代香港歌手

最後點都估唔到997係唯一一個台真係比到個名分佢

志雲超好
不如幫Kay實現女金夢啦

2009年志雲大師大大聲講好中意祝英台
timgoi 發表於 2018-7-25 10:19

讲出至晕心声
ot 你头像系边个明星?

best wish too kay
Support good music