返回列表 發帖
飲酒思源 (Original Ver) 好似都冇收錄過係任何專輯?
Jacz 發表於 2018-7-27 00:16

係呢個真係冤案

係唔係 楊千嬅國語版 ?
荷花gigi 發表於 2018-7-26 22:54

烈女國語版以前Newsy 播廣告聽過但最後無影

千嬅05年係吹自己準備翻唱自己經典歌做國語碟

又話金牌已買曬版權又話自己已經錄咗尐

估計嚮倉底有貨

飲酒思源 (Original Ver) 好似都冇收錄過係任何專輯?
Jacz 發表於 2018-7-27 00:16

我想講 2.0真係好難頂 仲要次次開show都唱呢個版本
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

我一直唔知個首個叫乜名
另外仲有一首 印象 (with 梁詠琪 & 鄭伊健 & 陳小春) (收錄係 仲夏夜 ...
Jacz 發表於 2018-7-27 00:08

萬語千言仲有獨唱版

萬語千言仲有獨唱版
mychart- 發表於 2018-7-27 00:47

唉!好想有得聽下

重有智多多廿日環遊世界
振災歌彿教歌唱得太少就算啫
許志安/古巨基/楊千嬅/Twins/Leo/有耳非文 - 喪Do地球大合唱
都幾好聽吖

今晚經過彌敦道見到有貼海報宣傳,有好幾個造型喎。點解會有海報?印象中寰亞唔係唔再印宣傳海報咩?

夏天的故事(世紀末暑假Mix)
艾石仔 發表於 2018-7-27 00:38

邊度有得聽

我想講 2.0真係好難頂 仲要次次開show都唱呢個版本
fifty1205 發表於 2018-7-27 00:43

完全唔岩feel囉

好彩321Go唔再唱咋

係呢個真係冤案
kenneth 發表於 2018-7-27 00:40

我之後下載既聽唔到有走音,仲好好聽

又話金牌已買 ...
kenneth 發表於 2018-7-27 00:43

我都記得
佢個陣講到要出第三隻國語大碟咁
等左好耐都唔見出,之後就冇左件事
再之後就到第二年既 又過去的女人,跟住就到大傻,我的生存之道,再到12月既Unlimited

萬語千言仲有獨唱版
mychart- 發表於 2018-7-27 00:47

邊度有得聽

我記得有呢堆未收錄個人專輯或未出過CD

有你在愛我 (收錄係飛天少女豬事丁原聲大碟)
繼續努力 (普普樂團R ...
SA弟林 發表於 2018-7-26 18:10

好勁xD
我記得好似唱過一隻叫心經,幾好聽,不過唔記得係咩時期錄
隻碟有飽滿愛都值得買既

好勁xD
隻碟有飽滿愛都值得買既 ...
joshua 發表於 2018-7-27 02:57

One on One精選:
一個人的童話
一個人的美術館
一葉舟
一些生活
一千零一個
你是唯一我是之一
搭正一點
一 ...
黃家正 發表於 2018-7-25 21:59

一個人的美術館
你是唯一我是之一

呢2首國語好聽啊,
以前千嬅唱國歌幾好聽,之後佢d國詞咬字歪曬就唔好聽

又話金牌已買 ...
kenneth 發表於 2018-7-27 00:43

傳聞仲有 少女的祈禱 & 可惜我是水瓶座 ?
後嚟不了了之 ~

果首唔係叫我的醉愛咩
呢首係電影國語插曲喔
MiRi 發表於 2018-7-26 15:49

我的醉愛,呢首電影歌好聽,想佢紅館到唱,可以整一part電影歌

原來過得很快樂 出碟前有個雜誌訪問,
佢自己講當時錄起有首歌叫 忽然念舊
後嚟出碟嗰陣又無啦啦失蹤~

我記得有呢堆未收錄個人專輯或未出過CD

有你在愛我 (收錄係飛天少女豬事丁原聲大碟)
繼續努力 (普普樂團R ...
SA弟林 發表於 2018-7-26 18:10

勁到。
你係咪統計到千嬅總共錄過幾多首歌

原來過得很快樂 出碟前有個雜誌訪問,
佢自己講當時錄起有首歌叫 忽然念舊
後嚟出碟嗰陣又無啦啦失蹤~ ...
荷花gigi 發表於 2018-7-27 09:53

記得仲有首 朝花夕拾
可能係流料,亦舒既書名成日變左千嬅既歌

係呢個真係冤案
kenneth 發表於 2018-7-27 00:40

當年好多人插呢,娛樂新聞都講

記得仲有首 朝花夕拾
可能係流料,亦舒既書名成日變左千嬅既歌
Nathan 發表於 2018-7-27 09:57

仲以為系A記抽起做新歌+精選~~

在我心中係 許頌唱隻碟得兩首歌,好似係

我有digital file
Jacz 發表於 2018-7-26 23:38

堅强女人心係咪full version?我想要啊

我一直唔知個首個叫乜名
另外仲有一首 印象 (with 梁詠琪 & 鄭伊健 & 陳小春) (收錄係 仲夏夜 ...
Jacz 發表於 2018-7-27 00:08

萬語千言有出過碟咩?

好勁xD
隻碟有飽滿愛都值得買既 ...
joshua 發表於 2018-7-27 02:57

04年我已經聽到
好多歌手都錄過添

HOW ABOUT 04祝福你

仲有啲無收錄過架:

黑天鵝(藍奕邦合唱)
奔向未來(華星群星合唱)
其實我記得(陳奕迅合唱)
我們的答案(咬唇國語版)
白雪新衣(寶貝當家宣傳曲)
那一天還未到(剛剛好國語版)

橙色暑假(側田/楊千嬅)
入過阿田碟咋

橙色暑假(側田/楊千嬅)
入過阿田碟咋
kenneth 發表於 2018-7-27 12:54

家下暑假佢出碟其實入埋都幾啱數吖

勁到。
你係咪統計到千嬅總共錄過幾多首歌
Nathan 發表於 2018-7-27 09:55

仲有好多好多
印象中係得千嬅D未出版舊歌多到唔肯出CD 版
D唱片公司都唔記得咗千嬅錄咗咁多歌  
次次精選碟都出少少

Eason D 未出版舊歌同千嬅差唔多
nonkul

仲以為系A記抽起做新歌+精選~~
荷花gigi 發表於 2018-7-27 10:02

當年離開左甲音樂,有流傳過會出一隻剩Amusic精選,附上AAL concert DVD,可惜最終不了了之,應該係fans FF居多

我之後下載既聽唔到有走音,仲好好聽
Jacz 發表於 2018-7-27 01:22

當年多得肥媽幫手開聲話千嬅囉
千嬅EQ勁高仲多謝佢意見

飲酒1好聽過2.0好多,感情細膩好多
想當年我地上勁歌聽千嬅唱飲酒,千嬅都有問我地唱成點,個排畀人講到驚左應該

當年多得肥媽幫手開聲話千嬅囉
千嬅EQ勁高仲多謝佢意見

飲酒1好聽過2.0好多,感情細 ...
膠膠 發表於 2018-7-27 13:34

朱明銳:值得學習
有人聽過歌曲後發現千嬅唱到高音位「人情越講越多」時,浮游在走音邊緣,有粒音疑似唱歪,明顯不是千嬅平日的水準,難怪有傳華星要回收派台歌!記者致電商台高層甘菁菁求證時,她力撐千嬅沒有走音,而歌曲亦登上叱咤榜;至於港台的周國豐表示好難界定走音,若千嬅追求完美重錄是好事;至於新城知訊台台長朱明銳表示歌曲不是千嬅應有水平,有輕微走音,但他欣賞千嬅勇於改過,值得其他歌手學習。

台灣繼續工作
至於華星發言人承認錄音當日千嬅身體不適:「唔可以係藉口,但出嚟效果千嬅唔接受,千嬅覺得對唔住大家,主動提出想再錄過!(回收舊版派台歌?)冇,由電台處理!(點解監製會收貨?)佢覺得雖然千嬅病緊,但把聲甜美,接受到。」而DJ雲妮表示千嬅錄音當日哮喘病發:「千嬅都好無奈,希望佢休息多啲,唔好咁緊張。」目前千嬅身在台灣錄音,她在微博上載了錄音相,並謂要戒咖啡,郭富城經理人小美亦留言:「忍吓口先,過咗錄音期再飲。」

萬語千言有入碟咩?
武十郎有原聲碟咩?

上網完全無資料?

原來我好不了解千嬅

不過睇左咁多留言原來 ...
iamsingingwong 發表於 2018-7-27 18:24

萬語千言冇入碟啵
武十郎我都仲係好肯定冇原聲大碟,除非有人show到隻碟既detail同樣出來

萬語千言有入碟咩?
武十郎有原聲碟咩?

上網完全無資料?

原來我好不了解千嬅

不過睇左咁多留言原來 ...
iamsingingwong 發表於 2018-7-27 18:24

Lmu 明明係新歌,但k 又無得唱
傳聽度差過Joey 堆廣告膠歌

無人估呢15條木咀係邊個?

老母老公奶奶?
前助手現助手april,evi,yu?
人山人海陳輝陽雷頌德erickwok伍樂城carl?
林夕方丈藍奕邦cykongjean?
林海峰朱祖兒商台djs,tomaschan陳輝雄?
Paco郭啓華吳雨黎明林建岳?
彭浩翔梁漢文陳奕迅?
冷敲害祖先

堅强女人心係咪full version?我想要啊
PP(alex+miriam) 發表於 2018-7-27 11:22

yap! 不過音質嘛嘛!

Jacz 發表於 2018-7-27 20:09

你呢兩隻似係啲音樂網自己group隻Cd出來多過係真係出過呢隻碟!
因為yesasia個啲實體碟網都search唔到你講呢兩隻碟。。。

Ps: 有冇睇千嬅IG 新post出黎另外兩個look?超靚!

Crazy! 唔講埋香港。我家?
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

回復 77# fifty1205

快樂與哀愁真係沒得輸  沒收錄系正式CD好可惜

你呢兩隻似係啲音樂網自己group隻Cd出來多過係真係出過呢隻碟!
因為yesasia個啲實體碟網都search唔到你 ...
膠膠 發表於 2018-7-27 23:05

任何一個LOOK都完勝321糕ENCORE造型

任何一個LOOK都完勝321糕ENCORE造型
gooloo 發表於 2018-7-27 23:38

咁佢影相同做show又冇得咁比較既,我覺得321GO encore look都靚

咁佢影相同做show又冇得咁比較既,我覺得321GO encore look都靚
膠膠 發表於 2018-7-28 00:53

其實個LOOK都唔係好差, 只係冇LB咁好, 我覺得可接受
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

尖沙咀街頭已經癡曬poster,搞到我以為隻碟出左

回復  fifty1205

快樂與哀愁真係沒得輸  沒收錄系正式CD好可惜
steven891026 發表於 2018-7-27 23:32

快樂與哀愁唔入碟真係FANS損失 ,之前拉闊有唱真係奇蹟當年套劇咁收得唔明點解冇出個D歌
其實原先有期望ONE ON ONE D 歌再偏D, 不過冇最BIG HIT個D(小城, 水秤, 少女)已經算係咁, 雖然我好想我等我在同一千零一個
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對