返回列表 發帖
原來飽滿愛唔係林海峰揀既

丁生揀煉金術

可唔可以post內頁?或邊個揀邊首整個list? 未有時間去買但好想知 :(

版权问题,实体和itunes才有
kenny211 發表於 2018-7-31 15:42

iTunes都冇,得實體專輯先有

原來細so都有份揀

可唔可以post內頁?或邊個揀邊首整個list? 未有時間去買但好想知 :(
johnnyoceandeep 發表於 2018-7-31 16:00

知左咪無驚喜囉

回復 257# PP(alex+miriam)

唔駛驚喜,我要等個幾禮拜先會有實物:( please.

回復 250# kenny211

唯有去買隻碟支持下

回復  PP(alex+miriam)

唔駛驚喜,我要等個幾禮拜先會有實物:( please.
johnnyoceandeep 發表於 2018-7-31 16:12

反白
狼來了 節目主持 細So
如果東京不快樂 節目主持 鄭家輝
再見二丁目 唱片批發行家 偉哥
假如讓我說下去 歌手 黃淑蔓
深息 唱片監製 C.Y.Komg
超齡 歌迷 Gavin So
寒舍 音樂小編 Wex
一個人的童話 歌迷 Jacqueline Mo
野孩子 前助手 Margie Ho
煉金術 歌迷 丁子高
飛女正傳 歌手 梁漢文
飽滿愛 唱片公司宣傳部總管 John Ng
親 歌迷 Evi Yang
我係我 歌迷 于逸堯
新世紀福音戰士 音樂版權先鋒 Tony Chu

反白
假如讓我說下 ...

PP(alex+miriam) 發表於 2018-7-31 16:33

除左我係我,全部估錯晒

回復 259# PP(alex+miriam)

Thanks! 歌迷Evi Yang于逸堯,哈哈!有冇解釋的?係一句起兩句止?

黃淑蔓?好有代表性
iamsingingwong 發表於 2018-7-31 16:40

如果佢搵哂所有前監製、音樂人揀就有意思。而家好random, 哈

Thanks! 歌迷Evi Yang 同于逸堯,哈哈!有冇解釋的?係一句起兩句止? ...
johnnyoceandeep 發表於 2018-7-31 16:39

有啲一兩句,有啲就一段

反白
假如讓我說下 ...
PP(alex+miriam) 發表於 2018-7-31 16:33

估唔到有細so
印象中佢唔算撐千千既903dj
初心傷過
重新再跳

有啲一兩句,有啲就一段
PP(alex+miriam) 發表於 2018-7-31 16:44

Thank you :)

估唔到有細so
印象中佢唔算撐千千既903dj
MiRi 發表於 2018-7-31 16:46

應該係同上年合作拉闊有關

千嬅還解構碟名意思,她笑說:「《ONE ON ONE》即係買一張聽、買一張珍藏。」
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

認真聽咗幾次,我真心覺得一二三cd版好聽過live版喔
首先「去追」呢個位其實個key低過live版,冇咁突兀同刺耳
仲有「回想」「熟了」都smooth過live版
而且live版把聲有d攰,cd版把聲好聽d
不過有一樣嘢係必須承認既,就係楊千嬅live版永遠更有感情

有無講千嬅點解揾佢地揀?
iamsingingwong 發表於 2018-7-31 16:50

點解千嬅自己唔揀?可能會揀楊千嬅。

回復 259# PP(alex+miriam)

呢十五條友點樣揀出來?Ω
舞來舞去 不日內開始錄音。

呢十五條友點樣揀出來?Ω
黃家正 發表於 2018-7-31 20:19

咁就要問寰亞啦

宁愿歌迷选,然后一人一个故事
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

好鍾意個盒既質感

精選list 其實幾唔大路下喎

千嬅還解構碟名意思,她笑說:「《ONE ON ONE》即係買一張聽、買一張珍藏。」 ...
John 發表於 2018-7-31 17:25

決定唔拆好鍾意個DESIGN, 彷彿回到00年個陣, 而家已經好小碟會盛載住拆禮物既期待
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

啱啱先發現有飽滿愛
全碟最surprise

認真聽咗幾次,我真心覺得一二三cd版好聽過live版喔
首先「去追」呢個位其實個key低過live版,冇咁突兀同刺 ...
aussie2013 發表於 2018-7-31 18:07
可能未聽慣,或者聽慣左live版
覺得live好聽好多,亦可能本身期望太大

比我揀我一定揀晒堆文字人
唔係所有人都識用文字表達

林二汶藍奕邦wasabi健吾
填詞人林夕黃偉文周耀輝何秀萍林若寧

既然黃淑蔓都有份寫One on One, 仲要寫得好牽強個只,
咁點解天后靈同美巧會冇份。。

CM一眾美會員大可以一人寫一首文案INBOX瑞瑞

CM一眾美會員大可以一人寫一首文案INBOX瑞瑞
gooloo 發表於 2018-8-1 09:46

一定好過丁子高,黃淑蔓,唱片發行家偉哥,音樂小編WES,梁漢文,唱片公司宣傳部總監John Ng之流

比我揀我一定揀晒堆文字人
唔係所有人都識用文字表達

林二汶藍奕邦wasabi健吾
填詞人林夕黃偉文周耀輝何秀 ...
mychart- 發表於 2018-8-1 03:25

咪係
宜家揀堆唔相關既人,冇人想知佢地點解揀個首歌呀

一定好過丁子高,黃淑蔓,唱片發行家偉哥,音樂小編WES,梁漢文,唱片公司宣傳部總監John Ng之流 ...
Jacz 發表於 2018-8-1 11:33

丁生還好,寰亞點解肯比其他廢文出街

偉哥廢文no.1
想知大家本書仔點開封,我逐針拆線

丁生還好,寰亞點解肯比其他廢文出街
gooloo 發表於 2018-8-1 12:26

丁生最廢,希望佢以後唔好再搞亂檔

寫得最好係唔係細so同親?

treee 發表於 2018-8-1 14:58

最鍾意CY嗰段

一定好過丁子高,黃淑蔓,唱片發行家偉哥,音樂小編WES,梁漢文,唱片公司宣傳部總監John Ng之流 ...
Jacz 發表於 2018-8-1 11:33

KKBOX音樂小編WES 寫d野hea到... 唔寫好過寫
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

fifty1205 發表於 2018-8-1 15:11

呢個fans黎 仲應該係gay

只能說在小經典之後,一個人每天可以做五份song list的2018,還能做出種選曲我九成不懂,(CY和于逸堯我能體會,)其他的,這些歌你們要真喜歡和她唱k點一點就行了吧。這不就是又一次消費歌手個人光環嗎?(而且這是一張重點發行,不是那種藝人不知道會發的東西)

睇到一個好mean但我又覺得幾啱嘅評價
完全唔明有部分人點解有資格幫美千揀歌XD
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

treee 發表於 2018-8-1 14:58

no, 可有可無,亦都唔係好多人想知

fifty1205 發表於 2018-8-1 15:11

好多俾人感覺都係湊數

可能比Eason写仲比有心思

丁生咁写,真系睇唔出佢几爱杨千嬅……

宁愿歌迷或者真系故事,现在呢个感觉,真系雷声大雨点少
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

丁生最廢,希望佢以後唔好再搞亂檔
Jacz 發表於 2018-8-1 13:26

你有幾憎丁子高

宁愿歌迷或者真系故事,现在呢个感觉, ...
kenny211 發表於 2018-8-1 17:47

丁生8月3號會係TBC呢個app再講講所揀千嬅既歌
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

好耐都未見過佢既碟包裝得咁靚

宁愿歌迷或者真系故事,现在呢个感觉, ...
kenny211 發表於 2018-8-1 17:47

不嬲都傳丁生同佢「形婚」架啦

好耐都未見過佢既碟包裝得咁靚
Chemistry 發表於 2018-8-1 21:21

真係勁靚
我好少覺得佢短髮好睇