返回列表 發帖
好耐都未見過佢既碟包裝得咁靚
Chemistry 發表於 2018-8-1 21:21

我覺得上次xxxxx擁有海靚啲有心思啲 好精緻
今次純粹係個boxset盒搞到好似好勁 入面本booklet仲要咁難開

你有幾憎丁子高
wchild 發表於 2018-8-1 18:10

佢做Pr 齋寫得一句,的確幾唔似樣

簽名被屏蔽

係moov download 只碟聽 但只有華星+ 東亞/ 寰亞 飛走新藝寶 / 金牌(華納持有牌權)
成日網上串流的copyri ...
tributehotel 發表於 2018-8-2 13:27

其實係咪暫時只能自己用CD轉mp3先有可能有隻完整既碟聽?各大平台都冇新藝寶/金牌堆歌
btw我自己整咗個playlist:直覺 Piano Mix,深息 Bare Mix,快樂與哀愁,飲酒思源 original ver,我係我 Remix 咁聽落嚟個flow好正
如果隻碟收齊呢幾首就好啦

其實係咪暫時只能自己用CD轉mp3先有可能有隻完整既碟聽?各大平台都冇新藝寶/金牌堆歌
btw我自己整咗個p ...
aussie2013 發表於 2018-8-2 14:08

iTunes 買全隻專輯就有哂全部18首歌

iTunes 買全隻專輯就有哂全部18首歌
PP(alex+miriam) 發表於 2018-8-2 14:25

原來如此,我睇d人貼圖以為嗰堆歌都係冇,原來係only for album
即刻去iTunes買多次全碟

簽名被屏蔽

如果有串流平台 再買iTunes 好似好儍咁 再買實體碟 更儍 但fans 就係咁 ...
tributehotel 發表於 2018-8-2 15:23

我買咗兩隻實體,不過我起澳洲未攞到

扣住隻碟個粒膠黐力唔多夠

123321派台啦,唱得hao hao
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

點解線上無左成隻碟?
想同瘋癲靚仔睇千嬅.只要你有一張飛,我可比手續費.仲等?即刻PM啦!26/170/126

【招兵買馬】由狼來了見證她郎來了,從 Single 走到 One On One,我和你,他和她,都有楊千嬅的故事。現在誠邀各位嬅粉精挑細選最能夠代表你的故事,又或現在心境的一首歌,並簡單寫下你的故事,連同以下圖片於同一時間張貼到 Facebook / Instagram / Both,將你和我的故事告訴千嬅。沒有過去的她,便無今天的我們。其實一人,又豈止一個楊千嬅的故事。

(1) 張貼日期及時間:本週六 (4/8) 正午 12:30
(2) Hash Tag #一人一個楊千嬅的故事 #OneOnOne #楊千嬅
(3) 記住 Tag 楊千嬅
(4) Instagram private 嘅帳戶記得短暫調教至 public

原圖於此:https://drive.google.com/file/d/ ... ZwALYGVgBpMYBk/view

【招兵買馬】由狼來了見證她郎來了,從 Single 走到 One On One,我和你,他和她,都有楊千嬅的故事。現在 ...
kingsfacheung 發表於 2018-8-3 09:22

Fans 發起的?
我前日IG已經寫咗嘢了,tag咗千嬅,佢尋日居然like咗我篇文,勁開心!

竟然冇林夕 wyman 陳輝揚

真係勁靚
我好少覺得佢短髮好睇
放空 發表於 2018-8-2 01:18

如果演唱會係用呢個髮型會正好多

今次系咪有poster墻?
有冇人可以告知一下具體喺邊個位置?
想去影兩張相~

反OT:今次選曲我覺得同三二一go嘅rundown好類似,兼顧左街客同diehard fans,只不過唔太明白點解要選呢啲人黎選歌

深息新版編曲係幾正,但vocal mix都超級唔掂,好似求其用filter去攞翻個vocal出黎,搵唔翻原本個vocal stem喇?

【招兵買馬】由狼來了見證她郎來了,從 Single 走到 One On One,我和你,他和她,都有楊千嬅的故事。現在 ...
kingsfacheung 發表於 2018-8-3 09:22

好心佢一早用fans寫嘅野做藍本啦,一定有心機好多

呢個係d咩活動黎?
iamsingingwong 發表於 2018-8-3 18:50

fans自發

收到只碟……

几惊喜

jason567 發表於 2018-8-3 11:48

Wyman肯定揀野孩子,跟住寫我真的盡力了balabala

好心佢一早用fans寫嘅野做藍本啦,一定有心機好多
newguy 發表於 2018-8-3 19:20

其實可以2 CD~
一隻係FRIENDS揀, 一隻係FANS揀

今次系咪有poster墻?
有冇人可以告知一下具體喺邊個位置?
想去影兩張相~

反OT:今次選曲我覺得同三二一g ...
Frankie318 發表於 2018-8-3 16:50

今日喺灣仔動漫基地對出見到有

好勁!
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

買左,佐敦豐美唱片$126,不過好奇一問你地既歌詞本系咪都系得新歌有歌詞?精選系冇?

買左,佐敦豐美唱片$126,不過好奇一問你地既歌詞本系咪都系得新歌有歌詞?精選系冇? ...
p74d47 發表於 2018-8-7 20:42

我系,虽然包装大盒,其实里面用料都几cheap

唔怪得一路唔plug 123321 cd ver, live版好聽好多
FIGHT for 陳柏宇

好sad無《快樂與哀愁》!!!呢首堅正!
__曾踏破過深海
          尋求你我所愛__

好sad無《快樂與哀愁》!!!呢首堅正!
ilovemiriam 發表於 2018-8-10 07:45

呢首歌其實有冇出過碟的?

呢首歌其實有冇出過碟的?
阿mark 發表於 2018-8-10 13:18

有呀,收錄在Kiss Me Soft 第三版。我幾年前為咗呢隻歌買二手都要$198...

2018 香港唱片商會銷量榜第32週 2018/8/10

TW LW NW
01 NE 01 One ON One Collection / 楊千嬅
02 NE 01 V Touch / 黎瑞恩
03 02 06 初戀 / 宇多田光
04 07 02 君天籟之音101 / 鄧麗君
05 03 35 Reputation / Taylor Swift
06 08 02 He / 黃紫藍
07 NE 01 舊夢如歌2 / 如夢
08 RE 04 Shawn Mendes / Shawn Mendes
09 NE 01 Primary / 顏卓靈
10 06 06 Recall A Little Bit / 小塵埃

OUT
XX 01 10 dahlia II / 張敬軒
XX 04 02 Once Again 可一.可再 / 李麗珊
XX 05 10 三二一GO! 演唱會2017 Live / 楊千嬅
XX 09 06 Bold & Beautiful / Gin Lee
XX 10 16 Luna / AGA

SKY MUSIC天空銷量榜
銷售日期[30-07-2018至05-08-2018]

1)  楊千嬅 Miriam Yeung – One on One Collection (2CD)
2)  李麗珊 Lisa Lee - ONCE AGAIN
3)  吳青峰個人solo首張EP【Everybody Woohoo】
4)  小塵埃 - Recall A Little Bit
5)  楊千嬅 #三二一GO ! 演唱會2017 Live (Blu-ray)
6)  張敬軒 – dahlia II (SACD)
7)  莫文蔚Karen Mok|我們在中場相遇HALF TIME (限定版)
8)  張敬軒 – dahlia II (德國版)
9)  草蜢 Grasshopper Live Goes On 世界巡迴演唱會 2017 Live (2DVD+2CD)
10) Gin Lee李幸倪2018全新廣東歌EP – “Bold & Beautiful”

HMV Chart
TW LW
01 NE  One on One Collection / 楊千嬅
02 NE  初戀 / 宇多田光
03 02  2ND Special Album: Summer Night / Twice
04 07  Reputation / Taylor Swift
05 03  Dahlia II / 張敬軒
06 08  Now 100 (2CD)(UK Ver) / VA
07 NE  楊千嬅 三二一GO! 演唱會2017/ 楊千嬅
08 RE  1÷χ=1 (UNDIVIDED) / Wanna One
09 NE  5TH MINI ALBUM: YOU MAKE MY DAY / SEVENTEEN
10 06  Recall A Little Bit / 小塵埃

希望可以上榜10星期

簽名被屏蔽

下星期sammi又出精选,希望 1 one 1冠军多一个星期啦

我覺得上次xxxxx擁有海靚啲有心思啲 好精緻
今次純粹係個boxset盒搞到好似好勁 入面本booklet仲要咁 ...
721AXA 發表於 2018-8-2 01:24

個隻好易皺,都令既, 今次D相就好FASHION, 同上一隻唔同STYLE~
HOME都好令, PINK COLOR
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

jason567 發表於 2018-8-3 11:48

好失望啊 經典給合都冇

好多歌都無
barbarbar

2018 香港唱片商會銷量榜第35週 2018/8/31

TW LW NW
01 01 02 Believe In Mi / 鄭秀文
02 02 03 Moving Forward / Sukie S  
03 06 04 One on One Collection / 楊千嬅
04 09 02 Mamma Mia! Here We Go Again / OST  
05 03 04 V Touch / 黎瑞恩  
06 07 38 Reputation / Taylor Swift  
07 05 02 15 Concert / 陳潔麗
08 NE 01 Know. / Jason Mraz
09 10 09 初戀 / 宇多田光  
10 RE 04 君天籟之音101 / 鄧麗君

OUT
XX 04 02 Touching / 歌莉雅
XX 08 03 Everybody Sings at17 新曲+精選 / at17