返回列表 發帖
我要色惑~~~~

One on One精選:
一個人的童話
一個人的美術館
一葉舟
一些生活
一千零一個
你是唯一我是之一
搭正一點
一二三三二一
舞來舞去 不日內開始錄音。

我要色惑~~~~
yanchapahsuk 發表於 2018-7-25 21:50

冇買隻Single?

作為精選
CD2 Track12-15都好噴

飛女正傳 係咪丁子高揀?
阿mark 發表於 2018-7-25 14:32

希望佢唔好揀佢自己唱live個version入碟

D精選又唔係話特別精... 搞到好odd

深息 Bare Mix

點降唔收原版~
一直覺得原版好過Bare Mix(應該就係2012版啦~)

深息 Bare Mix

點降唔收原版~
一直覺得原版好過Bare Mix(應該就係2012版啦~)
kenny1102 發表於 2018-7-25 23:29

夾硬要收錄火鳥隻碟其中一首歌,又或者揀呢首歌果位,唔知有2000年果個原版

如果有埋稀客 一千零一個 小星星就正啦
冇少女的祈禱 小城大市 水瓶座都算係幾好
「微笑之中 接受還未有 答案。」

餘滿愛 2001林狗十大傑青
反而無和諧創希望同萬語千言
iamsingingwong 發表於 2018-7-25 15:29

佢同古巨基係咪合唱過國語歌?
同丁子高嚮中國唱嘅劇集歌都可以收埋嘅
和諧幾好聽,不過689之後興鬥爭

準備自plug 數字歌studio version
希望快d 731

其實好似仲有隻千杯不醉都失蹤左
初心傷過
重新再跳

火紅火熱其實已經係好多千嬅精選出現過,煩膠程度同少女小城水瓶有得揮
    千嬅盛放其實算幾齊精選,只 ...
iamsingingwong 發表於 2018-7-26 13:10

Lmu 幾好聽,好過wm

1 on 1
精選部分應該從過去大碟中每碟一首
【This is MC】澳門見

果首入single特別版
反而唯有愛隨身無入千嬅個人大碟so sad
iamsingingwong 發表於 2018-7-26 15:27

果首唔係叫我的醉愛咩
呢首係電影國語插曲喔
初心傷過
重新再跳

果首唔係叫我的醉愛咩
呢首係電影國語插曲喔
MiRi 發表於 2018-7-26 15:49

仲有首只為了你醉

仲有首  有你在我愛 都好似冇收錄過係佢自己任何個人大碟

仲有首  有你在我愛 都好似冇收錄過係佢自己任何個人大碟
Jacz 發表於 2018-7-26 16:32

呢首係兒歌,飛天少女豬事丁嘅插曲,係第一首出版嘅歌。

我記得有呢堆未收錄個人專輯或未出過CD

有你在愛我 (收錄係飛天少女豬事丁原聲大碟)
繼續努力 (普普樂團Remix)
(收錄係12夜12首)
智多多動物奧運會
(收錄係流行兒歌)
智多多知多多
(收錄係流行兒歌)
萬語千言 (與古天樂合唱)
小小夢想
展翅計劃
我很需要你 (與梁朝偉合唱)
(收錄係風沙)
怪乖 (與森美/小儀/方力申/李彩樺合唱)
(收錄係After The Rain)
我們的答案
停不了的愛 (與蘇永康合唱)
(收錄係香港廣播75年金曲銀禧紀念)
一生中最愛 (與鄭伊健合唱)
愛有枯榮時節
(收錄係大衛營原聲大碟)
寫給城市的詩
(收錄係閉上眼睛去旅行 2)
What We Want (與李彩樺/方皓文合唱)
(收錄係True Music Karaoke Hits Vol.2)
迷宮 (與梁朝偉合唱) (收錄係地下鐵電影音樂原聲大碟)
火紅火熱  (Asian Dub Remix) (與梁漢文/鄭中基/何韻詩合唱) [收錄係唔該,救救我 (火紅火熱版)]
唯有愛隨身
(收錄係Love 05 情歌集)
千杯不醉
只為了你醉

小城大事 (女子十二樂坊合奏版)
半邊天
堅強女人心
天生註定 (與任賢齊合唱)
(收錄係情意結)
世界真細小 (與光良/Nikki/TWO合唱)
給香港小姐
(收錄係主題曲101)
人人愛愉快
(收錄係卡通王國)
不信愛有罪
(收錄係歷久嚐新)
請將它放下
初見 (與林峯合唱版)
未完的歌 (與林峯合唱版)
友誼萬歲  (與香港兒童音樂劇團合唱)
那一天還未到
平行 (與丁子高合唱)
無雙

飽滿愛第一次收錄係楊千嬅精選碟
nonkul

繼續努力 (普普樂團R ...
SA弟林 發表於 2018-7-26 18:10

星之碎片 唔係收錄係開大隻碟咩

1 on 1
精選部分應該從過去大碟中每碟一首
lemontea1069 發表於 2018-7-26 14:36

係咯,覺得咁都幾好,梁漢文2013隻精選就係一碟一首,不過只選了華星時期大碟

星之碎片 唔係收錄係開大隻碟咩
阿mark 發表於 2018-7-26 19:10

係喎  記錯咗星之碎片  收錄咗2次
nonkul

繼續努力 (普普樂團Remix)
(收錄係12夜12首)
智多多動物奧運會
(收錄係流行兒歌)
智多多知多多
(收錄係流行兒歌)
萬語千言 (與古天樂合唱)
小小夢想
展翅計劃
我很需要你 (與梁朝偉合唱)
(收錄係風沙)
怪乖 (與森美/小儀/方力申/李彩樺合唱)
(收錄係After The Rain)
我們的答案
停不了的愛 (與蘇永康合唱)
(收錄係香港廣播75年金曲銀禧紀念)
一生中最愛 (與鄭伊健合唱)
愛有枯榮時節
(收錄係大衛營原聲大碟)
寫給城市的詩
(收錄係閉上眼睛去旅行 2)
What We Want (與李彩樺/方皓文合唱)
(收錄係True Music Karaoke Hits Vol.2)
星之碎片
(與梁朝偉合唱) (收錄係地下鐵電影音樂原聲大碟)
迷宮 (與梁朝偉合唱) (收錄係地下鐵電影音樂原聲大碟)
火紅火熱  (Asian Dub Remix) (與梁漢文/鄭中基/何韻詩合唱) [收錄係唔該,救救我 (火紅火熱版)]
唯有愛隨身
(收錄係Love 05 情歌集)
千杯不醉
只為了你醉

小城大事 (女子十二樂坊合奏版)
半邊天
堅強女人心
天生註定 (與任賢齊合唱)
(收錄係情意結)
世界真細小 (與光良/Nikki/TWO合唱)
給香港小姐
(收錄係主題曲101)
人人愛愉快
(收錄係卡通王國)
不信愛有罪
(收錄係歷久嚐新)
請將它放下
初見 (與林峯合唱版)
未完的歌 (與林峯合唱版)
友誼萬歲  (與香港兒童音樂劇團合唱)
那一天還未到
平行 (與丁子高合唱)
無雙

飽滿愛第一次收錄係楊千嬅精選碟

仲有
Namasga你好嗎? (with陳奕迅&何超儀&海俊傑) (收錄係 12夜12首)
我們不哭了  (收錄係 我們不哭了)
直覺 (Piano Mix) (收錄係華星最優秀17首)
心仍是冷 (with林峯) (收錄係 tribute to...anitamui)
不信愛有罪 (收錄係 tribute to...anitamui)
什麼都不怕 (收錄係 U Love)
堅強女人心 (收錄係 武十郎電視原聲)
星星・同學

我反而想要快樂與哀愁 KKBOX/itunes個d全部都無得聽
當年得kiss me soft特別版有收錄
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

仲有
Namasga你好嗎? (with陳奕迅&何超儀&海俊傑) (收錄係 12夜12首)
...
Jacz 發表於 2018-7-26 19:42

邊有出過武十郎原聲大碟啊?-.-

什麼都不怕本身咪收錄左係揚眉咯,仲係第二主打添啵

什麼都不怕本身咪收錄左係揚眉咯,仲係第二主打添啵 ...
膠膠 發表於 2018-7-26 20:58

佢講既係什麼都不怕 Remix版
nonkul

我反而想要快樂與哀愁 KKBOX/itunes個d全部都無得聽
當年得kiss me soft特別版有收錄 ...
fifty1205 發表於 2018-7-26 20:00

呢首歌就出過一次  精選碟都冇出過
nonkul

痴線嬅嬸自己肯定上面一首都唔記得

什麼都不怕本身咪收錄左係揚眉咯,仲係第二主打添啵 ...
膠膠 發表於 2018-7-26 20:58

出過呀,有兩首歌
一首係 堅強女人心,另一首係 在我心中

打漏左,係Remix

仲有
...

痴線, 我唔敢講自己係真嬅粉

繼續努力 (普普樂團R ...

係唔係仲有 夢裡的人 啊?

係唔係仲有 夢裡的人 啊?
荷花gigi 發表於 2018-7-26 22:41

1999 年 903狂熱份子唱過

出過呀,有兩首歌
一首係 堅強女人心,另一首係 在我心中

打漏左,係Remix ...
Jacz 發表於 2018-7-26 22:25

在我心中係乜黎?我睇完成套武十郎都冇印象既?
你有冇呢隻碟既detail?我成日mon住千嬅啲鬼祟碟都冇見過喎?

1999 年 903狂熱份子唱過
wchild 發表於 2018-7-26 22:42

好似係無Studio version    如果出埋 私奔remix 版 就好啦

仲有
...

京都念慈庵廣告歌呢(非夏天的故事ver)

gooloo 發表於 2018-7-26 22:48

係唔係 楊千嬅國語版 ?

好似係無Studio version    如果出埋 私奔remix 版 就好啦
荷花gigi 發表於 2018-7-26 22:46

私奔有remix 版 咩?

有好多首喎,邊年先?
iamsingingwong 發表於 2018-7-26 23:21

我記得 吵我

在我心中係乜黎?我睇完成套武十郎都冇印象既?
你有冇呢隻碟既detail?我成日mon住千嬅啲鬼祟碟都冇見過 ...
膠膠 發表於 2018-7-26 22:42

在我心中係 許頌唱隻碟得兩首歌,好似係

我有digital file

有好多首喎,邊年先?
iamsingingwong 發表於 2018-7-26 23:21

第一版廣告好似係夏天的故事melody但唔同歌詞?

痴線, 我唔敢講自己係真嬅粉
wchild 發表於 2018-7-26 22:36

你淨係熟五月天就夠喇

gooloo 發表於 2018-7-26 22:48

我一直唔知個首個叫乜名
另外仲有一首 印象 (with 梁詠琪 & 鄭伊健 & 陳小春) (收錄係 仲夏夜狂想曲音樂覺原聲)
致未來的你 (收錄係 單身男女電影原聲帶)
萬語千言 (with 古天樂) (收錄係 'World Sight Day' Single) (2000年國際獅子會世界視覺日主題曲)

你淨係熟五月天就夠喇
Jacz 發表於 2018-7-27 00:01

五月天咩黎架, 食得架

我一直唔知個首個叫乜名
另外仲有一首 印象 (with 梁詠琪 & 鄭伊健 & 陳小春) (收錄係 仲夏夜 ...
Jacz 發表於 2018-7-27 00:08

收錄埋小小夢想

收錄埋小小夢想
wchild 發表於 2018-7-27 00:10

飲酒思源 (Original Ver) 好似都冇收錄過係任何專輯?

仲有
...

夏天的故事(世紀末暑假Mix)