返回列表 發帖

[Aug/3/2018] V Touch - 黎瑞恩 (2CD)

歌手:黎瑞恩
唱片名稱:V Touch
唱片封面:

推出日期:2018/08/03
唱片類型:2CD

TrackList:
CD 1:
1. 圓缺
2. 重回布拉格
3. 破曉
4. 她來聽我的演唱會
5. 仍然記得嗰一次
6. 如果我有事
7. 蜚蜚
8. 永遠愛著你

CD 2:
1. 大個唱
2. 剩下光年
3. 幸福摩天輪 [靚聲伴唱版]
4. 身外情 [靚聲伴唱版]
5. 逾越生死 [靚聲伴唱版]
6. 城裡的月光 [靚聲伴唱版]
7. 今生不再 [靚聲伴唱版]
8. 舊街角 [靚聲伴唱版]
9. 回眸一笑 [靚聲伴唱版]
10. 祝英台 [靚聲伴唱版]
11. 假使有日能忘記 [靚聲伴唱版]
12. 陌上歸人[靚聲伴唱版]

附加資料:
黎瑞恩 2018 年最新 HIFI 專輯 V Touch 感動
為求達到最高音色效果
分別在 香港 / 台灣 / 泰國 三地錄音製作
收錄 雷頒德、黃偉文 為小恩特別打造的 剩下光年
演唱會主題舞曲 大個唱
8 首全新演繹金曲 : 圓缺,如果我有事,仍然記得嗰一次,重回布拉格
監製: 譚國政
附送 10 首靚聲伴唱音樂 雙 CD 德國壓製

出處:mini shop
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

蜚蜚係翻唱sita果首
定係翻唱另一首同名歌?

靚聲伴唱音樂即係點?伴奏?

靚聲伴唱音樂即係點?伴奏?
steven891026 發表於 2018-7-26 15:03

Feat. Gin Lee FF MODE
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

第二隻碟好噴,不如直接單CD10首歌仲好啦!

即係佢下隻碟會有今次呢八首翻唱嘅伴唱?

蜚蜚係翻唱sita果首
定係翻唱另一首同名歌?
~love1314~ 發表於 2018-7-26 14:46

我估係sita嗰首
因為舊街角 逾越生死 祝英台 佢都翻唱過
翻唱sita唔奇
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

圓缺係咪楊千嬅個首???
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

圓缺係咪楊千嬅個首???
John 發表於 2018-7-26 17:33

小鳯姐

唔係撈月亮的人國語版?
Cd2係咪演唱會版?

Cover p得好靚

小恩子2首新歌都識翻唱多8首,千嬅反而cd1    ...
iamsingingwong 發表於 2018-7-26 19:28

唔會啦,就算真係翻唱美千,都唱撈月亮的人而唔係圓缺啦,小恩子都算有誠意了,起碼唔係10首全翻唱,但其實寧願佢出5首新歌ep或者新曲+精選都好過翻唱

個COVER 咁似丁當既

雅雅都未出實體碟
舊街角又再出現x_x
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

圓缺原來係張彥博嗰首

有冇人知道小恩子4月紅館演唱會出唔出碟

點解今次翻唱歌無派台歌?

點解今次翻唱歌無派台歌?
xteve 發表於 2018-8-24 17:45

如果我有事,好似拍左MV,大個唱好似四台0上榜?

有冇人知道小恩子4月紅館演唱會出唔出碟
阿mark 發表於 2018-8-9 18:28

票房咁差,應該都喺唔會出咯

回復 19# lightupmylight

但有歌迷話有錄影

回復  lightupmylight

但有歌迷話有錄影
阿mark 發表於 2018-9-6 15:10

好多concert錄影都冇出碟,之前伍樂城個都錄影

好多concert錄影都冇出碟,之前伍樂城個都錄影
lightupmylight 發表於 2018-9-6 15:20

Eason 亞博嗰次都有錄

反ot: 原來小恩子上星期開左簽名會
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

oh shxt
蜚蜚真係好難聽
做乜鬼野中國風 係到吹笛???
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你