返回列表 發帖
好慘呀
一心搶到個跨年show點知都取消左
我諗對佢都好大打擊

btw 似係連錄影都無?
唔知有無可能做part 2? ...
masterdragon 發表於 2018-12-30 09:59 PM

明顯大帝無量力而行啦
宜家浪費咗真系無得怨
下次應該要再等十年啦
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

其實中間休息唔好咩?系都要連住20場咁開
搞到一場好好的跨年演唱會衰收尾
學下同期咁安排咪好囉
以為自己好後生咁
好好休息順便思考下啦

買左黃牛既今次係慘定抵死呢?
始終大家覺得係後者比較多

好慘呀
一心搶到個跨年show點知都取消左
我諗對佢都好大打擊

btw 似係連錄影都無?
唔知有無可能做part 2?

買左31號 唯有退錢

華仔好慘
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

打後幾場cancel哂

《AXA 安盛呈獻 My Love Andy Lau World Tour - Hong Kong 2018》-
《取消 2018年12月28日至2019年1月3日 共7場演唱會 特別通告》

日前劉德華先生因喉嚨發炎,醫生建議休息,忍痛宣布取消3場演唱會。今日在醫院經醫生確診患上流感,需全面休息。主辦機構現決定宣布取消剩餘4場(2018年12月31日至2019年1月3日)的所有場次。

在此向所有支持、愛護劉德華先生的已購票人士再一次表達萬分的歉意。請持有2018年12月28日至2019年1月3日演唱會有效門票人士務必保留門票。主辦機構將會盡快公布後續安排事宜。

不便之處,敬請原諒!

相關查詢網站:

香港體育館:
http://www.lcsd.gov.hk/hkc

映藝文化娛樂:
https://www.facebook.com/focusentertainmentltd

My Love演唱會相關網站:
1) Facebook:
https://www.facebook.com/MyLoveAndyLauWorldTour/
2) IG:
https://www.instagram.com/myloveandylauworldtour/
3) 微博:
https://www.weibo.com/6598879485/

映藝文化娛樂有限公司
2018年12月30日

Focus Entertainment Limited

To Whom It May Concern

<AXA Presents My Love Andy Lau World Tour - Hong Kong 2018> -

<Special Notice About Concert Cancellation of 7 Shows (28th December 2018 – 3rd January 2019)>

On 28th December 2018, we, Focus Entertainment Limited announced the cancellation of 3 shows due to Mr Lau suffering from a throat infection. Following consultation at the hospital today, Mr Lau was diagnosed with influenza. The doctor has ordered Mr Lau to rest until he is fully recovered. We regrettably announce the cancellation of the remaining 4 shows (31st December 2018 – 3rd January 2019).

We express our deepest apologies to all the supporters and fans of Mr Lau. For all the valid ticket holders of the 28th December 2018 – 3rd January 2019 shows, please retain the original complete concert tickets. We shall announce further arrangements shortly.

We apologise for any inconvenience caused.

If you have any query, please visit the following websites:

Hong Kong Coliseum:
http://www.lcsd.gov.hk/hkc

Focus Entertainment Limited
https://www.facebook.com/focusentertainmentltd

Relevant social media for My Love Andy Lau World Tour:

1) Facebook:
https://www.facebook.com/MyLoveAndyLauWorldTour/
2) IG:
https://www.instagram.com/myloveandylauworldtour/
3) Weibo:
https://www.weibo.com/6598879485/

Concert Organizer: Focus Entertainment Limited
30th December 2018

客觀咁講
Leon 既音樂質素真係高過劉華
你聽下Leon Sound 呢隻遺珠就明
lemontea1069 發表於 2018-12-29 19:59

認同,高質到爆啦,96開始黎明音樂質素已經遠遠拋離劉華,當黎明唱緊非我莫屬,劉華仲唱緊愛你一萬年

其實都係K歌,唔覺很特別,劉華都有批hit嘅慢歌只係冇金曲金,雷頌德作俾黎明攞金曲金的應該只有情深說話 ...
Serendipity 發表於 2018-12-29 16:51

客觀咁講
Leon 既音樂質素真係高過劉華
你聽下Leon Sound 呢隻遺珠就明
【This is MC】澳門見

點解93年20場喺咁安排:23/1-1/2,13/2-22/2,中間休息咗兩個星期喺用黎做乜?中間紅館做頒獎禮嗎?定喺分開 ...
lightupmylight 發表於 2018-12-29 17:31

唔係part 1/2
check返當年公開發售既宣傳海報本身已經係咁樣分1-10場,11-20場

點解93年20場喺咁安排:23/1-1/2,13/2-22/2,中間休息咗兩個星期喺用黎做乜?中間紅館做頒獎禮嗎?定喺分開part1同part2

其實都係K歌,唔覺很特別,劉華都有批hit嘅慢歌只係冇金曲金,雷頌德作俾黎明攞金曲金的應該只有情深說話 ...
Serendipity 發表於 2018-12-29 16:51

仲有一首《只要為我愛一天》

我唔認同。老黎的確走得更加前,不但只係快歌。佢90年代同雷頌德做既慢歌,就講個幾首金曲金,都已經高質 ...
schoe 發表於 2018-12-29 14:31

其實都係K歌,唔覺很特別,劉華都有批hit嘅慢歌只係冇金曲金,雷頌德作俾黎明攞金曲金的應該只有情深說話未曾講?

其實都係睇人
有啲歌手一唔連踩 中間休息嗰日即刻病
JayantL 發表於 2018-12-29 15:56

我諗睇吓個歌手本身生活習慣點樣,如果一向勁忙冇乜休息,連住做可能撐得住,一休息個人鬆懈抵抗力就會差咗然後病。

別睇少唱歌機器喎,無爆過肺越唱越強
其實連住開好定開3場休一場好? ...
iamsingingwong 發表於 2018-12-29 14:40

其實都係睇人
有啲歌手一唔連踩 中間休息嗰日即刻病
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

果d買黃牛 book好酒店 飛過嚟既fans都幾慘下
MiRi 發表於 2018-12-29 11:33

我有個馬來西亞朋友睇尋日。好似係黃牛添。陰公豬

劉華既style就係咁,不過討論佢定黎明音樂上較走得前似乎冇乜意思,我覺得兩個都差唔多,都係冇乜自己諗 ...
Serendipity 發表於 2018-12-26 13:56

我唔認同。老黎的確走得更加前,不但只係快歌。佢90年代同雷頌德做既慢歌,就講個幾首金曲金,都已經高質過劉華。

小鳳姐40場都冇問題,個台識得轉,無使走位

所以年過40歌手頂盡開10場好了
但不過40歌手又無本事開5場以上
iamsingingwong 發表於 2018-12-29 12:47

男歌手仲可以開多幾場,女歌手就真系8/9場最岩

簽名被屏蔽

開四場五場都起碼仲唱到
開十幾場真係會唱到失聲
為咗fans都咁博命唱
休息下先啦

iamsingingwong 發表於 2018-12-29 12:47

張敬軒應該可10場
【This is MC】澳門見

不過40過5場有祖

簽名被屏蔽

取消咗29 30 場
SA弟林 發表於 2018-12-29 11:17

希望劉先生多些休息,能繼續演出。不代表31號能正常演出,應該視身體情況而定。後面仲有一句後續安排。。。。所以暫時取消28/29/30

果d買黃牛 book好酒店 飛過嚟既fans都幾慘下
初心傷過
重新再跳

取消咗29 30 場
nonkul

所以睇啲開咁長既騷買頭幾場比較穩陣
stephybest 發表於 2018-12-29 00:14

係,前面兩場搵感覺,第三場就開始順暢。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

大把外國歌手係咁啦
cathay1996 發表於 2018-12-29 03:00

但外國D演唱會短好多,好少超過2個鐘. 通常得個半鐘左右

三十日內唱廿場,全世界有無其他地方係咁?

mychart- 發表於 2018-12-28 23:29

大把外國歌手係咁啦
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

https://youtu.be/OEonT7olelU
完整解釋cut show同唱如果有一天嘅片
「微笑之中 接受還未有 答案。」

學友當年學友光年出過一次事之後
每次tour都要3日休息1日
KLY 發表於 2018-12-28 21:36

當年我就試過買飛,結果由暑假紅館變成一月去西九龍。幸好……學友係值得等,亦都好好睇!
查實香港啲場館都係太細,吓吓唱十幾廿場,真係蛇都死!Eason爛聲就係咁咯!

同埋做跨年難度好高,Sammi可能係最叻做跨年嘅歌手。

Joey都做過,都頂到,但好記得1月1日早開,之後去到叱吒唱《天窗》唱都幾乎冇晒聲。

唔覺得唱三場再抖一場又幾人道

仲有對觀眾好咩,要睇留力演 ...
mychart- 發表於 2018-12-28 11:29 PM

不如唔好開演唱會唔好做歌手啦你咁講
宜家已經唔系講緊人唔人道問題
香港地少人多先系造成呢個的主因
咁不如你講下點先叫人道?

諗起千嬅開11場一樣驚佢聲沙唔夠氣,好彩無事
iamsingingwong 發表於 2018-12-28 23:20

都頂到最尾架啦佢 ....
尾場依經開始出事啦

所以睇啲開咁長既騷買頭幾場比較穩陣

基本上華仔天地好多人都分到兩場最貴飛,以佢fan club 個規模咁大都有兩場飛,其實佢對fans 真係好好了。

可能佢唔想俾人睇死,畢竟初踏紅館就20場,今次都喺20場無多無少,想話俾粉絲知佢喺冇退步 ...
乐坛风云 發表於 2018-12-28 22:06

都唔關睇唔睇死事,始終佢演唱會好有需求。如果開少5-10場啲飛仲爭得癲,唔係體力所限佢大可加多5-10場,都肯定賣得晒。
希望佢盡快好返,唔知之後幾場開唔開到。

其實系劉華唔抖啫
又無人逼距連踩咁多場
關咩事?
距太為歌迷著想先咁啫 ...
Qmen 發表於 2018-12-28 21:54

唔覺得唱三場再抖一場又幾人道

仲有對觀眾好咩,要睇留力演唱會,聲沙演唱會

其實佢99、01 、04同07年係開15-16場嘅,其餘就20場
仲有佢早期係開暑假,後來先開跨年 ...
melodysa 發表於 2018-12-28 23:01

93好似喺農曆新年?記得都喺20場,但喺開咗十場,中間休息佐十幾日再開十場。07,10,18都喺開跨年,可能佢覺得自己食硬跨年檔

簽名被屏蔽

諗番起Joey同Sammi真係好搏
其實沙聲再唱好傷
Wing1211 發表於 2018-12-28 22:50

最經典都係Eason Duo 果次,第一場沙到尾場。。。

其實佢99、01 、04同07年係開15-16場嘅,其餘就20場
仲有佢早期係開暑假,後來先開跨年

諗番起Joey同Sammi真係好搏
其實沙聲再唱好傷

可能佢唔想俾人睇死,畢竟初踏紅館就20場,今次都喺20場無多無少,想話俾粉絲知佢喺冇退步 ...
乐坛风云 發表於 2018-12-28 22:06

當年聽過佢有一個紅館期但reject左
就係因為佢一定要開年尾同20場
20場年尾係佢既自尊心

misterben111 發表於 2018-12-28 22:21

啲comments mean到
把口使唔使咁臭

政治立場唔同
就想要人身體出事?
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

misterben111 發表於 2018-12-28 22:21

今晚個場唱唱下取消左