返回列表 發帖
天王巨星唔利用影響力帶頭制止黃牛都算
仲要變本加厲起價 兼嚟多個黑洞seating plan再炒多轉
真係好無奈
果 ...
JayantL 發表於 2018-9-4 21:44
雖然係咁 但唔覺每年跨年show都好炒得架咩

天王巨星唔利用影響力帶頭制止黃牛都算
仲要變本加厲起價 兼嚟多個黑洞seating plan再炒多轉
真係好無奈
果然叫得做特首嘅都係一擔擔(唔特止劉華)
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

真係好無奈
love wins!

佢official fb仲夠膽出post話售罄感謝大家強力支持#係愛呀

只可以講香港再都出唔都第二個劉德華劉德華,張學友真係香港樂壇嘅不老傳說吖 ...
lightupmylight 發表於 2018-9-4 18:47

有一個仲要第二個嚟做咩?

只可以講香港再都出唔都第二個劉德華劉德華,張學友真係香港樂壇嘅不老傳說吖

以上節目的門票已售罄
Tickets of the above event are sold out

售罄都入唔到 ...
wzx0825 發表於 2018-9-4 17:23

Same here! 最慘係入到一秒又彈出黎

以上節目的門票已售罄
Tickets of the above event are sold out

售罄都入唔到

《My Love Andy Lau 劉德華 World Tour – Hong Kong 2018》
香港體育館(紅館)Hong Kong Coliseum/15.12.2018 – 3.1.2019
門票開售日期Ticket sale starts:4.9.2018(星期二Tue)/10am

共20場演出,約60 000門票於城市售票網公開發售
There are a total of 20 performances with about 60 000 tickets available for public sale at URBTIX

門票銷售情況Ticket sale update (截至 As at 3:45pm)
以上節目尚餘可供購買門票數目No. of tickets still available for sale for the above event: 5
已售罄的場次Sold-out performance(s):15/12 , 16/12 , 19/12 , 20/12 , 21/12 , 22/12 , 23/12 , 24/12 , 26/12 , 27/12 , 29/12 , 30/12 , 31/12 , 1/1 , 2/1 , 3/1

(以上資料由上午11時起每隔約30分鐘更新。)
(The above information will be updated around every 30 minutes from 11am.)
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

終於入到
但得返25同28各一張,用script睇下禁唔禁到張霏出嚟

再加用URBTIX咪又係入唔到
諗翻起睇古巨基嘅時候劉華做嘉賓
佢叫大家儲定錢年底佢開show
佢係咪一早就 ...
mgiks 發表於 2018-9-4 15:12

連SM上紅館都變咗黑洞座位表嘅時候
我哋更加唔好奢望啲天王巨星
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

Sammi 上周訪問又係話叫大家儲定錢明年紅館
   個個上咗神臺明星開show都要儲錢 ...
wzx0825 發表於 2018-9-4 15:29

楊千嬅,張敬軒都上咗神臺喇,今次d飛炒到咁貴

佢係咪一早就 ...
mgiks 發表於 2018-9-4 15:12

Sammi 上周訪問又係話叫大家儲定錢明年紅館
   個個上咗神臺明星開show都要儲錢

應該仲會加
劉華wor
起碼廿場起步啦
JayantL 發表於 2018-9-4 14:32

佢係咪一早就知道冇咩公售飛意思係叫大家買黃牛

應該仲會加
劉華wor
起碼廿場起步啦
JayantL 發表於 2018-9-4 14:32

佢已經講咗20場唔會加場喇,第一啱好翻體力問題,第二後面學友接著開,冇檔期俾佢加喇

大陸13億人口,凈喺0.5億喺度搶票都不得了喇
lightupmylight 發表於 2018-9-4 14:12

應該仲會加
劉華wor
起碼廿場起步啦

想問俾urbtix block係咪就無限loop 321重試中
無諗過開三個browser+iphone 三個半鐘一次都入唔到 ...
阻住 發表於 2018-9-4 13:33

大陸13億人口,凈喺0.5億喺度搶票都不得了喇

想問俾urbtix block係咪就無限loop 321重試中
無諗過開三個browser+iphone 三個半鐘一次都入唔到

其實場concert擺到明唔係畀普通香港人睇嘅,做咩仲要去撲飛。

到宜家都買唔到

剩2000几

門票銷售情況 Ticket sale update(截至 As at 11:30am)
以上節目尚餘可供購買門票數目No. of tickets still available for sale for the above event: 11 048
已售罄的場次Sold-out performance(s):沒有 No

原來而家會update

咁難入都得返>26000張飛

點買啊
lightupmylight 發表於 2018-9-4 11:05

冇學吖 咁做好似同牛冇分別咁
我淨係follow咗 佢而家做緊live

fb有人教用程式買lol
爛鬥爛
JayantL 發表於 2018-9-4 11:03

點買啊

fb有人教用程式買lol
爛鬥爛

好彩買到4張26號980

想知有無人試咗"使用自動程式不斷快速重試", 真係會被封鎖定已經買到

31少量
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

入唔到...唔知邊個白痴改到 auto fresh....累死我地啲平民去買飛

未開售就死server...

三部電話9點到宜家都入唔到(今次唔洗F5會自動刷新不過都係廢)
mgiks 發表於 2018-9-4 09:52

我入到過 佢9點45彈曬全部出嚟

有冇人入到
royloyloy 發表於 2018-9-4 09:38

三部電話9點到宜家都入唔到(今次唔洗F5會自動刷新不過都係廢)

有冇人入到

都係得一個section980有靚位 點可能搶到
royloyloy 發表於 2018-9-3 20:30

已經有牛係fb話可以代訂 大家點都唔好幫襯呀
「微笑之中 接受還未有 答案。」

我以為最尾五場冇優先會好啲但原來只得三場唔絕望
misterben111 發表於 2018-9-3 20:26

都係得一個section980有靚位 點可能搶到

2018年12月15至29日、31日及2019年1月3日

2018年12月30日及2019年1月1至2日

原來得3場無咁黑 ...
阻住 發表於 2018-9-3 18:26

我以為最尾五場冇優先會好啲但原來只得三場唔絕望

原來得3場無咁黑 ...
阻住 發表於 2018-9-3 18:26

wa... 算唔算絕望座位表今次...

原來得3場無咁黑

黑到咁, 得兩個 corner
jokelib 發表於 2018-9-3 15:34

有影相嗎?

黑到咁, 得兩個 corner

好緊張就黎開賣, 返工都要瘋狂F5搶

共20場,約60 000門票

估頭十五場為咗符合最低要求每場2500張飛(當12,500 x 20%)公售
即係尾五場無東亞優 ...
阻住 發表於 2018-8-28 15:50

希望劉華唔係 hold 到最多啦......

47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

Urbtix個server肯定死足幾日
KLY 發表於 2018-8-28 15:18

2111 5999 威啲 ... 索性掛起條線 唔聽算把啦
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

共20場,約60 000門票

估頭十五場為咗符合最低要求每場2500張飛(當12,500 x 20%)公售
即係尾五場無東亞優先訂, 每場都係得4500張飛

Urbtix個server肯定死足幾日

----

劉德華演唱會門票公開發售特別安排 - 不設售票處售票

鑑於近日接踵發生於城市售票網售票處外因輪候購買演唱會門票而導致的傷人事件,映藝文化娛樂(主辦機構)經與康文署及警方協商後決定,基於保障市民的人身安全及維持公眾治安等重要考慮,加上在現階段沒有其他更佳的方案下,《My Love Andy Lau劉德華World Tour - Hong Kong 2018》將不會安排於售票處售票,只設網上、流動應用程式及信用卡電話訂購。不便之處,敬請見諒。

售票詳情如下:
《My Love Andy Lau劉德華World Tour – Hong Kong 2018》
香港體育館(紅館)
15.12.2018 – 3.1.2019
$980, $580, $380

共20場,約60 000門票於9月4日(星期二)上午10時起於城市售票網公開發售,顧客可同時透過以下途徑購票:

● 城市售票網網頁:www.urbtix.hk
● 信用卡電話購票:2111 5999(每日上午10時至晚上8時,包括公眾假期)
● 流動應用程式My URBTIX(Android 及 iPhone版)

每人每次限購最多4張門票。
(售票首天購買此節目的門票時,當使用同一信用卡的累計購票數量在任何一次交易中已達上述的每次購票上限,該信用卡於當天即不能再用於購買此節目任何場次的門票。)

除城市售票網和香港體育館的渠道外,主辦機構僅會透過以下三個官方平台公布所有最新、最準確的演唱會訊息:
(1) Facebook:
https://www.facebook.com/MyLoveAndyLauWorldTour/
(2) IG:
https://www.instagram.com/myloveandylauworldtour/
(3) 微博:
https://www.weibo.com/6598879485/

主辦機構查詢電話:2751 9118

城市售票網呼籲顧客切勿光顧「黃牛黨」
城市售票網從未授權任何人在指定場地或途徑以外售票,敬請留意。市民購買或取得未經授權的門票,會涉及風險,並助長門票炒賣,請循正式途徑購票,以免受騙及招致損失。

- 9月4日(下周二)公售
- 是咪黃牛斬黃牛
———

【明報專訊】一名連日在柴灣青年廣場排隊購買下月開售的劉德華演唱會門票的內地中年男子,昨清晨4時突遭兩名男子刀斬,手及耳部受傷,兇徒逞兇後逃去。警方列作傷人案,暫未有人被捕。劉德華昨拍片回應事件,哽咽表示為此感不開心,呼籲警方多加巡邏。這是一個月內第二宗排隊買紅館演唱會門票時遭斬傷事件。有立法會議員再次呼籲政府落實「黃牛刑事化」。

警多區加強巡邏

康文署發言人表示,十分關注事件,警方現正跟進調查。據了解,警方已在有門票出售的警區加強軍裝巡邏,特別是黃埔、大埔、尖沙嘴、柴灣等較多人排隊地區。

《My Love Andy Lau 劉德華World Tour–Hong Kong》12月15日至明年1月3日於紅館上演,門票9月4日公開發售。持雙程證58歲鄭姓內地男子,本月18日起在柴灣青年廣場的城市電腦售票網售票處外排隊,排在第2位。昨晨4時許,正睡覺的鄭突被兩名男子拍醒並驅趕,鄭未及反應,有人已亮出一呎長刀施襲,鄭左上臂、左右手前臂及左耳均留有約2至3厘米刀傷。

兩名男子施襲後逃去,現場遺下染有血迹的紙皮。警方接報到場後,翻看閉路電視,又檢走證物。經初步調查後案件列為傷人,由東區警區刑事調查隊第四隊跟進,暫未有人被捕。警方正追捕兩名中國籍男子,介乎20至30歲,高約1.66米,案發時其中一人手持一把約一呎長的刀。鄭受傷後清醒,送往東區醫院治理。

劉德華昨午向傳媒發放短片稱,收到消息很不開心,「傷人的事件令到我的心很不舒服」。他希望歌迷能「平平安安購買演唱會門票,開開心心來看我的演唱會」。他又指每個有關單位都花時間想方法,但現時很難有一個很完美的解決方法,會盡量跟進事件。他又希望警方能多加巡邏,保護所有市民。如市民在排隊時覺得安全有問題便要報警。

頭位者:上周曾被拍頭驅趕

在青年廣場售票處排頭位的黃同學,自稱就讀中三,他表示,約兩星期前已在該處排隊,並帶同帳幕前來「霸頭位」,受襲事主排第二,遲他數天來到。他指,事發時他在休息,未有戴眼鏡,突然見有兩個人走過來,行為有些奇怪,他當時意識到有危險,便立即穿鞋及拿起隨身物品逃跑,未有目擊事件,其後看新聞才得知斬人事件,直言「好彩走得快」。他指,約一周前他亦曾經被人騷擾,數名30至40歲本地人前來驅趕他,並拍打他的頭部,「我瞓瞓下覺,無啦啦畀人拍醒梗係驚」,當時他曾報警備案。

黃同學身後掛有一張寫有「1-20」的紙皮,他說會買20張門票,和家人欣賞演唱會,「媽咪叫我落來買」,被問到家人喜歡劉德華多久,他說:「我不會刻意過問她,只知道她平時有聽他(劉德華)的歌」。他指晚上會叫多些朋友陪他排隊,「起碼冇咁驚」。他又說,遇襲的內地人向他稱也是幫家人排隊,又形容事主和排第3位的南亞裔人物「好好人」,平日相處沒有問題。

康文署:不接受打尖物件霸位

康文署發言人表示,會在節目開售前與主辦機構商討售票安排,預先知會各售票處制定排隊措施,包括不接受以物件霸佔排隊位置或打尖等,亦會限制門票發售首天每人每次購票限額。而劉德華演唱會的售票安排,留待主辦機構公布。而劉德華演唱會主辦機構的公關公司稱暫無具體資料提供。

最強system始終都係kktix
一踏正10點全世界買到+2分鐘KO曬, 乾淨俐落~
牛牛想買多張都難
AEG, cityline, u ...
mcjam 發表於 2018-8-16 01:11

不能認同更多 Kktix 真係一流

最強system始終都係kktix
一踏正10點全世界買到+2分鐘KO曬, 乾淨俐落~
牛牛想買多張都難
AEG, cityline, urbtix 真係輸幾條街