返回列表 發帖

[Dec-Jan/2018-19] 劉德華-my love世界巡迴演唱會

演唱會名稱:劉德華-my love世界巡迴演唱會
地點:紅磡體育館
票價: HK$980 / $580 / $380
日期:2018年12月15日 - 2019年1月3日

既要為演唱會處理退票安排,又再補辦演唱會,行政費用是否很龐大?華仔直言:「都係我嘅事啫,我個人(自資 ...
KLY 發表於 2019-2-17 12:52

其實華仔都好有心,明知咁樣冇錢搵唔會有贊助都寧願自資,講真佢冇必要一定補場。

根本係見咁多人鬧先肯補
虛偽
【This is MC】澳門見

既要為演唱會處理退票安排,又再補辦演唱會,行政費用是否很龐大?華仔直言:「都係我嘅事啫,我個人(自資補辦演唱會)會好啲,如果有合作伙伴就難啲,而家我自己決定會好啲。而家都未知啲Sponsors點樣,基本上冇得賣(演唱會門票)。」

華仔透露是次補辦演唱會,假如每位觀眾都回來睇騷,基本上是無法再次公開售票,所以最少要申請七天檔期:「但係如果要公開發售嘅話,咁就需要十場先可以打平,所以都會用十場嚟申請先。」

嘗試申請今年年底檔期失敗,華仔表示不會失望,應以正面態度面前:「我都退過一次,已經畀咗兩年,唔畀我都應該嘅。多謝大家支持我,但我哋都要支持香港樂壇,香港樂壇好重要,其他藝人都好重要。」他強調會一直申請,假如明年二月不成功,便三月、四月,一直入紙:「暫時出年嘅工作都未安排,二月會留畀演唱會,如果真係唔得咪諗其他嘢做,或者休息囉。」華仔表示現時要忙於到各地巡迴演唱,問他會否特別保重身體?他笑謂:「唔好諗咁多啦,冇嘢嘅。」

https://hk.entertainment.appleda ... e/20190217/59269437

一直惦念著!

新春期間丶一直惦念著!
感謝大家對我的愛! 明白大家補場的意願和我一樣!
我準備自資,從現在開始申請明年二月紅館檔期,
直到成功為止!每月會在這裡公佈申請成功與否。

溫馨提示:
成功申請的時間點,非我一人可以掌控,
盡了力也可能不一定是所有人的理想時間。
如果對大家產生任何不便,敬請諒解!
同時,大家仍要留意主辦機構的退票安排期限。

已退票的朋友:
你們會有優先購買原有同等數量及票價門票的權利,
到時申請成功後,我們會通知你。

不退票的朋友: 請把手上的門票保存好,
到時申請成功後,也需要麻煩你們進行登記換票程序,
登記方法盡量從簡,進行過程中若有難處,
再和大家一起分享和一起解決。

我會安排從取消的第一天門票換回我成功申請的第一天門票,
如此類推。
到時,我將盡力讓退票和不退票的朋友們,可以在同一地方、
同一位置、只是不同日子觀看,我會為大家努力一次,
這是我的意願!

我相信大家會和我一起讓補場的美夢成真!
華仔

http://www.awc618.com/%E8%8F%AF% ... 09&lang=zh-hant

Focus Entertainment Ltd
#劉德華 #MyLove #MyLoveAndyLauWorldTour

自從取消演唱會之後成個月都好似無露過面

其實佢可以去亞博搞補場好過退票喇 ...
masterdragon 發表於 2019-2-2 12:44

我覺得佢應該出黎交代一下
    好歌迷係演唱會個fb page話康文署唔公平要投訴
    咁何韻詩 Supper 周國賢 嘅fans咪要成日投訴
    又有人話只要肯補場就麥花臣九展都得
    好似唔知麥花臣可以坐幾多人咁
    麥花臣要補返八萬人至少開53場先得
    我覺得今次退錢方法同4000蚊一樣咁複習
「微笑之中 接受還未有 答案。」

自從取消演唱會之後成個月都好似無露過面

其實佢可以去亞博搞補場好過退票喇

劉華又想點呀
真心想補場既就比d誠意好無

在安排退票事宜的過程,
發現原來主辦單位和各方機構中間牽 ...
KLY 發表於 2019-2-2 02:23 AM

當然想繼續開演唱會啊
但唔知系邊度開好咁咪叫唔想退票啲人等下囉
講真既然退得咁麻煩不如再等下好過
即管睇下劉華點收科
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

劉華又想點呀
真心想補場既就比d誠意好無

http://www.awc618.com/華博/?ac ... 29&lang=zh-hant

在安排退票事宜的過程,
發現原來主辦單位和各方機構中間牽涉的繁複,
實在是我意料之外。
在沒有選擇下,
這個月內只好耐心等候主辦單位和各方機構達成協議,
統一退票安排方案。

現在也是時候我向大家說一下,
首先感謝受影響觀眾的忍耐。
請信任我、所有退票、不退票的大家,都是我的朋友!
還有聽到部分朋友的聲音是希望我能以補場方式去安排,
這是我明白和理解的!
補場的安排、中間存在太多我個人力量不能解決的難題,
所以我不能代表其他單位回應。
但是,我可以用個人的名義去答應不想退票的朋友,
請把你手上的票保存好,待退票流程完成之後,
我一定會用我個人的方法去補償不想退票的朋友!

再說一次,所有退票、不退票的,都是我的朋友!
所以退票的朋友務必將所有退票資料存檔,
日後也必然有辦法去照顧到你們!
感謝!!

新年快樂
身體健康

真係陰功,退票都咁麻煩
阿mark 發表於 2019-1-31 14:26

跟足$4000做法又填form又要郵寄。。。仲要五月先收到錢。。。

退霏詳情:

花生位
以東亞銀行信用卡優先訂票(Cityline) 或 於城市售票網 (Urbtix) 以信用卡購票之持票人 ...
阻住 發表於 2019-1-31 14:22

真係陰功,退票都咁麻煩

退霏詳情: http://concert.andylau.com/zh-hant/form

花生位
以東亞銀行信用卡優先訂票(Cityline) 或 於城市售票網 (Urbtix) 以信用卡購票之持票人士,待退款手續完成,款項將於 2019 年 5 月 31 日或之前,退回該持票人士用以購票的信用卡戶口(不包
括購票時繳付之手續費及郵費)。
以其他方式購票之持票人士,待退款手續完成,款項將於 2019 年 5 月 31 日或之前,存入該持票人士在此表格上填寫的指定銀行戶口,此戶口必須為香港本地持牌銀行的有效港幣儲蓄或支票戶口。

第二度嚟又買黃牛霏果班是咪要五月特登去紅館先有得退

大家有飛嘅聽日(31/1)記得留意my love Andy Lau Tour fb 公佈退票方法

咁十二月檔期會否俾咗謝安琪加陳奕迅呢,快啲公佈啦
remus 發表於 2019-1-18 19:47
淫kay得果兩埸滯銷三面台就算啦

紅館無
不如開麥花臣?

最不負責任男歌手

其實都唔係幸災樂禍啦
跨年檔劉華都已經連攞咗兩年
自己原因開唔到 冇理由政府仲會連續三年批俾你咩 ...
JayantL 發表於 2019-1-18 19:45

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190118&s=7018882&a=59152556

年尾有eason跨年演唱會睇喇,好嘢
任我行 失憶蝴蝶

remus 發表於 2019-1-18 19:47

點解唔係霆鋒,好像睇霆鋒開紅館

其實都唔係幸災樂禍啦
自己原因開唔到 冇理由政府仲會連續三年批俾你咩 ...
JayantL 發表於 2019-1-18 19:45

任我行 失憶蝴蝶

雖然有啲幸災樂禍,如果今年唔係EASON跨年的話,要等到2020尾先有機會,真係餓佢紅館LIVE好耐啦 ...
remus 發表於 2019-1-18 19:08

其實都唔係幸災樂禍啦
自己原因開唔到 冇理由政府仲會連續三年批俾你咩
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

我睇27號, 成為左睇尾場,個腦仲係不停轉緊你是我的女人,

今次連DVD都無, 睇過的更珍貴

我都係 我原本31號睇華仔 知佢取消唔想佢補到場 想聽吹臣多啲 中環嗰次佢狀態大勇 似樣 ...
royloyloy 發表於 2019-1-18 19:26
承你貴言
任我行 失憶蝴蝶

雖然有啲幸災樂禍,如果今年唔係EASON跨年的話,要等到2020尾先有機會,真係餓佢紅館LIVE好耐啦 ...
remus 發表於 2019-1-18 19:08

我都係 我原本31號睇華仔 知佢取消唔想佢補到場 想聽吹臣多啲 中環嗰次佢狀態大勇 似樣

要睇美吹啦
JayantL 發表於 2019-1-18 18:47

雖然有啲幸災樂禍,如果今年唔係EASON跨年的話,要等到2020尾先有機會,真係餓佢紅館LIVE好耐啦
任我行 失憶蝴蝶

《AXA 安盛呈獻 My Love Andy Lau World Tour - Hong Kong 2018》
《申請補場不獲接納---特別通告》

主辦 ...
lightupmylight 發表於 2019-1-18 18:46

要睇美吹啦
[已結束] Jayant Replay Awards 2023

《AXA 安盛呈獻 My Love Andy Lau World Tour - Hong Kong 2018》
《申請補場不獲接納---特別通告》

主辦機構「映藝文化娛樂有限公司」很遺憾已接獲康樂及文化事務署書面通知,2019年12月香港體育館場地租用申請不獲接納。

主辦機構在此再次向受影響的眾多名觀眾致上萬分歉意,並感謝觀眾的包容及體諒。

主辦機構將在2019年1月31日於以下官方社交平臺公布退票退款的方案。

申請補場失敗,1月31號公佈退霏事宜

留名等睇大帝出絕殺,啲錢退返落原信用卡帳戶

唔覺得有邊個年紀比佢細嘅,體力會比佢好
lightupmylight 發表於 2019-1-3 08:06

郭富城囉

原來劉華當時想喺4-6幾日補番三場
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

拎足三年跨年lol 佢可唔可以唔好再霸跨年期 年紀大易病就夏天開啦
舊年有人瑞執佢個期 今年俾佢浪費哂 唔想 ...
fifty1205 發表於 2019-1-3 00:38

你唔講都差d忘記,真係想三次霸呢個檔期

處理得非常差

估佢未必係跨年搞既
supposed跨年已經booked左
同埋頂盡10場

拎足三年跨年lol 佢可唔可以唔好再霸跨年期 年紀大易病就夏天開啦
舊年有人瑞執佢個期 今年俾佢浪費哂 唔想 ...
fifty1205 發表於 2019-1-3 00:38

唔覺得有邊個年紀比佢細嘅,體力會比佢好

舊年有人瑞執佢個期 今年俾佢浪費哂 唔想出年又俾佢阻住
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

唔見得劉華剩係會開翻補場咁多場數啦
比我都會羅足20日期當開part 2啦
KLY 發表於 2019-1-2 15:02

今次咁樣衰 如果佢攞20日都未必批俾佢啦

好彩大帝既理念同777吻合,如果唔係紅館仲點會俾期佢

KLY 發表於 2019-1-2 15:02
咁政府實批俾佢先啦,睇怕要睇EASON要2020年了
任我行 失憶蝴蝶

咁劉華開4/12-10/12,跟住15/12開始俾Eason開到跨年都得咖
lightupmylight 發表於 2019-1-2 14:51

頂呀 個期俾陳奕迅好x過
PEACH 發表於 2019-1-2 14:34

咁劉華開4/12-10/12,跟住15/12開始俾Eason開到跨年都得咖

真係想係下年補場

《AXA 安盛呈獻 My Love Andy Lau World Tour - Hong Kong 2018》-
《 演唱 ...
KLY 發表於 2019-1-2 12:54

頂呀 個期俾陳奕迅好x過

睇大帝個樣應該想補番
畢竟咁為人著想
Qmen 發表於 2018-12-31 22:30

真係想係下年補場

《AXA 安盛呈獻 My Love Andy Lau World Tour - Hong Kong 2018》-
《 演唱會申請補場及退票安排特別通告》

主辦機構 - 映藝文化娛樂有限公司,對於取消2018年12月28日至2019年1月3日共七場劉德華香港演唱會,造成八萬多名觀眾(以下簡稱“觀眾”)無法觀賞到劉德華先生的演出,再一次表達最深切的歉意。

鑒於是次為劉德華先生相隔8年再次在香港舉辦的演唱會,觀眾期待已久,故此主辦機構過去數天已積極與相關單位研究除退票外,能否安排補場演出。

因場地預訂程序,現時香港體育館可提供申請租用的最早檔期為2019年12月。主辦機構已即時向香港體育館提出2019年12月份的場地租用申請,希望能安排補場演出。如場地租用申請成功,觀眾可選擇接受補場或退票安排。如申請失敗,主辦機構會馬上安排退票。申請能否成功,將於2019年1月31日前可獲確認。

以上是主辦機構對觀眾的當前處理進度報告。

請觀眾謹記保留取消場次的完整有效門票(12月28日為門票 ,其餘日期12月29日至1月3日連票根)。最終處理方案,最遲於2019年1月31日公佈。懇請觀眾體諒。

任何更新消息,將在以下官方網站公佈:

映藝文化娛樂:
https://www.facebook.com/focusentertainmentltd

My Love演唱會相關網站:
1) Facebook:

https://www.facebook.com/MyLoveAndyLauWorldTour/

2) IG:

https://www.instagram.com/myloveandylauworldtour/

3) 微博:

https://www.weibo.com/6598879485/

此致

映藝文化娛樂有限公司
2019年1月2日

取消的七場仲未確定退票定補翻
乐坛风云 發表於 2018-12-31 09:13 PM

睇大帝個樣應該想補番
畢竟咁為人著想
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

取消的七場仲未確定退票定補翻

呢件事教訓大家咪幫襯黃牛同埋唔好支持填海

人善天不欺 簡單一個道理
怎麼不看透
任君多美麗富裕 在最後平頭
每種因果是有天修
lyrics by 填海華

有幸最後睇咗佢演唱會,可能係最後一次 

如今佢57看從前 沙啞了聲線...
估唔到買左飛溫晒書最後冇得睇
希望佢下次唔好連唱咁多場

7婆燈力十足,燈到劉華誇唔倒年

劉華註定開唔到跨年,上次就墮馬,今次就喉嚨出事
阿mark 發表於 2018-12-30 22:20

但07/08,10/11已經做過兩次跨年

31/12 1/1同尾場都係黃牛重災區

劉華註定開唔到跨年,上次就墮馬,今次就喉嚨出事