返回列表 發帖
聽講23:12結束,喺咪時間太短咗d?
乐坛风云 發表於 2018-12-16 23:23

其實唱嘅歌單同尋晚一樣,應該只係講少咗嘢

有冇人知今晚有冇返心只有你?

但始終覺得佢d 歌好老土
純討論
lemontea1069 發表於 2018-12-26 11:28

劉華既style就係咁,不過討論佢定黎明音樂上較走得前似乎冇乜意思,我覺得兩個都差唔多,都係冇乜自己諗法。黎明唯一突破係千禧年左右做咗一堆rave party style快歌吧,不過唔覺係進步。劉華啲歌重點通常在歌詞唔係音樂類型,02-03年美麗的一天同如果有一天呢兩隻碟都做得好好。

可能佢唔想俾人睇死,畢竟初踏紅館就20場,今次都喺20場無多無少,想話俾粉絲知佢喺冇退步 ...
乐坛风云 發表於 2018-12-28 22:06

都唔關睇唔睇死事,始終佢演唱會好有需求。如果開少5-10場啲飛仲爭得癲,唔係體力所限佢大可加多5-10場,都肯定賣得晒。
希望佢盡快好返,唔知之後幾場開唔開到。

其實都係睇人
有啲歌手一唔連踩 中間休息嗰日即刻病
JayantL 發表於 2018-12-29 15:56

我諗睇吓個歌手本身生活習慣點樣,如果一向勁忙冇乜休息,連住做可能撐得住,一休息個人鬆懈抵抗力就會差咗然後病。

我唔認同。老黎的確走得更加前,不但只係快歌。佢90年代同雷頌德做既慢歌,就講個幾首金曲金,都已經高質 ...
schoe 發表於 2018-12-29 14:31

其實都係K歌,唔覺很特別,劉華都有批hit嘅慢歌只係冇金曲金,雷頌德作俾黎明攞金曲金的應該只有情深說話未曾講?

既要為演唱會處理退票安排,又再補辦演唱會,行政費用是否很龐大?華仔直言:「都係我嘅事啫,我個人(自資 ...
KLY 發表於 2019-2-17 12:52

其實華仔都好有心,明知咁樣冇錢搵唔會有贊助都寧願自資,講真佢冇必要一定補場。