返回列表 發帖
《My Love Andy Lau 劉德華 World Tour – Hong Kong 2018》
香港體育館(紅館)Hong Kong Coliseum/15.12.2018 – 3.1.2019
門票開售日期Ticket sale starts:4.9.2018(星期二Tue)/10am

共20場演出,約60 000門票於城市售票網公開發售
There are a total of 20 performances with about 60 000 tickets available for public sale at URBTIX

門票銷售情況Ticket sale update (截至 As at 3:45pm)
以上節目尚餘可供購買門票數目No. of tickets still available for sale for the above event: 5
已售罄的場次Sold-out performance(s):15/12 , 16/12 , 19/12 , 20/12 , 21/12 , 22/12 , 23/12 , 24/12 , 26/12 , 27/12 , 29/12 , 30/12 , 31/12 , 1/1 , 2/1 , 3/1

(以上資料由上午11時起每隔約30分鐘更新。)
(The above information will be updated around every 30 minutes from 11am.)
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

香港演唱會真係好唔人道
下下都連續唱十幾廿場
mychart- 發表於 2018-12-28 09:32 PM

其實系劉華唔抖啫
又無人逼距連踩咁多場
關咩事?
距太為歌迷著想先咁啫

系今晚腰斬定點?

可能佢唔想俾人睇死,畢竟初踏紅館就20場,今次都喺20場無多無少,想話俾粉絲知佢喺冇退步 ...
乐坛风云 發表於 2018-12-28 10:06 PM

劉華傻豬豬嘎

唔覺得唱三場再抖一場又幾人道
三十日內唱廿場,全世界有無其他地方係咁?

仲有對觀眾好咩,要睇留力演 ...
mychart- 發表於 2018-12-28 11:29 PM

不如唔好開演唱會唔好做歌手啦你咁講
宜家已經唔系講緊人唔人道問題
香港地少人多先系造成呢個的主因
咁不如你講下點先叫人道?

其實中間休息唔好咩?系都要連住20場咁開
搞到一場好好的跨年演唱會衰收尾
學下同期咁安排咪好囉
以為自己好後生咁
好好休息順便思考下啦

好慘呀
一心搶到個跨年show點知都取消左
我諗對佢都好大打擊

btw 似係連錄影都無?
唔知有無可能做part 2? ...
masterdragon 發表於 2018-12-30 09:59 PM

明顯大帝無量力而行啦
宜家浪費咗真系無得怨
下次應該要再等十年啦

取消的七場仲未確定退票定補翻
乐坛风云 發表於 2018-12-31 09:13 PM

睇大帝個樣應該想補番
畢竟咁為人著想

劉華又想點呀
真心想補場既就比d誠意好無

在安排退票事宜的過程,
發現原來主辦單位和各方機構中間牽 ...
KLY 發表於 2019-2-2 02:23 AM

當然想繼續開演唱會啊
但唔知系邊度開好咁咪叫唔想退票啲人等下囉
講真既然退得咁麻煩不如再等下好過
即管睇下劉華點收科