返回列表 發帖
冇以前的海報甘有霸氣,今次走文藝路線,破天荒開三面台嗎?

剩2000几

集體構思的舞台設計,華仔則有新創舉,就是會將掛在紅館中央的懸吊大螢幕拆走,改為設置在旁邊,讓視野更開闊,歌迷可以更直接欣賞演出。那麼這次還會有類似拉丁舞、半空彩帶這類驚人表演嗎?華仔覺得自己能勝任,但都被愛護他的工作人員投反對票:「就像我拍戲,只是下一格樓梯,導演就會喊卡,很怕我動,好像我是80歲老人一樣,哈哈!」
最讓華仔頭痛的,應該是如何在無數經典金曲中挑選曲目吧,華仔說一定會把大家喜歡的歌先唱完,然後再選一些大家沒怎麼聽過,自己卻很喜歡的,「例如〈峰迴路轉〉,上次巡演最後唱過這首歌之後,就變成必點的歌了。還有一首叫〈癡〉,很爵士的快歌。」另外在安可環節,依然會將電影元素置入其中。

華仔天地會嘅門飛已經有得摞喇……有friend拿到除夕嘅980喺18行,冬至嘅12行

到底現場有幾多大陸人,而家歌手開紅館talking都要用國語打招呼

炒得好貴啊,但又好想睇……

聽講23:12結束,喺咪時間太短咗d?

今晚rundown冇變嗎?都喺23:00結束?

尋晚睇佐,歌單rundown應該都喺固定唔變咖啦,後面場次應該都唔會變,如果你喺以前睇過華仔演唱會嘅話,你會覺得今次喺冇以前甘勁爆,快歌數量少佐,跳舞力度都冇以前甘勁,最後唱完medley之後個幾首,每唱完一首就飲一淡水,真系老咗唔夠氣喇。同埋國語歌真系太多,香港站冇必要唱甘多國語歌。尋晚天地會嘅粉絲開始國語尖叫:劉德華,我愛你!同埋見到紅區嘅燈牌都喺簡體字寫。《一起走過的日子》記得頭幾場喺紅藍小舞臺昇起來唱,但尋晚變佐系綠黃小舞臺昇起來唱。22/12rundown翻白
1.opening+忘情水(清唱几句)
2.預謀
3.中國人
換衫
4.笨小孩
5.謝謝你的愛
6.獨自去偷歡
7.如果有一天
換衫
8.假裝
9.冰雨
10.愛你一萬年
11.暗裡著迷
12.練習
13.17歲
換衫
14.你是我的夢
15.男人哭吧不是罪
16.你是我的女人
17.My Love
換衫:encore
18.今天
19.Medley:開心的馬騮(前奏)/我恨我痴心/忘情水/再吻我吧/無間道/不需要愛情/末世天使/沒有人可以像你/愛不完/我恨我痴心
20.一起走过的日子
21.情深的一句
22. 如果我有事
23. 仍唱我的歌
24. 真永遠

劉華係4大中最唔進步果個,但勝在fans base 強
佢無論音樂同舞台表演都係停滯不前 ...
lemontea1069 發表於 2018-12-25 21:04

雖然喺停滯不前,但佢都算喺敬業賣力吖,好過黎明幾百倍,睇下黎明而家連保養自己身材都懶得保養

其實系劉華唔抖啫
又無人逼距連踩咁多場
關咩事?
距太為歌迷著想先咁啫 ...
Qmen 發表於 2018-12-28 21:54

可能佢唔想俾人睇死,畢竟初踏紅館就20場,今次都喺20場無多無少,想話俾粉絲知佢喺冇退步

其實佢99、01 、04同07年係開15-16場嘅,其餘就20場
仲有佢早期係開暑假,後來先開跨年 ...
melodysa 發表於 2018-12-28 23:01

93好似喺農曆新年?記得都喺20場,但喺開咗十場,中間休息佐十幾日再開十場。07,10,18都喺開跨年,可能佢覺得自己食硬跨年檔

取消咗29 30 場
SA弟林 發表於 2018-12-29 11:17

希望劉先生多些休息,能繼續演出。不代表31號能正常演出,應該視身體情況而定。後面仲有一句後續安排。。。。所以暫時取消28/29/30

所以年過40歌手頂盡開10場好了
但不過40歌手又無本事開5場以上
iamsingingwong 發表於 2018-12-29 12:47

男歌手仲可以開多幾場,女歌手就真系8/9場最岩

小鳳姐40場都冇問題,個台識得轉,無使走位

劉華註定開唔到跨年,上次就墮馬,今次就喉嚨出事
阿mark 發表於 2018-12-30 22:20

但07/08,10/11已經做過兩次跨年

取消的七場仲未確定退票定補翻

原來劉華當時想喺4-6幾日補番三場
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

咁十二月檔期會否俾咗謝安琪加陳奕迅呢,快啲公佈啦
remus 發表於 2019-1-18 19:47

點解唔係霆鋒,好像睇霆鋒開紅館