返回列表 發帖
fb有人教用程式買lol
爛鬥爛
JayantL 發表於 2018-9-4 11:03

點買啊

想問俾urbtix block係咪就無限loop 321重試中
無諗過開三個browser+iphone 三個半鐘一次都入唔到 ...
阻住 發表於 2018-9-4 13:33

大陸13億人口,凈喺0.5億喺度搶票都不得了喇

應該仲會加
劉華wor
起碼廿場起步啦
JayantL 發表於 2018-9-4 14:32

佢已經講咗20場唔會加場喇,第一啱好翻體力問題,第二後面學友接著開,冇檔期俾佢加喇

Sammi 上周訪問又係話叫大家儲定錢明年紅館
   個個上咗神臺明星開show都要儲錢 ...
wzx0825 發表於 2018-9-4 15:29

楊千嬅,張敬軒都上咗神臺喇,今次d飛炒到咁貴

只可以講香港再都出唔都第二個劉德華劉德華,張學友真係香港樂壇嘅不老傳說吖

2000年后推出嘅歌曲6首都唔夠……睇黎四大天王開演唱會都只能食90年代個堆老本

今晚唱少左首心只有你,23:09完場
melodysa 發表於 2018-12-17 23:36

因為週一嗎

吊起身黎唱,林峯喺2016嘅時候已經試過咖

回復 122# Garfield

有人請,點解唔去,氣氛嗨到爆,當然現場觀眾講國語占咗八成以上就預咗嘅

紅磡火車站尋晚發生打架鬥毆事件嗎

今晚8:25pm 開場,11:10pm 完場
有個觀眾想跳上台,點知爭d 差錯腳跌左落台底,嚇親華仔,真驚果種 ...
melodysa 發表於 2018-12-20 23:31

好瘋狂,終於明白點解大陸演唱會嘅舞台要離第一排成條河咁遠

情深的一句同一起走過的日子同前幾場比,兩首歌個次序調轉左
melodysa 發表於 2018-12-24 18:07

咁假裝這首歌出場嘅時候,有冇調轉過黎?假裝喺紅藍小舞台升起,一直都喺?

舞台嘅style有點抄襲學友個,假裝這首歌嘅表演都喺有點似學友個野貓之戀同埋餓狼傳說嘅表演。仲有medley個part真係好大陸化個種disco,好難頂

但音樂上黎明行前好多,華哥仔真係靠電影儲返黎
lemontea1069 發表於 2018-12-25 23:33

劉華唔單止電影咖,佢喺98個時候開始唱好多國語歌喺大陸狂吸粉,例如《笨小孩》《冰雨》《男人哭吧不是罪》《練習》呢幾首歌當時真係大陸市場幫咗佢唔少

可能近期MYLOVE真係太嚇鬼, 我已經唔記得佢做過D乜野
但佢咁多年都仲好受歡迎係事實
4大天王真係唔簡單 ...
lemontea1069 發表於 2018-12-26 14:30

4大天王其實佢地開演唱會大把金曲可以唱,但偏偏就喺得佢地d演唱會rundown場場唔變

其實都係K歌,唔覺很特別,劉華都有批hit嘅慢歌只係冇金曲金,雷頌德作俾黎明攞金曲金的應該只有情深說話 ...
Serendipity 發表於 2018-12-29 16:51

仲有一首《只要為我愛一天》

點解93年20場喺咁安排:23/1-1/2,13/2-22/2,中間休息咗兩個星期喺用黎做乜?中間紅館做頒獎禮嗎?定喺分開part1同part2

頂呀 個期俾陳奕迅好x過
PEACH 發表於 2019-1-2 14:34

咁劉華開4/12-10/12,跟住15/12開始俾Eason開到跨年都得咖

拎足三年跨年lol 佢可唔可以唔好再霸跨年期 年紀大易病就夏天開啦
舊年有人瑞執佢個期 今年俾佢浪費哂 唔想 ...
fifty1205 發表於 2019-1-3 00:38

唔覺得有邊個年紀比佢細嘅,體力會比佢好

《AXA 安盛呈獻 My Love Andy Lau World Tour - Hong Kong 2018》
《申請補場不獲接納---特別通告》

主辦機構「映藝文化娛樂有限公司」很遺憾已接獲康樂及文化事務署書面通知,2019年12月香港體育館場地租用申請不獲接納。

主辦機構在此再次向受影響的眾多名觀眾致上萬分歉意,並感謝觀眾的包容及體諒。

主辦機構將在2019年1月31日於以下官方社交平臺公布退票退款的方案。