返回列表 發帖

首live!

首歌真係唔易唱
煎煎要繼續努力
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

首live!

首歌真係唔易唱
煎煎要繼續努力
dongbb2332 發表於 2018-8-1 23:23

勞工處做乜叫個菲傭上台唱歌
仲要著住套清潔工制服

勞工處做乜叫個菲傭上台唱歌
仲要著住套清潔工制服
bagfgfcde 發表於 2018-8-1 23:46

李勁霆好慘,成日比你地cyber bully

有啲人以為自己mean 得黎好風趣
結果淪為容海恩式幽默
拉低討論質素
令人訕笑

阿堅要練熟啲wor
黎緊應該唔少機會唱
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

首live!

首歌真係唔易唱
煎煎要繼續努力

笑死 忘詞忘到呢
佢究竟對首歌幾冇feel 又唱歌機器上身
份詞應該要唱到喊先係

後段不停以笑遮醜咁樣好咩
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

結果淪為容海恩式幽默
拉低討論質素
令人訕笑

阿 ...
ricnature 發表於 2018-8-2 00:20

Aren’t you back in 香討 already?
不過論討論質素 其實你出少啲po已經可以拉翻高
樂觀啲啦 輕鬆啲啦 再係咁真係令人訕笑

講翻果類所謂「討論質素冇咁低」既留言先
幸倪好紅呀
首歌好好聽呀
點解環球咁廢架
黎緊一定好多機會唱

首live!

首歌真係唔易唱
煎煎要繼續努力

點解唱live唱得咁輕鬆,搞到首歌好似好易唱咁 可以肉緊少少

忘記歌詞

唱歌機器點會忘記歌詞?!

收到風m記已經熱播中
cathay1996 發表於 2018-7-31 20:46

早幾日一話派台即刻聽到

結果淪為容海恩式幽默
拉低討論質素
令人訕笑

阿 ...
ricnature 發表於 2018-8-2 00:20

條友不嬲都講廢野 除左佢偶像都係negative comment

呢樣我就要幫自己平反下啦  

宣傳時間

入面全部都係我寫既文  
可能寫得唔太好 咁 ...
bagfgfcde 發表於 2018-8-3 20:05

又要比容祖兒唱呀?
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

又要比容祖兒唱呀?
dongbb2332 發表於 2018-8-4 22:23

蔡健雅

蔡健雅
bagfgfcde 發表於 2018-8-4 22:29

乜蔡健雅把聲夠硬朗咩

又要比容祖兒唱呀?
dongbb2332 發表於 2018-8-4 22:23

比 吳雨霏 唱啦

好切合佢暫退樂壇既心情

Btw樓上 真反祖 vs 真容粉 vs 曲線容粉

喺m記聽到天地一沙鷗既midnight 一定係good midnight!

首live!

首歌真係唔易唱
煎煎要繼續努力

好多粒音都格硬扯出嚟
第一次覺佢唱得咁差
Happy and Blessed.

1分吧

喺youtube睇咗一次个mv
听完毫无记忆点
亦都唔想再听第二次
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

比 吳雨霏 唱啦

好切合佢暫退樂壇既心情

Btw樓上 真反祖 vs 真容粉 vs 曲線容粉 ...
kayzzz 發表於 2018-8-4 23:21

愛霏力我霏唱天地一沙R要跳埋自總舞先得

同自我感覺還好一齊loop係最正 好鐘意今次呢隻bold & beautiful

咁好聽既歌當然要投5分

成句海鷗只跟海鷗一起都flat
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

又唱live 4:55開始
今次唱得好左

幾正

今次唱得好左
dongbb2332 發表於 2018-8-28 21:21

越過一live有一live美
今次完全無忘詞 好叻女呀
有幾個位唔爆應該都係少練歌造成 期待有日完美演繹

今次唱得好左
dongbb2332 發表於 2018-8-28 21:21

觀眾d歡呼聲好勁
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

Ging!!!
barbarbar

好聽呀但冇出MV 可惜

3rd live
嘩 有大合唱
又忘詞 讚完一次之後就flop成咁 真係失禮

出道以來 是第2首 令我覺得她總算唱對歌了
她就是要唱 這類型的歌 光環/天地一沙鷗
可憐的Gin Lee - . -

Gin Lee第一首CM過百5分歌曲

903就bam
垃圾

呢首應該係堅堅最唔喜歡既一首歌

當被問及她最喜歡哪幾首林夕為自己量身定做的歌詞時,Gin 毫不猶豫便給出了答案。「《和每天講再見》、《自我感覺還好》及《侘寂》。他的詞總是讓人一再回味,而每次也都會有深一層的領會。」
沙鷗好慘

Gin Lee第一首CM過百5分歌曲

903就bam
垃圾
hehehaha 發表於 2018-9-20 15:56

雙雙113
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

當被問及她最喜歡哪幾首林夕為自己量身定做的歌詞時,Gin 毫不 ...
JasOh103 發表於 2018-9-20 18:34

我同Gin Lee喜好接近
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

當被問及她最喜歡哪幾首林夕為自己量身定做的歌詞時,Gin 毫不 ...
JasOh103 發表於 2018-9-20 18:34
合理啦
成班人叫佢唱高難度歌 結果辛辛苦苦唱完《信》、《自我感覺還好》都係被人批評
出碟後班所謂fans就迫佢派首佢唔太鍾意、用男人聲hea唱嘅歌 於是呢首歌成為開完紅館後第一首派台歌 Gin Lee只能勉強表示自己有聽fans意見
不幸嘅係Gin Lee睇歌比自己預期準 首歌電子傳媒、串流平台定YouTube成績都差到好似啲三線歌手咁 次次唱Live唔係忘詞就係唱得唔好
我諗佢中完個大伏 唔直接插首歌廢已經好畀面林夕

最後一個星期都上唔到
而家啲電台真係偏離現實到一個點
唔怪得根本無人聽電台

最後一個星期都上唔到
而家啲電台真係偏離現實到一個點
唔怪得根本無人聽電台 ...
ricnature 發表於 2018-9-20 21:35

997 #2

997 #2
boy4dudes 發表於 2018-9-20 21:39

我知呀
講緊得cm 啲人仲聽緊既903

3rd live
嘩 有大合唱
又忘詞 讚完一次之後就flop成咁 真係失禮 ...
JasOh103 發表於 2018-9-2 23:36

gin唱功好演繹穩定
而且愈來見到佢ge台風
其他不重要