返回列表 發帖
小肥指,昨晚錄影時不見盧凱彤有任何異樣,而今早八時對方仍有WhatsApp他,約明晚「飲嘢」…… ...
721AXA 發表於 2018-8-5 15:02

照計今朝仲約飲野唔似會先自殺喎....

做完解剖同調查之後都唔能夠排除他殺既話可能真係有嫌疑

我始終覺得佢最後Facebook post 係充滿正能量,唔 ...
Hanson 發表於 2018-8-5 15:26

係咪被自殺... 好恐怖
就算真係,警方都可以隱瞞

蕭伯納 王爾德 但丁
莎士比亞 馬奎斯 小仲馬
請指點我去用情書將心扣住
辛棄疾 矛盾 魯迅 蘇軾
求可體恤我筆尖的計算
長話盼 盡說短
人海中等惜字緣

交心的戀愛漸成歷史
唯獨我堅信愛像種子
悉心栽花卻換來白紙
才用眼淚來寫字

伊索 屠格涅夫 狄更斯
歐威爾 艾可 卡爾維諾
幾本書的背後埋藏著我心事
張愛玲 曹禺 老舍 冰心
如果早幫我寫命運情節
從未怕 命太短
惟恐寫不好那段緣
盼成全

係咪被自殺... 好恐怖
就算真係,警方都可以隱瞞
Lewis 發表於 2018-8-5 15:33

會吾會關佢唱過撐起雨傘事

多謝美妹同埋帶比我地既音樂
一路好走

R.I.P

何韻詩竟然系第一個到現場
距老婆同二汶呢
仲有屋企人呢
好奇怪
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

From 連登

佢係住33樓,但佢單位個窗下面有個棚架擋住,所以佢走落廿幾樓係棚架下面個層跳

而差人到場唔係第一時間去到伏屍地點,要搵管理處開鎖又或者個度係私人單位地方就要等屋主開門,而未到現場之前係外圍睇抬頭睇就以為係搭棚工人失足

其實星期日棚佬係唔會開工

而睇返現場張相,佢跌落去個位置正正有張白色雲石或人造雲石檯係度,張檯個架同四隻腳就係不銹鋼,而睇返張相個檯面係成塊粉碎,但不銹鋼架就完全無變型,即係無任何緩衝咁滯,個人體直接接上雲石檯面,而成塊雲石粉碎即係d力個人體完全硬食晒,連隻腳都斷埋

正正毫不誇張叫「粉身碎骨」

一名男子在現場附近一間餐廳痛哭,其間說了一句「我對唔住你哋」,由Ellen的女親友擁抱安慰???

究竟係咩既一回事

SHIT 見到張無格相

R.I.P

何韻詩竟然系第一個到現場
距老婆同二汶呢
仲有屋企人呢
好奇怪 ...
Qmen 發表於 2018-8-5 15:53

佢老婆大陸幫緊曾國祥拍野

嚇死我
睇到我成身都震晒

SHIT 見到張無格相
賴爽 發表於 2018-8-5 16:03

Feel到好痛
希望佢冇感受到好大痛楚

3日前出fb個post 已經有預告
daniel1136 發表於 2018-8-5 12:31

咩事???

好慘。明明環球簽左佢。。點解會咁。。

8點仲約小肥 9點45仲有上whatsapp
五分鐘後就出事………

31號仲話活著多好
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

见到佢昨日定前日活动,好似瘦咗好多,佢状态真系堪忧

无论点都好,希望佢安息
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

SHIT 見到張無格相
賴爽 發表於 2018-8-5 04:03 PM

系邊度睇到
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

Feel到好痛
希望佢冇感受到好大痛楚
721AXA 發表於 2018-8-5 16:22

佢跌落一張雲石枱面,d雲石碎晒,個衝力一定好痛架喇

rip rock妹

"佢係住33樓,但佢單位個窗下面有個棚架擋住,所以佢走落廿幾樓係棚架下面個層跳"

但照圖睇,應該要入屋開窗跳架wor,邊家人比佢入屋?定佢爸媽都係住呢到?定佢有兩層樓?

唔好講到自殺合理化。
雖然死者已矣,但仍有很多有情緒病人士在世,解決問題才是重點,遇到貴人得到一種 ...
iamsingingwong 發表於 5/8/2018 15:17
你係咪真係刻薄成咁?
唔係合唔合理化呢個問題
係你無經歷佢處境
然後話「問題總會解決到」
係咁理所當然嘅事囉
而事實上一定唔係囉好無

你係咪真係刻薄成咁?
唔係合唔合理化呢個問題
係你無經歷佢處境
係咁理所當然嘅 ...
kwanie 發表於 2018-8-5 16:56

其實我覺得佢有部份幾岩。。做得公眾人物。。要有種使命。。唔好種傻事影響到其他人。。

我都明白佢有d 野解開唔到。。唉。。好慘。。

其實我覺得佢有部份幾岩。。做得公眾人物。。要有種使命。。唔好種傻事影響到其他人。。

我都明白佢有d  ...
kk8733 發表於 2018-8-5 17:01

咁我又唔覺得正常人會咁容易比明星影響到,尤其係講緊自殺/了結自己生命呢d咁重要既事

我都明白佢有d  ...
kk8733 發表於 2018-8-5 17:01

傻事??影響到其他人??
真係難聽過粗口......

只能說有抑鬱症既同性戀好難衝過去,一路走好。
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

唔敢相信....
Rip rockmui

"佢係住33樓,但佢單位個窗下面有個棚架擋住,所以佢走落廿幾樓係棚架下面個層跳"

但照圖睇,應該要入屋 ...
cathay1996 發表於 2018-8-5 16:55

唔知點解覺得呢件唔係一件簡單既案件
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

RIP
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

唔好亂傳啦
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

你係咪真係刻薄成咁?
唔係合唔合理化呢個問題
係你無經歷佢處境
係咁理所當然嘅 ...
kwanie 發表於 2018-8-5 16:56

你睇下佢成日搵野黎嘈就知咩事啦

系邊度睇到
Qmen 發表於 2018-8-5 16:46

連登
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

係咁聽番ellen啲歌 好SAD
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

係咁聽番ellen啲歌 好SAD
帥小寶` 發表於 2018-8-5 17:37

不停咁loop天色很暗

聽 大拇指之歌 真係爆喊!
第一句仲要系“不要哭 不要哭 我會陪著你”
真係好sad啊
我祈求美雅拎女銅一定要發生

Blame the victim 正Xguide !

二汶 hocc 明哥都未有update
應該最frd個啲最接受唔到sosad

到宜家都未接收到
今日一直loop緊pillow talk只碟 真係好dark
想象唔到佢經歷過d咩
我等佢只廣東大碟等咗咁耐 到最後都等唔到
只能希望佢可以真正得到安息

希望安息
一睇到果陣以為係假消息
等左好耐先接受到

點解會咁咖?!R.I.P.

接受不了
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

R.I.P.

好唔捨得阿妹
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

好易聯想到
同埋呢個想法唔會係一朝一夕的事
PEACH 發表於 2018-8-5 13:39

加埋#留倩影

照計今朝仲約飲野唔似會先自殺喎....
abcxyz302006 發表於 2018-8-5 15:26

躁鬱症本身變得好快上一秒好High下一秒會好Down

訓醒睇到嘅第一段新聞,好難過。
之前有 Anna Chim,都好難接受。
RIP

你知不知你講野好乞人憎好刻簿? 不明有咩好爭拗?
唔係針對邊位明星,點解一定要經歷佢處境先明白佢先幫 ...
iamsingingwong 發表於 2018-8-5 17:30

有情緒病係一件恐怖既事
仲恐怖過癌症
唔係話食幾粒藥同搵人傾訴就可以解決到
你永遠都唔會理解到一個想自殺既人心理
內心果種掙扎同折磨

R.I.P
初心傷過
重新再跳

其實未證實係自殺 可唔可以唔好講咁多關情緒病既野?
又約曬朋友見面 真係好難相信佢自己了結

但願一切留白 只懷念她的美好
我地真係冇資格評咁多
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

RIP
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

我今朝FB碌到嗰吓以為自己睇錯,
仲重新睇左幾次都唔想肯定睇到嘅係真!
好難過...覺得好心UP
見到王貽興個IG話「只是拯救別人的天使 不一定能夠自我拯救」仲心痛
想當日我晚晚都要聽住THE BEST IS YET TO COME先捱得過
諗唔到首歌救到聽眾 救唔到歌者
人生真係...
想像唔到二汶嘅心情