返回列表 發帖
仲諗住at17會唔會有多d搞作 好可惜
kayzzz 發表於 2018-8-6 17:31

想不到去年既合體就係帶比大家最後既回憶

真係唔知二汶點撐過去
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

明白大家情緒可能好激動
但請勿發表粗言穢語~~
thanks

好心酸。。。
永遠都缺少了的就是永遠都不ok
表妹保莉 發表於 2018-8-6 17:23

真係心酸.....
FIGHT for 陳柏宇

太后9月12復工
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

太后9月12復工
JayantL 發表於 2018-8-6 19:12

who said that?

who said that?
放空 發表於 2018-8-6 19:42
今日嘅蘋果即時新聞
**原來佢之前患咗頑疾,而家好番**
任我行 失憶蝴蝶

聽生活日常,細so成個節目都一路tag歌一路口震震

聽生活日常,細so成個節目都一路tag歌一路口震震
water:) 發表於 2018-8-6 21:03

最後報時嗰陣喊埋出嚟

Silent Goodbye... So Depressing...

任我行 失憶蝴蝶

903對ellen幾刻薄就係人都知
想當年大文豪搞獎拎埋唱作金阿妹成晚得個唱作銅...
家下班DJ又懶係不捨咁
阿妹一早就值拎一次女3甲啦

903對ellen幾刻薄就係人都知
想當年大文豪搞獎拎埋唱作金阿妹成晚得個唱作銅...
家下班DJ又懶係不捨咁
阿妹 ...
Lewis 發表於 2018-8-6 22:23

12年播到同Kary差唔多,最後女銅俾左Kary

果年女銅300次都唔駛

903 could do better award-wise for Ellen is fact. Among Hong Kong media, 903 already did by far the most to push her music (both with at17 and after) is also a fact. 903's DJs feeling terrible about this is likely a fact.

我唔知咁講適唔適合,有時頒獎典禮俾到歌手肯定,其實係可以幫到歌手條路好行D.條路好行D,可能歌手都都會開心D. 希望所謂頒獎典禮唔好玩敬老,尊重真正既音樂

雖然8年黎Ellen分獎只分得兩個唱作銅
但係903已經係4台當中待遇最好,上兩年幾乎派咩都冠,Eman/ at17時代都未有9首叱咤冠軍歌ga

我又唔覺得關獎項事,睇返D訪問,佢做音樂都唔係為獎而做,係想有人聽之嘛,903對佢都好好,好多歌都肯去播,其實講真佢D歌一D都唔商業嫁,但都有好幾首冠軍歌,甚至頭三甲,成續已經好好,亦有有好多樂迷喜愛佢,無必要把責任放係獎項到,當年火奴魯魯都入唔到十大,但最後GIRLS GILRS GIRLS 終於能得到十大,已經好完滿,再多獎項,我覺得佢都未必想要,我們樂迷都失去了一個有才華,有天份的創作歌手,但是都要明白,呢個係事實,責怪任何一個單位都已經無用,不如祈求佢可以得到真正的安息和可以快快樂樂做返自己,不用再受病的折磨仲好啦。

我又唔覺得關獎項事,睇返D訪問,佢做音樂都唔係為獎而做,係想有人聽之嘛,903對佢都好好,好多歌都肯去播 ...
carlosleung 發表於 2018-8-7 01:55

講得好好! 我都覺得佢唔係咁恨獎既人

點解咁多歌手有情緒病
咪就係因為有班人鍾意用放大鏡揣測歌手做每一件事嘅動機同原因咯

睇下上面啲comments就知啦
咩都鍾意拉埋一齊分析
人都已經去咗啦 咁都可以扯到去903頒獎搞到好似變成殺人兇手咁
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

睇見個標題仲係好sad
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

點解咁多歌手有情緒病
咪就係因為有班人鍾意用放大鏡揣測歌手做每一件事嘅動機同原因咯

睇下上面啲comment ...
JayantL 發表於 2018-8-7 08:37

咪係咯,其實今時今日仲有人care 903 d 膠?

點解咁多歌手有情緒病

睇下上面啲comment ...
JayantL 發表於 2018-8-7 08:37

其實無人講過903害死過ellen wor..不嬲都知ellen唔會care 903 d獎
只係話903對佢不嬲唔係好, 但人地死左之後班DJ就懶係好惋惜咁姐

其實無人講過903害死過ellen wor..不嬲都知ellen唔會care 903 d獎
只係話903對佢不嬲唔係好, 但人地 ...
Lewis 發表於 2018-8-7 10:13

人地差唔多一年一首冠軍歌喎,點樣對佢唔好?頒獎禮得四十幾個獎,一定唔夠分架啦,夠分既你咪去睇新城囉

人地差唔多一年一首冠軍歌喎,點樣對佢唔好?頒獎禮得四十幾個獎,一定唔夠分架啦,夠分既你咪去睇 ...
cathay1996 發表於 2018-8-7 11:38

係喇係喇, 知叱吒對佢好好喇
叱吒對佢有幾好大家心照啦
況且人地連金曲獎編曲人都拎過, 的確真係唔會care你d叱吒垃圾獎既
係我地呢d on9樂迷先會仲替佢唔抵架姐

可不可以唔好胡亂判斷903係呢件事後播ellen歌動機,903點講都不算對佢唔好,903播佢歌懷念佢又話懶好心, ...
iamsingingwong 發表於 2018-8-7 12:33

由呢一刻播到可以追頒女金的話都唔錯
又或者你地投票投到佢最女啦
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

只係話903對佢不嬲唔係好, 但人地 ...
Lewis 發表於 2018-8-7 10:13

咩叫DJ懶係惋惜
班DJ同啲歌手經常見面 佢哋之間有幾fd我哋都唔知 呢啲唔係人之常情咩?
更何況DJ對ellen嘅支持其實真係唔差
at17都贏過全盛時期嘅twins啦
只不過到最後頒獎嘅時候真係唔由得佢哋控制啫

睇見個標題仲係好sad
帥小寶` 發表於 2018-8-7 09:58

同5年前睇到Sita個post一樣,從來冇試過見到咁年輕就走嘅歌手,好shock
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

Still cant believe

由呢一刻播到可以追頒女金的話都唔錯
又或者你地投票投到佢最女啦 ...
Our_Souvenir 發表於 2018-8-7 13:40

女金就冇咩可能㗎喇
一嚟唔覺得佢會有幾多錄好未派嘅歌
二嚟唱片公司唔會同佢揮

最女可能性高啲
依家最女唔洗話好多鐵票先有得拎
一般嚟講都係睇當年表現+年尾谷唔谷
雖然咁嘅情況下拎真係好sad……
DM多仔多到覆唔哂

同5年前睇到Sita個post一樣,從來冇試過見到咁年輕就走嘅歌手,好shock
風見志郎 發表於 2018-8-7 15:27

我見過最shock既係Amy Winehouse,27歲就走

女金就冇咩可能㗎喇
二嚟唱片公司唔會同佢揮

最女可能性高啲
依家最 ...
mosesming 發表於 2018-8-7 17:04

有好過冇啦
雖然遲左 d
但始終係一種光榮
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

女金就冇咩可能㗎喇
二嚟唱片公司唔會同佢揮

最女可能性高啲
依家最 ...

唔好FF啦,到年尾件事都丟淡啦,在生時唔俾獎,死後先俾,有意思嗎?
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

女金就冇咩可能㗎喇
二嚟唱片公司唔會同佢揮

最女可能性高啲
依家最 ...

其實有Sita前車可鑑,
入五強都難,
何況攞到最女?

其實係大家心目中佢係值既最後有無攞都唔再重要,係咪?

903播係一個懷念作用啫 唔好下下都覺得人地要消費死者

入五強都難,
何況攞到最女?

其實係大家心目中佢係值既最後有無攞都唔再重要,係 ...
表妹保莉 發表於 2018-8-7 21:54

咁我都係講緊可能性高啲啫
冇話佢會贏
不過講真如果大家覺得香港樂壇頒獎禮欠佢太多
又冇乜心水歌手想投
咪試下年尾投佢囉
DM多仔多到覆唔哂

入五強都難,
何況攞到最女?

其實係大家心目中佢係值既最後有無攞都唔再重要,係 ...
表妹保莉 發表於 2018-8-7 21:54

咁我又覺得sita同佢有少少唔同既
好多人都係因為sita死左先知有呢個歌手既存在,而且佢出道時間又唔係長

咁我又覺得sita同佢有少少唔同既
好多人都係因為sita死左先知有呢個歌手既存在,而且佢出道時間又唔係長 ...
Jacz 發表於 2018-8-7 23:12

認同,始終Ellen出道咁多年知名度都高好多。
雖然年尾最女有可能,但我覺得未必會候選吧,咁做唔係太適合。

最女.... 謝安琪的

咁都可以扯到去kay 度

請勿離題 謝謝

琴晚去跑步 邊望住天上面既星星邊聽天色很暗 真係好掛住ellen

尋晚揸車聽到《始終一天》仲係好down
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

盧凱彤13號設靈 家屬低調以無名氏訂堂

患躁鬱症的歌手盧凱彤(Ellen)日前在跑馬地寓所墮樓身亡,至親好友都傷痛不已,Ellen遺孀余靜萍及好友林二汶、林一峰等連日來為其後事打點。

據知Ellen葬禮日期定於13號在香港殯儀館設靈,14號出殯,而靈堂應家屬要求,低調寫為「無名氏」訂堂,當日殯儀舘將不會有特別顯示。

(來自東方即時新聞)
任我行 失憶蝴蝶

From Ellen's Facebook
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

點解仲可以討論有冇機會得獎冇得救

feel so sad
Support good music

RIP

雖然佢生前好少聽佢既歌 但覺得好可惜 失去一位甘好既音樂人

呢幾日一諗起以後都無得聽佢D新歌新碟就好那SAD...