返回列表 發帖
出鬼出馬咩
生前果陣又唔播仲要得爛鬼唱作獎
艾石仔 發表於 2018-8-5 13:13

第一下見到903 FB出post 都係呢個感覺
生前又唔對人好啲
頒個唱作獎都要就住就住
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

今年1/1 先見證完at 17拎十大

RIP
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

diu 咪喺度傾903好冇
Happy and Blessed.

杯葛903啦。佐住樂壇發展,青黃不接,由你而起。如果一早認真頒獎,咪好囉

做咩不揾朋友傾下計,好sad
iamsingingwong 發表於 2018-8-5 13:18

都要開放個心
搵得人傾通常仲未算太遲...

好震驚,RIP
偶像全部也不倒  爸媽以後也安好
最好 我在意的 任何面容都 不會老

杯葛903啦。佐住樂壇發展,青黃不接,由你而起。如果一早認真頒獎,咪好囉
schoe 發表於 2018-8-5 13:27

你真心覺得佢因為903 D獎有情緒病,自殺咩?

有時真係好可惜,人在生既時好多人唔識欣賞, 覺得做得藝人就預左要被人網絡欺凌
但出事之後個個先爭住出黎話識欣賞
希望大家關心下身邊既人,有時情緒病人需要同理心,唔係同情心, 情緒病同CANCER一樣危險

有時情緒病人好難開口直接同人講,佢地可能收埋或比暗示,所以係我地應該關心下身邊既人, 而唔係覺得佢地要早D搵人傾

3日前出fb個post 已經有預告
daniel1136 發表於 2018-8-5 12:31

大事發生前 ......

情緒病可以好生理

大事發生前 ......
newguy 發表於 5/8/2018 13:36
其實可能唔關事
事後你話乜都得

其實可能唔關事
事後你話乜都得
kwanie 發表於 2018-8-5 13:38

好易聯想到
同埋呢個想法唔會係一朝一夕的事

rip

完全無法相信
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

其實可能唔關事
事後你話乜都得
kwanie 發表於 2018-8-5 13:38

死者而矣
希望個班道德判官唔好去judge 任何一個自殺者嘅舉動!
即使佢哋唔認同個做法,都唔好將佢哋個眼光放咗入去自殺者嘅身上

死者而矣
即使佢哋唔認同個做法,都唔好將佢哋個眼 ...
daniel1136 發表於 5/8/2018 13:44
佢地班咁涼薄嘅人
淨係識食玩訓同比老細壓逼
識條鐵咩

schoe 發表於 2018-8-5 13:27

下...咁都關事....?

個心好唔安樂

點解會咁咖?睇到個標題時,我都唔夠膽相信
香港和台灣樂壇又少了一個才女

真係睇住佢出道咁滯
rip

你係咪連呢樣野都要揾位去爭拗?
Btw多關心身邊人啦

只係覺得剛入左新公司,可以有新開始,已經比起好多 ...
iamsingingwong 發表於 5/8/2018 13:51
如果咁易勸得掂佢唔係真係好想死囉
係有得拗架, 因為無人明白佢點諗
所以點講都得

永遠停留喺32歲好sad

死者而矣
即使佢哋唔認同個做法,都唔好將佢哋個眼 ...
daniel1136 發表於 2018-8-5 13:44

死者經歷過既野同情緒有幾低落 旁人好難明白
要去到自殺 (雖然未確認) 呢一步 應該真係已經好絕望
只可以講真係好可惜 同埋對樂壇黎講係一個好大既損失
希望Ellen安息 佢既作品會留係好多人心中

未經歷過情緒病嘅人唔會知道,
自殺念頭係一個symptom,
唔係一個想法咁簡單!!
唔好去judge人點解自殺

只可 ...
bagfgfcde 發表於 2018-8-5 13:59

從來情緒病旁人都無得亦唔應該異議,
所有好返或者決定自行了斷都係靠患者自己既諗法,
無得安慰,無得開解,
唯有支持
FIGHT for 陳柏宇

希望大家多啲關心身邊人

情緒病係一種病,一定要靠睇醫生或食藥
唔係話睇開啲就有用

願她在另一邊生活愉快
R.I.P.

接受唔到.............
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

簽名被屏蔽

32歲女歌手盧凱彤,今晨被發現在跑馬地墮樓身亡。盧多名女親友接獲噩耗後,返回現場協助警方調查,並翻看大廈閉路電視紀錄。下午1時許,女歌手何韻詩與自己的女助手亦趕到現場,其間女助手情緒激動,不斷飲泣,要何韻詩從旁安慰。

"離家更是遠
竟可以支撐到目前"

You Are Love
You Are Loved
多謝你咁多年既唱片同音樂陪我行咗17年
係嗰個世界好完美
從今以後你已經開心快樂

多謝你Ellen

RIP

有谣传话他杀
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

佢自杀定他杀呀?

感觉好震惊呀,点解咁唔珍惜生命?

其实点解咁多人有抑郁?娱乐圈压力真系好大?
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

有谣传话他杀
kenny211 發表於 2018-8-5 14:23

邊度謠傳?不過新聞只係話佢墮樓,冇話係自殺定他殺

明星唔易做:/

R.I.P

唔識點講,RIP

歌手盧凱彤(Ellen)今日上午十點於跑馬地成和道69號高處墮下當場死亡,因為事出突然,震驚了整個娛樂圈,事實上連日嚟Ellen亦有出席公開活動,除了昨日ViuTV的《全民造星》的錄影外,3日當日亦有現身陳奕迅續約環球的記者會,晚上亦有到旺角麥花臣場館,欣賞許廷鏗演唱會。

一夜之間真係好大變化 sad
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

天色很暗 我摸著那個月亮
張開手飛 十一步以內
我跳向了誰

佢自杀定他杀呀?

感觉好震惊呀,点解咁唔珍惜生命?

其实点解咁多人有抑郁?娱乐圈压力真系好大? ...
kenny211 發表於 2018-8-5 14:27

不如你做下資料搜集先作出D咁無知既評論啦

其實會唔會係意外?
Anyway, RIP Ellen

前晚係金堅KKBox Live重見到佢同Hubert一齊坐第一行。
好突然!

他殺既話,果條友會一世行衰運

只可 ...
bagfgfcde 發表於 2018-8-5 13:59

絕望噶人仲有心情去睇演唱會?

小肥指,昨晚錄影時不見盧凱彤有任何異樣,而今早八時對方仍有WhatsApp他,約明晚「飲嘢」……

他殺既話,果條友會一世行衰運
water:) 發表於 2018-8-5 14:54

其實會唔會真係他殺...

其實會唔會真係他殺...
Lewis 發表於 2018-8-5 15:17

美妹住33樓,但係無端端20樓墮樓?!?

簽名被屏蔽

唔作任何猜測
只想多謝 Ellen