返回列表 發帖
少咗個真正嘅音樂人
香港台灣樂壇損失

聽返荒原真係心都up...

遺作應該係佢即將會派台的最新廣東派台歌

P.S. 好多人應該會覺得好可惜,二汶、黃耀明和Eason應該 ...
remus 發表於 2018-8-5 13:01

本身入咗環球仲諗住有正碟出

點知咁...

永遠停留喺32歲好sad

他殺既話,果條友會一世行衰運
water:) 發表於 2018-8-5 14:54

其實會唔會真係他殺...

做完解剖同調查之後都唔能夠排除他殺既話可能真係有嫌疑

我始終覺得佢最後Facebook post 係充滿正能量,唔 ...
Hanson 發表於 2018-8-5 15:26

係咪被自殺... 好恐怖
就算真係,警方都可以隱瞞

From 連登

佢係住33樓,但佢單位個窗下面有個棚架擋住,所以佢走落廿幾樓係棚架下面個層跳

而差人到場唔係第一時間去到伏屍地點,要搵管理處開鎖又或者個度係私人單位地方就要等屋主開門,而未到現場之前係外圍睇抬頭睇就以為係搭棚工人失足

其實星期日棚佬係唔會開工

而睇返現場張相,佢跌落去個位置正正有張白色雲石或人造雲石檯係度,張檯個架同四隻腳就係不銹鋼,而睇返張相個檯面係成塊粉碎,但不銹鋼架就完全無變型,即係無任何緩衝咁滯,個人體直接接上雲石檯面,而成塊雲石粉碎即係d力個人體完全硬食晒,連隻腳都斷埋

正正毫不誇張叫「粉身碎骨」

二汶 hocc 明哥都未有update
應該最frd個啲最接受唔到sosad

都係果句關心多d身邊人
都要珍惜仲唱緊好歌的歌手,有能力都應支持下佢地音樂,俾佢地知道係仲有人支持。 ...
iamsingingwong 發表於 2018-8-5 20:33

好驚再有音樂人會咁樣

點解YAHOO新聞D人咁涼薄,仲要好多人讚D 好HARSH既COMMENT
SPNicole 發表於 2018-8-6 03:34

咪認真啦, 香港事實上好多人都有精神/心理問題

好心酸。。。
永遠都缺少了的就是永遠都不ok
表妹保莉 發表於 2018-8-6 17:23

真係最close既先寫到呢d字出黎回應

903對ellen幾刻薄就係人都知
想當年大文豪搞獎拎埋唱作金阿妹成晚得個唱作銅...
家下班DJ又懶係不捨咁
阿妹一早就值拎一次女3甲啦

點解咁多歌手有情緒病
咪就係因為有班人鍾意用放大鏡揣測歌手做每一件事嘅動機同原因咯

睇下上面啲comment ...
JayantL 發表於 2018-8-7 08:37

其實無人講過903害死過ellen wor..不嬲都知ellen唔會care 903 d獎
只係話903對佢不嬲唔係好, 但人地死左之後班DJ就懶係好惋惜咁姐

人地差唔多一年一首冠軍歌喎,點樣對佢唔好?頒獎禮得四十幾個獎,一定唔夠分架啦,夠分既你咪去睇 ...
cathay1996 發表於 2018-8-7 11:38

係喇係喇, 知叱吒對佢好好喇
叱吒對佢有幾好大家心照啦
況且人地連金曲獎編曲人都拎過, 的確真係唔會care你d叱吒垃圾獎既
係我地呢d on9樂迷先會仲替佢唔抵架姐

呢幾日一諗起以後都無得聽佢D新歌新碟就好那SAD...