返回列表 發帖

[Nov/2018] 孫耀威演唱會2018

演出名稱: 孫耀威演唱會2018
演出日期: 2018年11月16及17日(星期五及六)
演出時間: 晚上8時15分
演出地點: Star Hall
票價: HK$680/$480/$280

VISA / MasterCard / 美國運通卡 / 中國銀聯卡 / PPS / PayPal / 支付宝 / 微信支付
尊享優先訂票服務

優先訂票日期 : 2018年8月10日至17日
優先訂票網址: http://www.aegpromotion.com/Eric2018
(8月10日早上9時至8月17日晚上11時59分)
優先訂票熱線: (852) 28 611 611 預留座位 (上午9時至晚上9時)
(每張信用卡最多可訂購12張門票。每次經熱線/網上訂購上限為12張。每張門票手續費為HK$32。)

Source: aeg facebook
搖滾區的神經病IG

思前戀後/自愛/西太后/如果生命還有歌/圍城故鄉,
如果唱呢啲都可以考慮下去睇

印象中 佢好似無開過售票演唱會?

不過老實講以佢近年既人氣...開麥花臣都好炆水...

唔計最初出道...佢係07年入左環球 出左思前戀後叫做紅左一下...
之後一隻HIT歌都無...

P.S 新個首 最後最後 唔錯

始終都上唔到紅館
暗中傾慕你也是我有的自由

唔計最初出道...佢係0 ...
wewa1001 發表於 2018-8-7 17:09

07年開過一次?

回復 4# lemontea1069

開Star Hall滿唔滿得哂都係個疑問

07年當年同張敬軒一齊拎雙白金銷量,點知環球之後不再捧
Poster咁似林峰?

希望可以聽西太后

想聽M記歌 最痛無聲

不了。
陳奕迅:一個極之優秀非常忠愛唱歌的表演者。多謝你,容祖兒!- 09 APR 2017

07年當年同張敬軒一齊拎雙白金銷量,點知環球之後不再捧
Poster咁似林峰? ...
iamsingingwong 發表於 2018-8-7 22:29

都叫捧過幾年啦,思前戀後hit hit地,一年兩大碟都叫力捧啦,
07年四台有十個冠軍都係一線待遇,
In the name of love成隻碟林夕包碟咁濟,環球都比唔小錢,
如果生命還有歌嗰期行唱作都拎到個唱作人獎,
係之後出國語歌就開始冇捧姐

我有買個隻碟當年好鍾意聽永遠保護你
fb page 一首歌一個故事http://Facebook.com/one_song_one_story

都叫捧過幾年啦,思前戀後hit hit地,一年兩大碟都叫力捧啦,
In the n ...
stephybest 發表於 2018-8-7 23:03

我覺得主要係思前戀後隻碟好聽....in the name of love 真係不了...
都應該賣得幾差....我記得個陣好多地方都有特價貨...$9蚊隻...

思前戀後 隻碟真係好好聽
自愛 永遠保護你 戀愛宣言 全部高質
暗中傾慕你也是我有的自由

08年都唔覺環球有捧Eric,只係顧住捧反骨kay

08年都唔覺環球有捧Eric,只係顧住捧反骨kay
iamsingingwong 發表於 2018-8-8 13:21

咁07年比張敬軒酷愛彈起左,08年實捧張生+囍帖街爆紅既kay

會加場,fans club 之前有得訂埋 1 7 號。

我有買個隻碟當年好鍾意聽永遠保護你
misterben111 發表於 2018-8-8 00:49

tvb有個音樂特輯,係hocc同佢拍呢首歌

差唔多啦十年前仍然當打年齡
umg幫佢谷啲歌都唔差
但對上有eason點都係上唔到一線
同埋連美堅人氣咁都開到紅館
佢當時開唔到係可惜啲
佢image同樣唔差
唱又唔差又有歌
係差少少運

而家就算啦
老到上神檯

其實佢環球時期啲歌好好聽
好鍾意自愛
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 51
1. 荷光 2. 守口如瓶 3. 重陽

其實佢90年代果批舊歌都好正!

2007 2008既歌都好hit下 我仲聽緊

1116 rundown

Amazing grace

我教你分手
仍然喜歡你
自愛

燭光
皮外傷 (陳慧琳原唱 孫耀威作曲)
Here I go
如果生命還有歌
浪踏過

It’s my day
愛自那天遇上
只要和你在一起
一億三千八天
認識你真好

西太后
療dry
戀一個愛
愛到發燙
愛火
Uptown funk

#DLGH
戰場上的最後聖誕
有一種友情叫原諒 (新歌)
最佳損友 (陳奕迅原唱)
dont look back in anger

最後最後
愛的故事下集
愛的故事沒有下集 (新歌)
愛的故事上集

encore
思前戀後
不必為我留下
我知道你在等我

2nd encore (?)
I can only imagine
永遠保護你

Rundown唱到咁多歌既三十幾首

以為阿車會做嘉賓添
2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕 只有好音樂(不斷更新) · 一起品評吧
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

永遠保護你,好好聽

唱左好多正野

個rundown幾靚喎
fb page 一首歌一個故事http://Facebook.com/one_song_one_story

有去左睇現場
原來90年代的歌我全部都識
成隻HITS SIXTEEN都夠唱
係欠左首愛情白皮書

正東的都無咩應該唱的無唱,
RUNDOWN係應該一開場個埋HIT的同ENCORE前愛的故事調轉會好的,