返回列表 發帖
我無唯恐天下不亂 我只係講事實 我亦無咒佢 你唔好小題大做
因為自己做醫院 最清楚呢d情況 特別係ICU病 ...
fifty1205 發表於 2018-8-9 04:12 PM

可能我激動咗啲啦
但見你話差唔多真系好唔舒服
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

人地講一句你就答左十句
你呢個大陸仔先係唯恐天下不亂
Chemistry 發表於 2018-8-9 09:43 PM

你唔知我講咩就出少句聲啦
而且請問邊度有十句呀?
仲講埋啲帶有歧視性語言
好有禮貌囉你
唔知邊個先系度唯恐天下不亂呢
點解版主唔做嘢?

你唔知我講咩就出少句聲啦
而且請問邊度有十句呀?
仲講埋啲帶有歧視性語言
好有禮貌囉你
唔知邊個先系度 ...
Qmen 發表於 2018-8-10 00:05

請問我邊句歧視你呀?

請問我邊句歧視你呀?
Chemistry 發表於 2018-8-10 12:14 AM

你咁醒點會唔知呀?
唔好OT喇
希望Dickson快啲醒啦
唔知系咪工作太攰呢
唉……

好彩原來當場有護士同佢做急救加 AED,先有機會執返條命
不過以後佢真係要小心 d,有過一次就有更大機會有下一次
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

簽名被屏蔽

問題係佢幾時醒返
Hanson 發表於 2018-8-10 10:36

其實廿四小時都未醒,個後遺症相信都會幾嚴重下

急症科醫學院院長蕭粵中看過短片後分析指,余德丞身體一度僵硬,可能當時心臟曾停止跳動,「心臟冇血輸出,個人就會硬咗」。余作為年輕運動健將,卻於運動期間不適昏迷,蕭醫生估計,余可能患有遺傳性的阻塞性心肌肥大(HOCM),此病主要見於35歲以下男士,當患者進行劇烈運動,可能會出現心律不正常,甚至停頓,若心跳停頓超過4分鐘,便會對腦部造成永久損傷。余德丞上月記協盃曾出現身體不適,蕭醫生不排除已是病發徵兆,而此病需要透過心臟超聲波才能準確檢測。

簽名被屏蔽

祝福佢,希望佢吉人天相快D醒!

醫生咁廢啦..竟搵唔到病因.....快D搵神醫睇下佢..唉~~

之前有冇同類個案係可以醒翻兼冇事噶?

簽名被屏蔽

不過以後佢真係要小心 d,有過一次就有更大機會有 ...
星勤 發表於 2018-8-10 09:35

Confirm 咗當時有及時急救?如果係都好啲。
講真昏迷咗咁長時間真係好危險,希望可以渡過危險期醒返啦。

知道有時醫院為左杜絶情緒影响血壓心跳, 會刻意全身麻醉病人, 等情況穩定一段時間才減麻醉葯, 讓病人甦醒

有朋友之前嚴重肺炎, 就係咁樣醫, 住左2星期ICU

所以不知道dickson係咪呢種情況, 還是真係醒唔到.

quick to be good
Support good music

有冇講過佢係咩事?._.

你知不知人出身? 由兒童節目及體育節目開始做起,你要呢班同事咩出身你先睇得起呢? ...
iamsingingwong 發表於 2018-8-9 22:09

李雯希同佢 FD 唔出奇呀
一齊主持 THINK BIG 天地嘎
Our_Souvenir 發表於 2018-8-9 21:45

以前think big天地d主持,相識於微時,都叫有d交情既我諗
~蛋撻~ 發表於 2018-8-9 21:45

我第一行文字已經回晒大家
而家去醫院又幫唔到啲咩
你唔係佢家屬人又未醒
去嚟做咩?幫到咩手?
見最後一面?
探朋友關心朋友唔可以等佢醒咗先?

不過以後佢真係要小心 d,有過一次就有更大機會有 ...
星勤 發表於 2018-8-10 09:35

係之後慢慢好返之後真係要做做Body Check
就算運動員都可能出事

【20:15】余德丞母親向傳媒發聲明,表示今天傳來醫生的好消息,Dickson已經跨過難關,初步甦醒,邁向康復最重要的一大步。

終於有好消息
要快啲好返呀

簽名被屏蔽

【20:15】余德丞母親向傳媒發聲明,表示今天傳來醫生的好消息,Dickson已經跨過難關,初步甦醒,邁向康復 ...
jasonng 發表於 2018-8-10 20:31

真係開心
nonkul

早日康復!

真系有請小鳳姐啦

希望繼續一步一步好轉
keep praying for him

Thanks god!
成個星期都提不起心情
希望不要再有不幸的事發生
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

我無唯恐天下不亂 我只係講事實 我亦無咒佢 你唔好小題大做
因為自己做醫院 最清楚呢d情況 特別係ICU病 ...
fifty1205 發表於 2018-8-9 16:12

事實咪就係你_up 囉 仲要delete post

人地依家咪醒番

做醫院喎 邊間醫院呀要叫人避開

唔知真實情況 甚至連病人都無睇過 就胡亂猜測病人病情 散佈自己既猜測

任何一個專業醫護都唔會咁做既

評分人數

請勿鬧戰與發表粗言穢語 謝謝

簽名被屏蔽