返回列表 發帖

[Aug/17/2018] Believe In Mi - 鄭秀文 (3CD)

歌手:鄭秀文
唱片名稱:Believe In Mi
唱片封面:

推出日期:2018/08/17
唱片類型:3CD

TrackList:
CD 1:
01. Creo En Mi (featuring Jackson Wang) new
02. 千年如一日 (new)
03. 思念
04. Friends
05. 衝動點唱
06. 苦戀
07. 給最傷心的人
08. 愛的輓歌
09. 加爾各答的天使 - 德蘭修女
10. 顏色...氣味
11. 唉聲嘆氣
12. 最後一次
13. 為何又是這樣錯
14. 忘記巴黎
15. 理想對象

CD 2:
01. 心血來潮
02. 宿命主義
03. 很愛很愛你
04. Arigatou
05. 寵物
06. 真命天子
07. 愛你是我一生中的理想
08. 知道的請告訴我 (國)
09. 兒童不宜
10. 如果我們不再見
11. 快樂不快樂 (國)
12. 蕭邦寫過的歌
13 .跳傘
14. 你愛我愛不起
15. 艷遇

CD 3:
01. 後遺症
02. 上一次流淚
03. 回來我身邊
04. 實不相瞞
05. 喜歡憎你
06. 世界之最 (你願意)
07. 傷
08. 馴悍記
09. 愛情萬歲
10. 愛 (國)
11. 火宅之人
12. 總有一個人
13. 我不是歌手
14. 浮雕
15. Creo En Mi (new)
16. Creo En Mi (Jackson Boytoy remix) new

附加資料:
沒有驚天動地 一樣很愛很愛
鄭秀文出道至今首張Side Track精選 兩首新歌包括:
Creo En Mi (featuring Jackson Wang) , 千年如一日.

出處:echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Side Track DVD 會喺12月中推出!!!
angelcheng0203 發表於 2018-11-6 13:27

會出CD嗎?

Side Track DVD 會喺12月中推出!!!

回復  onceuponatime

何時推出?
angelcheng0203 發表於 2018-11-4 04:17 PM

倉底貨或者下一張碟
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

回復 361# onceuponatime

何時推出?

回復  

隻碟幾正

簽名被屏蔽

CD Warehouse銷量榜
銷售日期[14-10-2018至20-10-2018]
十大中文唱片

1 容祖兒 【答案之書】
2 MY LITTLE ...
dom 發表於 2018-10-23 06:15 PM

Mi好勁呀超好賣
借嚟用下唔該曬

銷售日期[14-10-2018至20-10-2018]
十大中文唱片

1 容祖兒 【答案之書】
2 MY LITTLE AIRPORT 【你說之後會找我】
3 BOY'Z 【大男孩】
4 RUBBERBAND 【HOURS】
5 陳潔儀 【A TIME FOR EVERYTHING】
6 蔡一傑 【ONE】
7 姚瓔格 【粵】
8 鄭秀文 【BELIEVE IN MI】
9 VA 【環球高歌陳百強】
10 鄭俊弘 【星光】
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

銷售日期[30-09-2018至06-10-2018]
十大中文唱片

1 RUBBERBAND 【HOURS】
2 VA 【環球高歌陳百強】
3 陳果 【追一曲送給你】
4 鄭秀文 【BELIEVE IN MI】
5 鄭俊弘 【星光】
6 MY LITTLE AIRPORT 【你說之後會找我】
7 陳潔儀 【A TIME FOR EVERYTHING】
8 吳業坤 【KEEP GOING】
9 陳百強 【離不開紀念歌集80-93】
10 炎亞綸 【親愛的怪物】
我們都是這樣長大的

其實就咁抄人地mark個榜
直接copy and paste 既意義係邊到?
hinz 發表於 2018-10-8 12:01 AM

原來係大陸人
唔怪得之抄完都可以理直氣壯
講真你話個source 係隔離post我mark個個都算
你竟然同我講係百度 ...
hinz 發表於 2018-10-8 09:21 AM

版主唔好咁敏感啦
人哋都系記錄Sammi銷量成績
講咩抄你又盛咁
唔通你系唱片商會主席?
其實你mark個榜系要多謝你
但你啲邏輯思維做法就認真唔岩
世界咁大唔系得你獨家mark榜
你唔俾其他地區都有人mark?
定系你覺得只有你先可以獨家mark?
就算真系得你mark都唔洗咁講嘢
唔系大曬囉
身為版主都唔以身作則公平合理對待及處理事情
仲咁講嘢你認為好啱?
你連人哋系咩地方都未搞清楚就鬧
又地域歧視又賴大陸人又盛咁
連最起碼的尊重別人都無咁仲叫人點樣尊重你?
你咁做同你認為的大陸人有咩分別?

回復 353# hinz

lol我係台灣人,廣東話係自學:)仲有,聽歌有必要分地區?我都係因為睇過sammi嘅小巨蛋演唱會先開始聼廣東歌,學習廣東話,你睇下我嘅等級就知我入呢個版都無幾耐,而且版規入面好似都未話唔可以貼銷量記錄走勢。不過既然是你開嘅帖,明白了,打擾

原來係大陸人
唔怪得之抄完都可以理直氣壯
講真你話個source 係隔離post我mark個個都算
你竟然同我講係百度?
痴L線

抄都算
加一兩句comment駛死?
況且要睇榜既自己去各大睇啦
直接copy & paste 咁開心

不過呢個post d人特別中意搬紙過紙咁不知所謂
02 著地 - 鄧麗欣

hinz 發表於 2018-10-8 00:01
第一我用嘅係百度贴吧嘅數據,已經同果個版主打過招呼,第二,我唔係要做榜,衹是要準確記錄一下Believe in mi嘅成績,呢個貼咪就係Believe in mi嘅專貼,佢每隻唱片嘅成績和數據我都有記錄,既然有人討論緊精選碟,咁權威榜單最清晰明瞭,費事俾人話講大話作大數自己編湊等等

02 著地 - 鄧麗欣

2018 香港唱片商會銷量榜第40週 2018/10/5
TW LW NW
01 02 05 環球高歌陳百強 / VA
02 01 07 Believe In Mi / 鄭秀文
03 04 03 星光 / 鄭俊弘
04 03 02 Keep Going / 吳業坤
05 07 03 Love is Here to Stay / Tony Bennett & Diana Krall
06 NE 01 Hours / RubberBand
07 06 03 Kamikaze / Eminem
08 RE 06 One on One Collection / 楊千嬅
09 RE 04 Sweetener / Ariana Grande
10 08 03 Hinsideout 演唱會2018 / 張敬軒

銷售日期[23-09-2018至29-09-2018]
十大中文唱片

1 鄭俊弘 【星光】
3 鄭秀文 【BELIEVE IN MI】
4 吳業坤 【KEEP GOING】
5 RUBBERBAND 【HOURS】
6 陳百強 【離不開紀念歌集80-93】
7 陳潔麗 【15演唱會】
8 陳果 【這一曲送給你】
9 譚詠麟 【麟選 國語精選集】
10 黎瑞恩 【V TOUCH感動】
我們都是這樣長大的

回復 331# WZA111

Sammi 賣碟不嬲賣得好

回復 346# JasOh103

希望演唱會年可以出真大碟
舞來舞去 不日內開始錄音。

廣東歌的未來,大家都未知結果,猶幸此時Sammi有好消息宣布:明年開演唱會!「下年有個大project,就是演唱會。演唱會一到,甚麼事情都要行開,當我做完這幾部電影宣傳後,就要思考演唱會的事情,每次都會花上自己很多的心血。」剛剛完成Side Track演唱會,對籌備紅館大型騷,有否影響?「兩種形式很不一樣,也是兩種觀眾。看我大型騷的觀眾,可能很多都不是我的hardcore fans,甚至不懂我的歌曲,只是入場睇騷,看看氣氛如何,是否熱鬧好玩,有否煙花等等,所以做大型騷有很多考量,要顧及每一個觀眾的情緒。」她認為大騷講求娛樂性,細騷則偏向純音樂性。「不過完成那次純音樂性的音樂會後,我都想將純音樂性的精神,帶入娛樂性的演唱會,可能不會樣樣都以觀眾做出發點,做一些自己想做的東西。」

做一些自己想做的東西
English Medley 2.0 is coming
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

回復 344# 黃家正

8個女人 12月

回復 343# l00540

反而比較關心呢兩年拍開啟電影幾時上「8個女人」「聖荷西」攞埋影后仲開心 銷量佢應該唔care啦
舞來舞去 不日內開始錄音。

Mi很開心~~~~ 五週冠
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

回復 341# Allen_ms

希望可留榜上到dvd推出

點霖都好,賣得出碟才是真。佢已經出道三十年,宜家都已經46歲仲可以繼續出新歌,繼續出實體碟,作為fans已經好滿足。佢失聲個陣我甚至以為佢把聲就此玩完,點知宜家仲可以用返以前嘅唱腔,原key唱兩個鐘,live感染力甚至比巔峰期更強,無論人哋點霖點講甚至點插都好,銷量和演唱會人氣不會作假,即便有日退休都係佢自己風風光光嘅退,唔需要理會任何無意義嘅質疑

我講緊嘅係  「《裸》和《Touch mi 2》可以拿十大國語,十大銷量,最暢銷音像,最高銷量音像和最高銷量 ...
wzx0825 發表於 2018-9-29 13:49

之前賣得好又唔代表今次一定賣得好,Hins今次演唱會碟不是照樣撲街。佢不過正常嘅落力宣傳而已,呢哋數據係fans統計嘅,佢連Faith六周冠都唔記得,而且今次明顯緊張過以前,可能係失聲過後信心少咗許多。上年發國語專嘅時候,佢對自己都冇咩信心,仲話自己好似“新人”,我霖佢已經忘記自己十幾年前在臺灣有兩百多萬嘅國語專輯銷量了。無所謂啦,希望精選下周可以繼續冠軍,演唱會碟下個月就可以出,希望寰亞宣傳力度可以跟上,演唱會可以冇宣傳,碟還是要宣傳的

所以佢咁賣得,公司有咩可能唔幫佢出實體唱片。   聽佢宣傳呢張碟嘅時候,一直講實體唱片市場唔好 , ...
wzx0825 發表於 2018-9-29 09:14

我的領會反而係佢為fans 而堅持要公司出實體碟 (即市唱片行業冇得點做) ,而不是曬命。
我們都是這樣長大的

宣傳個陣邊知會賣得咁好有5週冠

要盲反都跟timeline反啦 低質
JasOh103 發表於 2018-9-29 11:20

我講緊嘅係  《裸》和《Touch mi 2》可以拿十大國語,十大銷量,最暢銷音像,最高銷量音像和最高銷量女歌手(失聲演唱會碟HMV綜合榜21周冠3周亞軍,在榜週期長達一年,sky榜dvd前十五個多月,dvd+藍光+4k三張同時前十兩個多月,Yesasia年度最暢銷碟

呢啲資料顯示佢一向賣得好好,理解能力差。

所以佢咁賣得,公司有咩可能唔幫佢出實體唱片。   聽佢宣傳呢張碟嘅時候,一直講實體唱片市場唔好 , ...

宣傳個陣邊知會賣得咁好有5週冠

要盲反都跟timeline反啦 低質
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

雖然係冠軍,但最多也就三四萬張(首批出貨量兩萬三天賣嗮)而且寰亞咁落力嘅宣傳都係極其少見,其實佢自己都好緊張,咁勤力做訪問,社交網絡上仲post幾十條宣傳,我印象中已經快十年未見過佢咁緊張

今年頒獎禮應該有五個獎,《裸》和《Touch mi 2》可以拿十大國語,十大銷量,最暢銷音像,最高銷量音像和 ...
Allen_ms 發表於 2018-9-29 06:53

所以佢咁賣得,公司有咩可能唔幫佢出實體唱片。   聽佢宣傳呢張碟嘅時候,一直講實體唱片市場唔好 ,可以出就堅持出,blah blah blah。

硬係覺得有少少曬命嘅感覺。潛台詞:市場唔好我都賣得咁好

IFPI頒獎禮又要掃獎了    仲未計birthday gig音樂會DVD
wzx0825 發表於 2018-9-28 18:18

今年頒獎禮應該有五個獎,《裸》和《Touch mi 2》可以拿十大國語,十大銷量,最暢銷音像,最高銷量音像和最高銷量女歌手(失聲演唱會碟HMV綜合榜21周冠3周亞軍,在榜週期長達一年,sky榜dvd前十五個多月,dvd+藍光+4k三張同時前十兩個多月,Yesasia年度最暢銷碟)明年頒獎禮不出意外應該有六個獎,Believe in mi+Birthday gig演唱會碟,如果明年開演唱會,出碟,再下一年應該還會繼續霸榜。
不過之前有幾次都沒去,love is love年冠碟也沒去,可能是因為獎不夠多她覺得沒什麼意思,希望今年可以出席啦

IFPI頒獎禮又要掃獎了    仲未計birthday gig音樂會DVD
wzx0825 發表於 2018-9-28 06:18 PM

Sammi:掃獎? 不了

2018 香港唱片商會銷量榜第39週 2018/9/28
TW LW NW
01 02 06 Believe In Mi / 鄭秀文
02 01 04 環球 ...
Allen_ms 發表於 2018-9-28 16:06

五個禮拜了

2018 香港唱片商會銷量榜第39週 2018/9/28
TW LW NW
01 02 06 Believe In Mi / 鄭秀文
02 01 04 環球高歌陳百強 / VA
03 NE 01 Keep Going / 吳業坤
04 03 02 星光 / 鄭俊弘
05 08 03 離不開精選 / 陳百強
06 04 02 Kamikaze / Eminem
07 07 02 Love is Here to Stay / Tony Bennett & Diana Krall
08 10 02 Hinsideout 演唱會2018 / 張敬軒
09 05 04 麟選 / 譚詠麟
10 RE 12 初戀 / 宇多田光

回復 328# Allen_ms
好正 祈求佢公司唔好再咁hea, 剪片剪快啲,出碟嗰陣宣傳再勁啲

Dvd連剪片都冇消息,平時sammi一定post.....
angelcheng0203 發表於 2018-9-27 07:43

解下瘾先 https://youtu.be/OTqnh9PhdGo

Dvd連剪片都冇消息,平時sammi一定post.....

銷售日期[16-09-2018至22-09-2018]
十大中文唱片

1 吳業坤 【KEEP GOING】
3 鄭俊泓 【星光】
5 陳百強 【離不開紀念歌集80-93】
6 陳潔麗 【15演唱會】
7 譚詠麟 【麟選 國語精選集】
8 小塵埃 【RECALL A LITTLE BIT】
9 黎瑞恩 【V TOUCH感動】
10 張敬軒 【DAHLIA II】
我們都是這樣長大的

感覺唔係首首SIDE TRACK不過都買咗

銷售日期[09-09-2018至15-09-2018]
十大中文唱片

1 鄭俊弘 【星光】
2 張敬軒 【HINSIDEOUT LIVE 2018】
3 VA 【環球高歌陳百強】
5 陳百強 【離不開紀念歌集80-93】
6 譚詠麟 【麟選 國語精選集】
7 黎瑞恩 【V TOUCH感動】
8 小塵埃 【RECALL A LITTLE BIT】
9 張敬軒 【是時候】
10 VA 【如今想你高歌陳百強】
我們都是這樣長大的

回復 320# 阿mark

我諗上次應該係因為失聲所以先唔出

台灣五大唱片銷量榜新上榜12位

http://www.5music.com.tw/cdtop.asp
我們都是這樣長大的

回復  angelcheng0203

上次 touch mi 2 都唔出CD,唔知今次出唔出
阿mark 發表於 2018-9-18 12:00 PM

上次把聲咁唔出好過出...

回復 319# angelcheng0203

上次 touch mi 2 都唔出CD,唔知今次出唔出

回復 318# 阿mark

我希望出咗cd先 因為好想快啲有得聽住先 等得好辛苦

有冇人收到風音樂會會唔會出cd?
angelcheng0203 發表於 2018-9-16 19:35

希望出2CD+2DVD

回復 316# wzx0825
我估十月