返回列表 發帖
你有去簽嗎?
l00540 發表於 2018-9-9 08:58

沒有。換証太遲公佈,琴日又要返工
點知比我睇到即時的facebook live.
謝謝寰亞職員提供
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

沒有。換証太遲公佈,琴日又要返工
點知比我睇到即時的facebook live.
謝謝寰亞職員提供 ...
dom 發表於 2018-9-9 11:11

Oh....

Btw, 希望Mi繼續蟬聯冠軍寶座
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

Oh....  

Btw, 希望Mi繼續蟬聯冠軍寶座
l00540 發表於 2018-9-9 13:05
我都想睇佢著三點式希望Hins同Danny避吓先

CD Warehouse銷量榜
銷售日期[02-09-2018至08-09-2018]
十大中文唱片

1 張敬軒 【HINSIDEOUT LIVE 2018】
2 VA 【環球高歌陳百強】
3 鄭秀文 【BELIEVE IN MI】
4 黎瑞恩 【V TOUCH感動】
5 陳百強 【離不開紀念歌集80-93】
6 譚詠麟 【麟選 國語精選集】
7 陳潔麗 【15演唱會】
8 VA 【如今想你高歌陳百強】
9 楊千嬅 【ONE ON ONE COLLECTION】
10 GIN LEE 【BOLD & BEAUTIFUL】
我們都是這樣長大的

我都想睇佢著三點式希望Hins同Danny避吓先
Allen_ms 發表於 2018-9-9 14:08

軒仔應該會避 因為斷左貨

2018 香港唱片商會銷量榜第37週 2018/9/14

TW LW NW
01 01 04 Believe In Mi / 鄭秀文 (4weeks)
02 04 02 環球高歌陳百強 / VA
03 NE 01 麟選 / 譚詠麟
04 06 02 Bloom / Troye Sivan
05 03 02 Sweetener / Ariana Grande
06 NE 01 離不開精選 / 陳百強
07 05 05 Moving Forward / Sukie S
08 10 11 初戀 / 宇多田光
09 02 06 V Touch / 黎瑞恩  
10 RE 07 Recall A Little Bit / 小塵埃

OUT
XX 07 05 One on One Collection / 楊千嬅
XX 08 39 Reputation / Taylor Swift   
XX 09 03 Mamma Mia! Here We Go Again / OST
我們都是這樣長大的

好好成績
講真 如果唔加愛的輓歌 上一次流淚 同埋堆電影歌 邊會賣得咁好
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

我系咩可以催她著泳衣喇

我系咩可以催她著泳衣喇
Allen_ms 發表於 2018-9-14 17:11

屋企著直播facebook  live 唱住creo en mi
唔過份姐。哈哈
我們都是這樣長大的

屋企著直播facebook  live 唱住creo en mi
唔過份姐。哈哈
dom 發表於 2018-9-14 18:15
佢好似唔識做live?

有冇人收到風音樂會會唔會出cd?

回復 310# Allen_ms

佢好似講過只係唔鍾意做live?

回復 302# l00540

希望可以五連冠Btw 希望可以出咗音樂會cd先, 之後先出dvd, 已經急不及待想聽

angelcheng0203 發表於 2018-9-16 19:35

同問,希望會出啦

回復  l00540

希望可以五連冠Btw 希望可以出咗音樂會cd先, 之後先出dvd, 已經急不及待想聽{:1 ...
angelcheng0203 發表於 2018-9-17 16:38

熊貓好似在Sky Music拎左冠軍⋯

希望Mi可以出2nd version繼續蟬聯冠軍
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

dvd 幾時先出?Christmas?
希望出埋bluray

回復 316# wzx0825
我估十月

angelcheng0203 發表於 2018-9-16 19:35

希望出2CD+2DVD

回復 318# 阿mark

我希望出咗cd先 因為好想快啲有得聽住先 等得好辛苦

回復 319# angelcheng0203

上次 touch mi 2 都唔出CD,唔知今次出唔出

回復  angelcheng0203

上次 touch mi 2 都唔出CD,唔知今次出唔出
阿mark 發表於 2018-9-18 12:00 PM

上次把聲咁唔出好過出...
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

台灣五大唱片銷量榜新上榜12位

http://www.5music.com.tw/cdtop.asp
我們都是這樣長大的

回復 320# 阿mark

我諗上次應該係因為失聲所以先唔出

銷售日期[09-09-2018至15-09-2018]
十大中文唱片

1 鄭俊弘 【星光】
2 張敬軒 【HINSIDEOUT LIVE 2018】
3 VA 【環球高歌陳百強】
4 鄭秀文 【BELIEVE IN MI】
6 譚詠麟 【麟選 國語精選集】
7 黎瑞恩 【V TOUCH感動】
8 小塵埃 【RECALL A LITTLE BIT】
9 張敬軒 【是時候】
10 VA 【如今想你高歌陳百強】
我們都是這樣長大的

感覺唔係首首SIDE TRACK不過都買咗

銷售日期[16-09-2018至22-09-2018]
十大中文唱片

1 吳業坤 【KEEP GOING】
3 鄭俊泓 【星光】
4 鄭秀文 【BELIEVE IN MI】
6 陳潔麗 【15演唱會】
7 譚詠麟 【麟選 國語精選集】
8 小塵埃 【RECALL A LITTLE BIT】
9 黎瑞恩 【V TOUCH感動】
10 張敬軒 【DAHLIA II】
我們都是這樣長大的

Dvd連剪片都冇消息,平時sammi一定post.....

Dvd連剪片都冇消息,平時sammi一定post.....
angelcheng0203 發表於 2018-9-27 07:43

解下瘾先 https://youtu.be/OTqnh9PhdGo

回復 328# Allen_ms
好正 祈求佢公司唔好再咁hea, 剪片剪快啲,出碟嗰陣宣傳再勁啲

2018 香港唱片商會銷量榜第39週 2018/9/28
TW LW NW
01 02 06 Believe In Mi / 鄭秀文
02 01 04 環球高歌陳百強 / VA
03 NE 01 Keep Going / 吳業坤
04 03 02 星光 / 鄭俊弘
05 08 03 離不開精選 / 陳百強
06 04 02 Kamikaze / Eminem
07 07 02 Love is Here to Stay / Tony Bennett & Diana Krall
08 10 02 Hinsideout 演唱會2018 / 張敬軒
09 05 04 麟選 / 譚詠麟
10 RE 12 初戀 / 宇多田光

五個禮拜了

2018 香港唱片商會銷量榜第39週 2018/9/28
TW LW NW
01 02 06 Believe In Mi / 鄭秀文
02 01 04 環球 ...
Allen_ms 發表於 2018-9-28 16:06

IFPI頒獎禮又要掃獎了    仲未計birthday gig音樂會DVD

IFPI頒獎禮又要掃獎了    仲未計birthday gig音樂會DVD
wzx0825 發表於 2018-9-28 06:18 PM

Sammi:掃獎? 不了
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

wzx0825 發表於 2018-9-28 18:18

今年頒獎禮應該有五個獎,《裸》和《Touch mi 2》可以拿十大國語,十大銷量,最暢銷音像,最高銷量音像和最高銷量女歌手(失聲演唱會碟HMV綜合榜21周冠3周亞軍,在榜週期長達一年,sky榜dvd前十五個多月,dvd+藍光+4k三張同時前十兩個多月,Yesasia年度最暢銷碟)明年頒獎禮不出意外應該有六個獎,Believe in mi+Birthday gig演唱會碟,如果明年開演唱會,出碟,再下一年應該還會繼續霸榜。
不過之前有幾次都沒去,love is love年冠碟也沒去,可能是因為獎不夠多她覺得沒什麼意思,希望今年可以出席啦

今年頒獎禮應該有五個獎,《裸》和《Touch mi 2》可以拿十大國語,十大銷量,最暢銷音像,最高銷量音像和 ...
Allen_ms 發表於 2018-9-29 06:53

所以佢咁賣得,公司有咩可能唔幫佢出實體唱片。   聽佢宣傳呢張碟嘅時候,一直講實體唱片市場唔好 ,可以出就堅持出,blah blah blah。

硬係覺得有少少曬命嘅感覺。潛台詞:市場唔好我都賣得咁好

所以佢咁賣得,公司有咩可能唔幫佢出實體唱片。   聽佢宣傳呢張碟嘅時候,一直講實體唱片市場唔好 , ...
wzx0825 發表於 2018-9-29 09:14

雖然係冠軍,但最多也就三四萬張(首批出貨量兩萬三天賣嗮)而且寰亞咁落力嘅宣傳都係極其少見,其實佢自己都好緊張,咁勤力做訪問,社交網絡上仲post幾十條宣傳,我印象中已經快十年未見過佢咁緊張

所以佢咁賣得,公司有咩可能唔幫佢出實體唱片。   聽佢宣傳呢張碟嘅時候,一直講實體唱片市場唔好 , ...

宣傳個陣邊知會賣得咁好有5週冠

要盲反都跟timeline反啦 低質

宣傳個陣邊知會賣得咁好有5週冠

要盲反都跟timeline反啦 低質
JasOh103 發表於 2018-9-29 11:20

我講緊嘅係  《裸》和《Touch mi 2》可以拿十大國語,十大銷量,最暢銷音像,最高銷量音像和最高銷量女歌手(失聲演唱會碟HMV綜合榜21周冠3周亞軍,在榜週期長達一年,sky榜dvd前十五個多月,dvd+藍光+4k三張同時前十兩個多月,Yesasia年度最暢銷碟

呢啲資料顯示佢一向賣得好好,理解能力差。

我的領會反而係佢為fans 而堅持要公司出實體碟 (即市唱片行業冇得點做) ,而不是曬命。
我們都是這樣長大的

我講緊嘅係  「《裸》和《Touch mi 2》可以拿十大國語,十大銷量,最暢銷音像,最高銷量音像和最高銷量 ...
wzx0825 發表於 2018-9-29 13:49

之前賣得好又唔代表今次一定賣得好,Hins今次演唱會碟不是照樣撲街。佢不過正常嘅落力宣傳而已,呢哋數據係fans統計嘅,佢連Faith六周冠都唔記得,而且今次明顯緊張過以前,可能係失聲過後信心少咗許多。上年發國語專嘅時候,佢對自己都冇咩信心,仲話自己好似“新人”,我霖佢已經忘記自己十幾年前在臺灣有兩百多萬嘅國語專輯銷量了。無所謂啦,希望精選下周可以繼續冠軍,演唱會碟下個月就可以出,希望寰亞宣傳力度可以跟上,演唱會可以冇宣傳,碟還是要宣傳的

點霖都好,賣得出碟才是真。佢已經出道三十年,宜家都已經46歲仲可以繼續出新歌,繼續出實體碟,作為fans已經好滿足。佢失聲個陣我甚至以為佢把聲就此玩完,點知宜家仲可以用返以前嘅唱腔,原key唱兩個鐘,live感染力甚至比巔峰期更強,無論人哋點霖點講甚至點插都好,銷量和演唱會人氣不會作假,即便有日退休都係佢自己風風光光嘅退,唔需要理會任何無意義嘅質疑

回復 341# Allen_ms

希望可留榜上到dvd推出

Mi很開心~~~~ 五週冠

回復 343# l00540

反而比較關心呢兩年拍開啟電影幾時上「8個女人」「聖荷西」攞埋影后仲開心 銷量佢應該唔care啦
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復 344# 黃家正

8個女人 12月

廣東歌的未來,大家都未知結果,猶幸此時Sammi有好消息宣布:明年開演唱會!「下年有個大project,就是演唱會。演唱會一到,甚麼事情都要行開,當我做完這幾部電影宣傳後,就要思考演唱會的事情,每次都會花上自己很多的心血。」剛剛完成Side Track演唱會,對籌備紅館大型騷,有否影響?「兩種形式很不一樣,也是兩種觀眾。看我大型騷的觀眾,可能很多都不是我的hardcore fans,甚至不懂我的歌曲,只是入場睇騷,看看氣氛如何,是否熱鬧好玩,有否煙花等等,所以做大型騷有很多考量,要顧及每一個觀眾的情緒。」她認為大騷講求娛樂性,細騷則偏向純音樂性。「不過完成那次純音樂性的音樂會後,我都想將純音樂性的精神,帶入娛樂性的演唱會,可能不會樣樣都以觀眾做出發點,做一些自己想做的東西。」

做一些自己想做的東西
English Medley 2.0 is coming

回復 346# JasOh103

希望演唱會年可以出真大碟
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復 331# WZA111

Sammi 賣碟不嬲賣得好

銷售日期[23-09-2018至29-09-2018]
十大中文唱片

1 鄭俊弘 【星光】
3 鄭秀文 【BELIEVE IN MI】
4 吳業坤 【KEEP GOING】
5 RUBBERBAND 【HOURS】
6 陳百強 【離不開紀念歌集80-93】
7 陳潔麗 【15演唱會】
8 陳果 【這一曲送給你】
9 譚詠麟 【麟選 國語精選集】
10 黎瑞恩 【V TOUCH感動】
我們都是這樣長大的

2018 香港唱片商會銷量榜第40週 2018/10/5
TW LW NW
01 02 05 環球高歌陳百強 / VA
02 01 07 Believe In Mi / 鄭秀文
03 04 03 星光 / 鄭俊弘
04 03 02 Keep Going / 吳業坤
05 07 03 Love is Here to Stay / Tony Bennett & Diana Krall
06 NE 01 Hours / RubberBand
07 06 03 Kamikaze / Eminem
08 RE 06 One on One Collection / 楊千嬅
09 RE 04 Sweetener / Ariana Grande
10 08 03 Hinsideout 演唱會2018 / 張敬軒