返回列表 發帖
sammi 明年开红馆吗
youfuqi 發表於 2018-8-19 08:14 PM

yep
繼續跨年
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

yep
繼續跨年
Qmen 發表於 2018-8-19 20:21

跨年确定了?
容祖儿明年也开 陈奕迅也开
陈慧琳也打算开.....
明年好疯狂

yep
繼續跨年
Qmen 發表於 2018-8-19 20:21

希望街客見到佢幾次都難聲就唔好再搶/炒

Cantopop QUEEN ha impact
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Mi好唔鍾意「祝你快樂」?有冇人知點解?

Wallace上臺俾快樂不快樂伴奏,拎嘅係Ellen嘅吉他

Wallace上臺俾快樂不快樂伴奏,拎嘅係Ellen嘅吉他
Allen_ms 發表於 2018-8-19 21:48

加上個歌名

btw心血來潮(Bridge)首live
我睇片睇到喊左
終於唱我最愛個段

好野無上一次流淚 lol
最驚喜係總算為情認真過
坐等blu ray

痴線個rundown正到癲!
有冇確認會唔會出碟?

痴線個rundown正到癲!
有冇確認會唔會出碟?
hihi 發表於 2018-8-19 22:29

之前訪問Mi話會計劃出碟(俾冇法去現場噶觀眾睇)

加上個歌名

btw心血來潮(Bridge)首live
我睇片睇到喊左
終於唱 ...
JasOh103 發表於 2018-8-19 22:10

果段(Bridge)真係世界級正

eddie1008 發表於 2018-8-19 21:47

可能當年好多負評

果段(Bridge)真係世界級正
阿mark 發表於 2018-8-19 22:47

any link please

笑死
原來實不相瞞最後一段完全唔記得唱 直接skip左
下次演唱會一字不漏呀please!!
加埋啲鼓呢首可以好震撼

有冇人知道點解Creo en Mi未派台,佢之前唔係話係第二隻派台歌咩?

之前訪問Mi話會計劃出碟(俾冇法去現場噶觀眾睇)
阿mark 發表於 2018-8-19 22:46

2nd version定 Live CD/DVD/ Blu-ray
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

2nd version定 Live CD/DVD/ Blu-ray
l00540 發表於 2018-8-20 08:34

Live DVD/ Blu-ray
希望有埋CD啦

有冇人知道點解Creo en Mi未派台,佢之前唔係話係第二隻派台歌咩?
Allen_ms 發表於 2018-8-20 00:44

千年如一日都未落榜   點派?

Live DVD/ Blu-ray
希望有埋CD啦
阿mark 發表於 2018-8-20 09:07

希望有CD,今次把聲都幾靚,啲高音位都上到,同埋有幾首歌某啲音換咗唱法都好好聽。
   雖然歌詞有啲甩漏。但係第一次且唯一一場真side track音樂會。結果已經高於期望值。

超愛「肖邦寫過的歌」同埋「兒童不宜」

千年如一日都未落榜   點派?
wzx0825 發表於 2018-8-20 09:25

前日唔係out咗咩

佢cut咗任何一首歌我都要同佢反杠!!cut歌迷上臺嘅部分就好,dvd可唔可以唔完全消嗮觀眾d歡呼聲同埋大合唱啊

佢cut咗任何一首歌我都要同佢反杠!!cut歌迷上臺嘅部分就好,dvd可唔可以唔完全消嗮觀眾d歡呼聲 ...
Allen_ms 發表於 2018-8-20 09:41

you kidding? studio version ah?

希望有CD,今次把聲都幾靚,啲高音位都上到,同埋有幾首歌某啲音換咗唱法都好好聽。
   雖然歌詞有啲 ...
wzx0825 發表於 2018-8-20 09:32

以往佢的演唱會都有Live CD,但Touch Mi part 2就冇了

you kidding? studio version ah?
JasOh103 發表於 2018-8-20 09:47

“准我仍然守護你”個大合唱好感動啊我唔係kidding,“上帝早已預備”果种萬人合唱dvd都係完全消嗮觀眾嘅聲音,淨係留低伴唱

“准我仍然守護你”個大合唱好感動啊我唔係kidding,“上帝早已預備”果种萬人合唱dvd都係完 ...
Allen_ms 發表於 2018-8-20 10:04

唔好意思 係我睇錯
我都想佢唔好消走啲大合唱位 其實係好感動既一件事
尤其上次Touch Mi 2 每次遞咪搞到好似冇觀眾咁

雖然歌詞有啲 ...
wzx0825 發表於 2018-8-20 09:32

兒童不宜改左幾個音好新鮮但艷遇粒高音位俾佢換走左

eddie1008 發表於 2018-8-19 21:47

低潮期?果年俾王菲同張惠妹吊打幾十條街。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

兒童不宜改左幾個音好新鮮但艷遇粒高音位俾佢換走左
uran 發表於 2018-8-20 10:43

我覺得 多得~ 好恐怖 似走音多過新鮮
連煙花 又真係幾高音 咁換法又ok 諗起showmi愛情萬歲粒高音

在跳 是我的心跳
唱完呢句笑個下美到

如果有PART 快歌就正
愛有什麼用, 大暴走, 超速駕駛, Feel so good, 祝大家好過
【This is MC】澳門見

下年會係乜mi
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

如果有PART 快歌就正
愛有什麼用, 大暴走, 超速駕駛, Feel so good, 祝大家好過
lemontea1069 發表於 2018-8-20 13:02

個臺冇升降要落臺换衫,又要等啲dancer上嚟 好麻煩。
   佢都係落咗臺一次。仲要搵幾條女唱愛的輓歌拖時間俾佢換衫先搞得掂。

另外嗰三大淫娃 同臺時 望落仲老過Sammi 特別鄭嘉嘉

精選碟才賣三天就排到yesasia三個月暢銷華語榜前三了,粵語榜第二,冲冲冲,超過阿gin

至理名言

成個RUNDOWN,唱功都幾好
希望可以再做!

至理名言
lmml4 發表於 2018-8-20 23:55

這是澳門哪個場地?四面台
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

這是澳門哪個場地?四面台
l00540 發表於 2018-8-21 12:34

新濠影滙

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

Sammi自己都話好中意兒童不宜,呢首真系好鬼正,希望紅館可以唱多次

Sammi自己都話好中意兒童不宜,呢首真系好鬼正,希望紅館可以唱多次 ...
Allen_ms 發表於 2018-8-21 13:04

四大淫娃之首實鍾意呢啲歌啦
好想佢再唱返無限 呢首都好淫
加埋唉聲嘆氣 做一part中版sexy都幾正

祝你快樂會唔會係唯一主打歌,20年冇唱過Live

四大淫娃之首實鍾意呢啲歌啦
好想佢再唱返無限 呢首都好淫
加埋唉聲嘆氣 做一part中版sexy都幾正{ ...
JasOh103 發表於 2018-8-21 13:32

邊四大淫娃
兒童不宜+地下室+發熱發亮+一夜成名
淫到成班教友馬上離場
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

邊四大淫娃
兒童不宜+地下室+發熱發亮+一夜成名
淫到成班教友馬上離場 ...
fifty1205 發表於 2018-8-21 13:49

birthday gig佢講笑話佢自己加三位和音(包括Gloria, Wendy鄭嘉嘉)係四大

低潮期?果年俾王菲同張惠妹吊打幾十條街。
風見志郎 發表於 2018-8-20 10:58

其實當年 sammi 比96 97少左hit song
但銷量仍最高
903 rthk 997 突然喪捧Faye Amei
但我唔覺得Amei 1998 hit過Sammi
以全年來説 Sammi 最勤力
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

GURL SING IT IN THE COLISEUM

GURL SING IT IN THE COLISEUM
JasOh103 發表於 2018-8-21 15:20

經過前幾年啲驚嚇live
今次真係唱得算好好, 呢首唱得好好聽
下年開show唱多啲呢啲唔係大熱但都叫hit既歌啦

含蓄浪漫版sexy part:今晚不可以+地下室+兒童不宜+呼之欲出

原本听Creo en Mi有d悶,結果呢隻歌嘅live實在太有感染力,佢唱到最後一句我都傻咗

跨年确定了?
容祖儿明年也开 陈奕迅也开
陈慧琳也打算开.....
明年好疯狂 ...
youfuqi 發表於 2018-8-19 20:45

期待eason嘅演唱會 始終有五六年冇開紅館