返回列表 發帖
完全忘記左呢首歌
masterdragon 發表於 2018-8-12 22:09

好似係美之作曲

家下出精選碟,都唔落DVD
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

Creo en Mi - original

家下出精選碟,都唔落DVD
我等我在 發表於 2018-8-12 23:27

慳得就慳,就算有dvd,都冇乜人會睇

我繼續等緊呢隻滄海遺珠出碟

鄭秀文 - 不懂得原諒你
https://www.youtube.com/watch?v=B4GDXuxZuPw

祝你快樂勇奪1998 年十大勁歌金曲都叫side track?
(咁當然無人會覺得首歌值十大)
咁咩先叫主打?
佢自己唔鍾意首歌唔唱live 係另一回事
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

回復 57# ricnature

呢首歌冇收錄

-.-

評分人數

• hinz

回復  ricnature

呢首歌冇收錄
long816 發表於 2018-8-13 10:39

講緊上面有人講呢首係side track
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

Sammi啲sidetrack真係多到四碟都唔過份

我自己會咁排︰(不經不覺撈咗堆主打歌落去)

仙樂都/馴悍記/忘記不起/謝謝王子/戀上你的床/
守望相愛/過山車/Ladies First/頑固污漬/六字箴言/
蕭邦寫過的歌/激安百貨/環遊世界/荒漠甘泉/唯獨你一個/
真命天子/愛的天際/很愛很愛你/愛/一直到春天過去

大暴走/女人本色/另類男女/人間定格/超速駕駛/
女人不再幼稚/如果我是男人/孤男寡女/She’s A Lady/迷城 (Black Cat City)/
青春訪客/不可一世/愛的極品/一見心醉/衝動點唱/
偷聽器/懶理/呼之欲出/大報復/再見Summer Love

Creo En Mi/生活語言/顏色…氣味/隔著玻璃/今晚不可以/
兒童不宜/不想性感/安全感/纏綿/我也有那個需要/
III/It’s Too Late/這夜我不願離開/Say U’ll Be Mine/償還/
有問題/傷心之旅/浮雕/失戀有根據/秋冬愛的故事

愛上一個人/仍是你/記認/世界之最 (你願意)/結果/
總有一個人/艷遇/情變/不過…/心事/
火宅之人/絕情斜陽/為我著想/禁果花/苦戀/
調情/甜/告別溫室/每一個明天/千年如一日

秋冬愛的故事
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

其實佢同Edward Chan合作嗰幾首快歌真係幾正

好期待Creo En Me,一定型爆

喊死
世界之最終於有首live
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

失戀有根據細個時少聽, 近年越聽越有味度。

祝你快樂勇奪1998 年十大勁歌金曲都叫side track?
(咁當然無人會覺得首歌值十大)
咁咩先叫主打?
佢自己唔 ...
ricnature 發表於 2018-8-13 10:26

呢隻緊本就<聽聞> 嘅first plug

我又玩揀side cut. 跟order排算, 個人favourites

華星時代

情斷維也納 / Valentino (有MV但未聽過live) / 這夜我不願離開 / Say U'll Be Mine /

從開始那天 / 空前 / 被愛所困 / 給母親 / 情感障礙賽 / 失憶 (從來唔唱)
可否一生記住我 / 愛的天際 / 為我著想 / 失戀多一次 / 飛 / 可愛可恨 / 時間地點人物
I'd Never Let U Go / 再見 / 內心戲 / 折翼天使 (95年雪咗, plug過都無唱)
到此為止 / 不要

高鋒期
細雪 / 滴著眼淚 / 空間 / 紅酒, 白酒 / 再見 Summer Love / 請放心 / 猶豫
最後一次 / 忘記巴黎 / Feel So Good / 纏綿 / 隔著玻璃 / 失戀有根據 / 很愛很愛你 / 月亮星座
甜 / 不可多得 / 無藥可救 / 唯獨你一個

Warner 後期
Stay with me / 蕭邦寫過的歌 / 不經不覺 / 就是為了 / 更加愛你 / 情無獨鍾
我好感動 / 幻滅時間 / 艷遇 / 後遺症 / 愛上一個人 / 我也有那個需要 / 來到這裡
馴悍記

其仲好常聽<值得>以外嘅國語主打. 完整 / 捨得 / 癡癡為你等 / 我應該得到 / 承諾

喊死
JasOh103 發表於 2018-8-15 08:10

还有  伤虽然04 live过

Friends同衝動點唱都入歌單

實不相瞞is comingggg
宿命主義please!! 19年冇唱啦

喊死
JasOh103 發表於 2018-8-15 08:10

有無全首

有無全首
lmml4 發表於 2018-8-15 20:39

感動到喊
話咁快就14年 一次live都未唱過
好開心佢把聲終於返黎 touch mi 2失聲個陣好驚佢就咁玩完

感動到喊
話咁快就14年 一次live都未唱過
好開心佢把聲終於返黎 touch mi 2失聲個陣好驚佢就咁 ...
JasOh103 發表於 2018-8-15 21:14

lalala全碟都好鐘意,不過最感動都係呢首,唱live真係感動到唔知講咩好

Creo en Mi
唔好係翻唱啊!

Creo en Mi
唔好係翻唱啊!
wzx0825 發表於 2018-8-16 09:31

IG講左係改編
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

Friends同衝動點唱都入歌單

實不相瞞is comingggg
宿命主義please!! 19年冇唱啦 ...
JasOh103 發表於 2018-8-15 20:01

佢話「而家練唱既歌未必係會唱既因為仍在甄選中」呀
我覺得佢係一路聽隻碟一路揀邊啲易唱囉

如果最尾唔唱世界之最/艷遇實同佢反枱!

Sammi 呼籲睇side track show 的朋友要著紅色衫
我們都是這樣長大的

個封面都幾核突下
件衫成件底衫咁

Spotify有得聽Creo En Mi
不過隻碟得返華星東亞堆歌
如果要搵返華納既就去Unforgetable/True Legend啦

因為有王嘉爾,首歌係QQ music上架咗9個鐘就已經有3000條評論
已經係Sammi所有歌之中評論最多

Youtube已經有晒獨唱同合唱版
獨唱版好聽啲,冇咁煩

好想佢live都會hu晒啲高音位

合唱版mix得麻麻
王嘉爾把聲太大冚過咗Sammi

Sorry creo en mi其實有D悶
我聽番相信自己仲好

鍾意獨唱版多d,不過王嘉爾嘅fans真係好熱情,下午去買碟

139 so worth it

價錢好進取

封面呢個叉
我諗起餵魚心隻unforgettable
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

Creo en Mi

歌詞本好靚,簡直索到暈!!點解冇poster啊不過又係紙盒,隻碟好容易花

下一次紅館可以有一part係咁啦

戰勝自己
相信自己
Creo En Mi
Mi

Worldwide iTunes Song Chart - 2018/08/17

139        NEW       
Sammi Cheng - Creo en Mi

your favs could never

大眾書局 $138 (會員額外有95折)

Creo en Mi ,初初聽合唱版會好似好嘈,
但聽多幾次後越聽越有味道。
兩把聲幾夾。
我們都是這樣長大的

回復 89# JasOh103

mi: 又多一首歌係gospel part唱 lolllll

回復  JasOh103

mi: 又多一首歌係gospel part唱  lolllll
mc) 發表於 2018-8-18 19:29

陳少琪啲歌詞好呼應信者得愛

但係兩段pre chorus全部唔一樣既字眼 我好驚佢live唔記得

點解poster個最靚造型入面無

點解poster個最靚造型入面無
mc) 發表於 2018-8-19 11:21

白色衫個張真係勁靚 入面冇都幾意外
我個人最鍾意最後一張 靚到痴線

終於有全首心血來潮聽
有少少死而無憾既感覺