返回列表 發帖
Creo en Mi
唔好係翻唱啊!

因為有王嘉爾,首歌係QQ music上架咗9個鐘就已經有3000條評論
已經係Sammi所有歌之中評論最多

有冇人知道點解Creo en Mi未派台,佢之前唔係話係第二隻派台歌咩?
Allen_ms 發表於 2018-8-20 00:44

千年如一日都未落榜   點派?

Live DVD/ Blu-ray
希望有埋CD啦
阿mark 發表於 2018-8-20 09:07

希望有CD,今次把聲都幾靚,啲高音位都上到,同埋有幾首歌某啲音換咗唱法都好好聽。
   雖然歌詞有啲甩漏。但係第一次且唯一一場真side track音樂會。結果已經高於期望值。

超愛「肖邦寫過的歌」同埋「兒童不宜」

如果有PART 快歌就正
愛有什麼用, 大暴走, 超速駕駛, Feel so good, 祝大家好過
lemontea1069 發表於 2018-8-20 13:02

個臺冇升降要落臺换衫,又要等啲dancer上嚟 好麻煩。
   佢都係落咗臺一次。仲要搵幾條女唱愛的輓歌拖時間俾佢換衫先搞得掂。

另外嗰三大淫娃 同臺時 望落仲老過Sammi 特別鄭嘉嘉

嗰MV真係好正
代表Jackson Wang嘅W手勢舞又好有心思.
希望可以學Jolin咁,出多一個純舞蹈版嘅MV。
因為見佢IG po嗰啲排舞片段,覺得只舞都幾好睇。

發現 今年Sammi好發力,年尾至少仲會有3首新歌

八個女人一台戲 (12月上)
主题曲 - 放下仇恨         曲:雷颂德 詞:黄伟文
插曲 - 姊妹 郑秀文、梁咏琪

聖荷西謀殺案(11月上)
主题曲 - 愛的同謀         曲:伍樂城 詞:袁兩半  鄭秀文、蔡卓妍

午夜慢車
主题曲 - 偶遇 曲:蔡德才 詞:郭啟華

花椒之味
主题曲 - 親情 曲:戴偉    詞:陳心遙

姊妹是翻唱?琪待
l00540 發表於 2018-8-29 14:56

唔知啊,唔似翻唱,楊千嬅嗰首 同 齣戲唔夾

回復  wzx0825

放下仇恨我覺得係假
angelcheng0203 發表於 2018-8-29 18:08

我都唔係好信 黃偉文 會改個咁嘅噴名   如果係TVB嘅主題曲,就信

如懿傳香港主題曲
曲序        曲目        作曲        作詞        演唱        
1.        如懿的情人(主題曲)        蔡德才、鄭秀文、張家誠        楊熙        鄭秀 ...
angelcheng0203 發表於 2018-8-29 17:10

如懿的情人 都好
    但係TVB,就有啲信
    而且楊熙 作詞

dvd 幾時先出?Christmas?
希望出埋bluray

2018 香港唱片商會銷量榜第39週 2018/9/28
TW LW NW
01 02 06 Believe In Mi / 鄭秀文
02 01 04 環球 ...
Allen_ms 發表於 2018-9-28 16:06

IFPI頒獎禮又要掃獎了    仲未計birthday gig音樂會DVD

今年頒獎禮應該有五個獎,《裸》和《Touch mi 2》可以拿十大國語,十大銷量,最暢銷音像,最高銷量音像和 ...
Allen_ms 發表於 2018-9-29 06:53

所以佢咁賣得,公司有咩可能唔幫佢出實體唱片。   聽佢宣傳呢張碟嘅時候,一直講實體唱片市場唔好 ,可以出就堅持出,blah blah blah。

硬係覺得有少少曬命嘅感覺。潛台詞:市場唔好我都賣得咁好

宣傳個陣邊知會賣得咁好有5週冠

要盲反都跟timeline反啦 低質
JasOh103 發表於 2018-9-29 11:20

我講緊嘅係  《裸》和《Touch mi 2》可以拿十大國語,十大銷量,最暢銷音像,最高銷量音像和最高銷量女歌手(失聲演唱會碟HMV綜合榜21周冠3周亞軍,在榜週期長達一年,sky榜dvd前十五個多月,dvd+藍光+4k三張同時前十兩個多月,Yesasia年度最暢銷碟

呢啲資料顯示佢一向賣得好好,理解能力差。