返回列表 發帖
順住時間排真係好冇誠意囉
同埋實在揀得太少快/輕快歌
如果到時跟住個list唱真係會瞓著

Re樓上︰
心血來潮live過 (半首)
真命天子/蕭邦寫過的歌/世界之最(你願意)/傷/總有一個人/我不是歌手有派過
你愛我愛不起唔肯定有冇派到但當年通街廣告大力宣傳

Sammi啲sidetrack真係多到四碟都唔過份

我自己會咁排︰(不經不覺撈咗堆主打歌落去)

仙樂都/馴悍記/忘記不起/謝謝王子/戀上你的床/
守望相愛/過山車/Ladies First/頑固污漬/六字箴言/
蕭邦寫過的歌/激安百貨/環遊世界/荒漠甘泉/唯獨你一個/
真命天子/愛的天際/很愛很愛你/愛/一直到春天過去

大暴走/女人本色/另類男女/人間定格/超速駕駛/
女人不再幼稚/如果我是男人/孤男寡女/She’s A Lady/迷城 (Black Cat City)/
青春訪客/不可一世/愛的極品/一見心醉/衝動點唱/
偷聽器/懶理/呼之欲出/大報復/再見Summer Love

Creo En Mi/生活語言/顏色…氣味/隔著玻璃/今晚不可以/
兒童不宜/不想性感/安全感/纏綿/我也有那個需要/
III/It’s Too Late/這夜我不願離開/Say U’ll Be Mine/償還/
有問題/傷心之旅/浮雕/失戀有根據/秋冬愛的故事

愛上一個人/仍是你/記認/世界之最 (你願意)/結果/
總有一個人/艷遇/情變/不過…/心事/
火宅之人/絕情斜陽/為我著想/禁果花/苦戀/
調情/甜/告別溫室/每一個明天/千年如一日

Friends同衝動點唱都入歌單

實不相瞞is comingggg
宿命主義please!! 19年冇唱啦 ...
JasOh103 發表於 2018-8-15 20:01

佢話「而家練唱既歌未必係會唱既因為仍在甄選中」呀
我覺得佢係一路聽隻碟一路揀邊啲易唱囉

如果最尾唔唱世界之最/艷遇實同佢反枱!

Youtube已經有晒獨唱同合唱版
獨唱版好聽啲,冇咁煩

好想佢live都會hu晒啲高音位

1. 世界之最同實不相瞞好聽到癲,唱得好輕鬆,遊刄有餘
2. 兒童不宜唱得夠放,不愧為四大淫娃之首
3. 總有一個人/每天愛你少一些 歌詞一密就甩
4. 佢真係好憎祝你快樂

佢本來話傷係串燒,點知唱晒成首
跟住好似有野想講,唔夠兩句就起左千年intro

希望有CD,今次把聲都幾靚,啲高音位都上到,同埋有幾首歌某啲音換咗唱法都好好聽。
   雖然歌詞有啲 ...
wzx0825 發表於 2018-8-20 09:32

兒童不宜改左幾個音好新鮮但艷遇粒高音位俾佢換走左

這是澳門哪個場地?四面台
l00540 發表於 2018-8-21 12:34

新濠影滙

淋紅油果下都幾震憾

Creo en Mi 勁好聽!
本身唔鍾意jackson
但佢d rap 又真係幾正
放空 發表於 2018-8-23 08:08

佢把聲好磁性
開頭覺得合唱版好煩
聽慣左又都幾好聽
有佢feat. 首歌立體左

https://www.facebook.com/mavis.leung.73/posts/10216340765459981

係咪唱開咗把聲
Creo En Mi都可以升key
以後唔好再話佢把聲沉

原來Sammi唔當《如果你有事》係side track

笑死
騷動音樂串鬼佢四台冠軍歌都擺入side track碟
JasOh103 發表於 2018-8-31 16:35

好難忍到口唔串佢囉

痴線
簽名會全場大合唱宿命主義 衝動點唱 真命天子
JasOh103 發表於 2018-9-9 00:28

早知我都去聽吓