返回列表 發帖

[Dec/2018] 薛家燕愛你無限60年演唱會

VISA / MasterCard / 美國運通卡 / 中國銀聯卡 / PPS / PayPal / 支付宝 / 微信支付
尊享優先訂票服務
演出名稱: 六福珠寶呈獻薛家燕愛你無限60年演唱會
演出日期: 2018年12月4及5日 (2場)
演出時間: 晚上8時15分
演出地點: 紅磡香港體育館
票價: HK$780/ $580/ $380
優先訂票熱線: (852) 28 611 611 預留座位 (只限星期一至五, 上午9時至晚上9時)
(每張信用卡最多可訂購12張門票。每次經熱線/網上訂購上限為12張。每張門票手續費為HK$32。)

有無唱心之科學?
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

其實家燕媽媽返出黎後,佢自己 d 歌大部分都係 purple + hobing 做編曲監製  ...
星勤 發表於 2018-12-8 12:50

星夢嗰堆何bing都有份參與
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

仲有「倩女失魂不過有心⋯」
我估何bing都無聽過呢堆歌

希望下次可以轉紫嬸嬸做Band leader ...
l00540 發表於 2018-12-8 09:58

其實家燕媽媽返出黎後,佢自己 d 歌大部分都係 purple + hobing 做編曲監製
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

認命!!!應該冇咩可能聽到美之同美燕同台唱呢首歌。。仲有燦爛的外母主題曲又唔唱!! ...
stephybest 發表於 2018-12-8 09:52

仲有「倩女失魂不過有心⋯」
我估何bing都無聽過呢堆歌

希望下次可以轉紫嬸嬸做Band leader
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

我以為會有Ivana、麥包來合唱

可惜好多劇歌都欠奉
l00540 發表於 2018-12-8 09:48

認命!!!應該冇咩可能聽到美之同美燕同台唱呢首歌。。仲有燦爛的外母主題曲又唔唱!!

個rundown完全唔掂啦,經典歌《歡樂的周末》都唔唱
stephybest 發表於 2018-12-7 17:56

我以為會有Ivana、麥包來合唱

可惜好多劇歌都欠奉

個rundown完全唔掂啦,經典歌《歡樂的周末》都唔唱

有冇信者得愛
JayantL 發表於 2018-12-5 11:34

弟子規

source from IG
利申: 無入場

----------------------------------
5/Dec/2018 尾場 rundown

01  ...
siudans 發表於 2018-12-6 16:02

32 Captain Nancy

簽名被屏蔽

source from IG
利申: 無入場

----------------------------------
5/Dec/2018 尾場 rundown

01 Captain Nancy
02 乜都盞
03 開心女人 Cha Cha Cha
04 往事只能回味 (胡楓)
05 尋伴侶 (黎小田)
06 等玉人 (陳欣健)
07 舊歡如夢 (with 胡楓, 黎小田, 陳欣健)
08 無悔愛你一生
09 難兄難弟 (with 羅嘉良)
10 大家姐
11 皆大歡喜(時裝版)
12 分分鐘需要你 (wth 張智霖)
13 祝君好 (張智霖)
14 Ma Ma I Love You / 真的愛你 (楊天經)
15 情花開 / 莫負青春 (with 陳寶珠, 王愛明, 沈芝華, 馮素波)
16 花院盟香 (with 陳寶珠)
17 禪院鐘聲
18 家燕媽媽 (鄭欣宜)
19 擁抱愛 (鄭欣宜)
20 弟子規 (with 王梓軒)
21 Lady in Red (謝天華)
22 再共舞 (with 謝天華)
23 明星
24 在我生命裡
25 Stand Up
26 愛人女神 (with 譚詠麟)
27 You Raise Me Up (石祐珊, 石耀庭, 石耀珠)
28 倦
29 憑著愛
30 一生何求
31 忘情森巴舞 (with 草蜢)
32 皆大歡喜(古裝版)

回復  l00540

你有無一齊跳十字步
黃家正 發表於 2018-12-6 05:54

Grasshopper有教十字手
但沒有教十字步

最終無跳到 XD

回復 105# l00540

你有無一齊跳十字步
舞來舞去 不日內開始錄音。

邊度有rundown睇~~~
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

皆大歡喜 (古裝版) 不過唔係全首唱晒~ 大約2/3 ~ Rearrange 過
釘釘 發表於 2018-12-5 10:45

沒有rearrange過

今晚多了校長

有friend做紅館帶位,佢話個騷係群星大雜燴咁款,
修哥,七公主,楊天經,陳欣健,chilam之類,
仲講到全場 ...
stephybest 發表於 2018-12-5 13:10

原來有基仔

有friend做紅館帶位,佢話個騷係群星大雜燴咁款,
修哥,七公主,楊天經,陳欣健,chilam之類,
仲講到全場觀眾平均年齡係七十歲,
有好多係老人院姑娘抬住出黎睇,睇完陳寶珠就走。。。

皆大歡喜 (古裝版) 不過唔係全首唱晒~ 大約2/3 ~ Rearrange 過
釘釘 發表於 2018-12-5 10:45

Thanks 今晚去睇Captain登基

8點半唱到11點9. 無冷場.
好多舊歌好多家燕既歌.家燕盡左佢既力令個SHOW好睇! ...
釘釘 發表於 2018-12-5 09:47

有冇信者得愛
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

好多舊歌好多家燕既歌.家燕盡左佢既力令個SHOW好睇! ...

有無大嗌升堂?

弱弱一問, Ending song 是《皆大歡喜》嗎?
l00540 發表於 2018-12-5 10:42

弱弱一問, Ending song 是《皆大歡喜》嗎?

開曬全咪live, nancy好嘢
721AXA 發表於 2018-12-4 22:38

這個年紀來說
Nancy算是超額完成

好多舊歌好多家燕既歌.家燕盡左佢既力令個SHOW好睇!

rundown會唔會太多舊歌而留白

Lm 想睇rundown!

生果條片有全首Captain Nancy
阻住 發表於 2018-12-4 22:26

希望有澳門tour
即刻衝去睇

生果條片有全首Captain Nancy
阻住 發表於 2018-12-4 22:26

開曬全咪live, nancy好嘢

唱左幾多次《皆大歡喜》

大口軒有冇得做嘉賓上台宣傳新歌?
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

毒果透露有修哥做嘉賓
l00540 發表於 2018-12-4 21:53

有謝天華

LM等睇美會員mark rundown
masterdragon 發表於 2018-12-4 20:17

毒果透露有修哥做嘉賓

CM有無人直播樂壇盛事nancy演唱會,舊年開口叫千嬅讓幾日期,今年終於開到。 ...
黃家正 發表於 2018-12-4 20:57

千千巡迴尾站順延到明年?

CM有無人直播樂壇盛事nancy演唱會,舊年開口叫千嬅讓幾日期,今年終於開到。
舞來舞去 不日內開始錄音。

説好的second plug呢

LM等睇美會員mark rundown

去埋池力共鎮一齊嘻牙嘻牙嘻
l00540 發表於 2018-9-23 11:19

明晩一齊去跳十字步

尋晚練咗下十字步,驚今晚跟唔上Nancy的動感節拍。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

好想睇啊 希望佢開WORLD TOUR

今晚首場喇

Captain nancy勁d定captain carrie勁d?
iamsingingwong 發表於 2018-10-12 13:29

林病淨係祝福劉德華
唔肯支持家燕姐
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

簽名被屏蔽

Captain Nancy好聽!
想同好姨一齊去洞蜜園登基
阿橋 發表於 2018-8-25 17:20

去埋池力共鎮一齊嘻牙嘻牙嘻

回復  Jacz

我堅買咗 4號380 27行
你哋個個都話買票睇Nancy 宜家380仲買到29行呀 快啲買齊齊跳十 ...
mgiks 發表於 2018-9-21 11:15

喺山頂跳十字步 不了
係就買黃牛A行衝上台一齊跳

拎埋最受欢迎女歌手啦如果个奖仲有㗎话

回復  Jacz

你哋個個都話買票睇Nancy 宜家380仲買到29行呀 快啲買齊齊跳十 ...
mgiks 發表於 2018-9-21 11:15

你真係好G持Nancy
俾我就等跳樓飛喇

回復 72# Jacz

你哋個個都話買票睇Nancy 宜家380仲買到29行呀 快啲買齊齊跳十字步

D飛究竟有冇人買過架

幾十年黎我最喜愛的女歌手呀.
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌