返回列表 發帖

Jim's Music Selection 2018

2018年度冠軍歌巡禮

一晃眼/ 草原 / 跳舞的梵谷 / I Just Wanna Stay With You / 奉愛之名 / 奉愛之名 [2] / 有火 / 初心 / 一二三,三二一/ Remember Me / Remember Me [2] / / 尾站天國 /
未來紀念館 /   / / 未來紀念館 [2] / Yeah / 青春修煉手冊 / 荒原 / 男人背後 / 回頭開始 / 年輕的我們 /橡筋 / 月亮不代表我的心 / 心之科學 /
心之科學 [2] / 心之科學 [3] / 天才兒童1985 / 慢慢喜歡你 / 花見小路 / 一二三, 三二一[2] / 鄰家的你 / 千年如一日

Week 34
RankLWNo.  of weeksSongSinger
1125千年如一日鄭秀文
2Re5一世同學林奕匡
313鄰家的你Pandora 潘朵拉樂團
4152Let Us Go Then You And ISerrini
5NA1頌海方大同
6610心之科學容祖兒 (3 Weeks No.1)
792勇悍.17麥浚龍
8210哪兒小塵埃
985背後女人周柏豪 + 楊千嬅
1055潛水張敬軒
11107芭樂鄧小巧
12NA1Da Di Da林欣彤
13114天地一沙鷗Gin Lee
14Re3青春終老Robynn & Kendy
15173單身旅遊日誌曾樂彤
1643不得了小姐譚杏藍
17133體操許廷鏗
18NA1冷淡陳慧琳
19186沉默的士高王菀之
20197人妻的偽術謝安琪

Out

洪嘉豪 - 表情符號 / 顏卓靈 - 逆成長 / 荒原 - 盧凱彤 / 野仔 - 一生旅行團

本周冠軍歌

鄭秀文歷年成績

2014年: 天生一半 (第3位) / 朝聖 (第14位) / 火宅之人 (第1位) / Bang Bang Bang (第10位) = 女歌手第14位
2015年: 時間之光 (第10位) / 總有一個人 (第19位) / 高山低谷 (第3位) = 女歌手第20位
2017年: 裸體早餐 (第6位) = 女歌手第30位
2018年: 千年如一日 (第1位)

下星期新歌推介

勇悍.17 - 麥浚龍

嘩 竟然有冠
2016都ban得幾勁
JasOh103 發表於 2018-8-19 09:35

個mv 幫手歌加晒分
2016年我無搞榜
唔關sammi 事

心之科學好長命  
我仲以為一二三三二一會繼續冠添
616.1314 發表於 2018-8-19 09:48

心之仲未聽厭
123321 拖太耐先出studio ver
如果唔係應該更長命

支持支持LUGTYAI既榜主
bagfgfcde 發表於 2018-8-19 09:41

總算佢做番件啱嘅事 plug 啱歌
但點解佢唔上架去joox?
我用開joox 聽歌 同埋個播又係計播放率
除非我日日上youtube 聽
唔係好難俾冠軍佢

全 女 班 音 樂 流 行 榜
Y18 W34

女中光華 — 全女班冠軍歌巡禮
Q1 — Wonder Woman / 美麗新世界 / 一晃 ...
616.1314 發表於 2018-8-19 01:43

好慘 心之科學先得一周冠

得2次一周冠...慘 會唔會補返1次兩周冠呢唔知
kel_kelvin 發表於 2018-8-21 22:31

咦 係wor 我發雞盲