返回列表 發帖
其實佢今年咁靜都估佢會走
今年可能係休息年,諗下自己想點都好

如果跟edward chan 可能去sony
唔知會唔會返warner

其實係睇佢想搵幾多錢

期待fiona 到其他公司嘅作品

有個咁有錢的富二代男友。
好心就休息下。打理下自己的業務過埋下半生嘆下咪幾好。
反正佢主場已經唔係香港。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

以為佢同GEM 的士陳咁北上發展頭也不回望香港
身邊唔少人講起佢只係停留係奇洛李維斯回信
太陽D歌應該冇咩人UP得出歌名

以為佢同GEM 的士陳咁北上發展頭也不回望香港
身邊唔少人講起佢只係停留係奇洛李維斯回信{:5_134: ...
Kyle_ 發表於 21/8/2018 23:07
比到好盡係BETTER ME 囉

去邊都唔好續約太陽
過咗太陽,我由fans變到覺得佢好煩.
連IG都想unfollow佢,成日賣衫,發埋啲無聊嘢。
去 ...
wzx0825 發表於 2018-8-21 09:18

lol 我已經頂唔順unfollow左佢
追左佢勁耐  果時勁期待佢出第2隻國語碟
我覺得第一隻好正  點知聽完之後  我連上網俾錢買既衝動都冇左..........
佢好似都已經冇顧過香港市場  戲拍黎又唔係俾我地睇
歌又越黎越難聽明明果時tonight個勢大好!!!!!!!!
十年後的我又幾好  之後無以為繼.......
其實佢自己拍既MV  自己揀既野有時我真係唔多識欣賞
我覺得佢要學識放下俾人做下.......

上個麥花臣音樂會  我覺得勁失望
音勁飄勁趕客  明明TONIGHT紅館好正

一開始係太陽真係咁霉咩??
印象中 冷笑話 諸葛亮 告別我 o個堆都多人識
不過之後真係一flop不起

不過之後真係一flop不起 ...
wilson0091 發表於 2018-8-22 09:56

都係個期叫多人聽過一排, 但真係無首跑出。。。

如果佢真係想主力電影, 得閒又有歌唱, 其實只係得番蕭定一揀...

始終我覺得佢同juno唔係好有火花
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

lol 我已經頂唔順unfollow左佢
追左佢勁耐  果時勁期待佢出第2隻國語碟
我覺得第一隻好正  點知聽完之後  ...
fung0401 發表於 2018-8-22 09:03

第一隻國語碟真係首首都好聽,賣得都唔錯。仲出埋第二版
tonight 都有少少diva feel.

佢再咁落去,以後都開唔到紅館了。

回復 56# fung0401

吓///////tonight唱左幾首已經沙聲,唱K質素咁, 我睇完後真係扣哂分囉......
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

kwanie 發表於 2018-8-21 23:26

呢首咪又係華納既歌

kwanie 發表於 2018-8-21 23:26

個隻碟係最好
BETTER ME 爆得起 倒刺又叫好
可惜之後就BYEBYE

可以出一只太陽Collection
2+9+8+5+9  
三十幾首歌 一大半沒出過實體碟 抵玩

或者同華納合作 可以準備做一隻15週年精選

不過之後真係一flop不起 ...
wilson0091 發表於 2018-8-22 09:56

冷笑話仲要係四台冠,以為真係回春了,之後歌又唔得,又唔上電視,唔flop就怪

簽名被屏蔽

其實佢幾岩行港女路線
唱返D 港女chill、懶自信、懶sexy、發癲呀既歌係幾岩佢
好過4張野仲扮少女

其實佢幾岩行港女路線
唱返D 港女chill、懶自信、懶sexy、發癲呀既歌係幾岩佢
好過4張野仲扮少女 ...
Lewis 發表於 2018-8-23 16:00

笑死
   「發癲呀既歌」
   有呢啲歌架?

笑死
   「發癲呀既歌」
   有呢啲歌架?
wzx0825 發表於 2018-8-23 16:22

miss fiona?

佢flop某程度上因為香港人憎人富貴厭人窮,fi成日用咁多錢拍靚靚mv,排場懶勁,又不上電視,唱功又做作,淪 ...
iamsingingwong 發表於 2018-8-23 12:51

又关KELLY咩事。。。人家红得多,好唔好

其實Kay 點騎到佢?音樂方面 兩個都女銀 平起平坐 電影直頭佢玩曬啦 !
tributehotel 發表於 2018-8-21 03:28

理論上憑獎項對比可以咁講,但實際地位上嘅差距,真係騎到應一應。Fi一貫宗旨都係寧為雞頭不作鳳尾,所以都可以理解嘅