返回列表 發帖

富二代男友撐腰 薛凱琪推8位數自立門戶

歌影雙線發展的薛凱琪(Fiona)自從2012年加盟太陽娛樂後,7月底合約正式屆滿,有傳公司主理人黃柏高(Paco)開出八位數續約價,但她依然不為所動。她在太陽娛樂六年,盛傳是公司最賺錢的藝人,為免失去搖錢樹,去年底Paco已跟她傾續約事宜,但她離巢意決。據知她現已回復自由身,她回覆東網時承認:「我係7月底約滿咗。(係咪成立工作室?)仲未有定案,有消息話你知。」Paco則說:「我哋已盡咗力,但一切隨緣,I'm always on her side。」

雖然傳聞她將過檔古天樂或麥浚龍的公司旗下,但事實上兩者都沒有接觸過,由始至終她都有個人計劃,因為對工作向來要求高的她,每個工作都堅持百分百參與度,過往不少MV都力爭自己執導,甚至落手落腳學剪片,喜歡有話事權的她去年榮升老闆,斥資7位數創立自家品牌,一圓時裝夢,更做埋Model去推銷,深得圈中好友支持。

其實近年水頭充足的她盛傳與馬主之子、富二代Byron(鄧浩基)撻着,曾被拍到兩人在酒店甜蜜拍拖及看戲,去年再傳出兩人已經秘婚,在陽明山莊築愛巢,Fiona去年更一擲3,600萬在何文田買豪宅,坐擁半億身家,加上有富二代男友作最強後盾,所以對千萬的續約價無動於衷。

(來自東方即時新聞)

唉! 唔知幾時先聽到佢嘅新廣東歌, 有些失望
任我行 失憶蝴蝶

隻廣東EP係咪可以正式話胎死腹中

長頸鹿PR 又搵記者夾料自炒新聞抬高身價博有公司落塔

2015-2016年之間的廣東歌點算??

收山啦佢
講真做咗佢咁耐fans見住佢家下廢到乜咁,真係寧願佢退休好過
歌影視無範掂,愈做愈霉

2015-2016年之間的廣東歌點算??
chj0928 發表於 2018-8-21 00:53

年頭簽名會問過佢,佢話無計劃出廣東碟收錄個堆歌
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

樓主記得寫個人意見呀

簽名被屏蔽

fifty1205 發表於 2018-8-21 01:15 AM

睇嚟距已經徹底放棄音樂
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

fifty1205 發表於 2018-8-21 01:15

咁搞笑,之前話錄好,宜家話冇計劃

GOOGLE 完佢男友個樣

之前又話佢係she she嘅。。

點解佢霉都賺到唔少錢

點解佢霉都賺到唔少錢
Nathan 發表於 2018-8-21 08:11

本身有啲名氣

國語碟倏左6年到最後連實體都無
真係早走早著啦 太陽大不如前好耐了
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

國語碟倏左6年到最後連實體都無
真係早走早著啦 太陽大不如前好耐了
帥小寶` 發表於 2018-8-21 08:57

太陽有成功捧過人咩……

收山嫁人好過啦
仲做乜鬼吖

去邊都唔好續約太陽
過咗太陽,我由fans變到覺得佢好煩.
連IG都想unfollow佢,成日賣衫,發埋啲無聊嘢。
去Juno度吧 佢唔適合有太大自由度,因為佢啲揀歌taste好差
係華納嗰時謎發展得幾好...

其實點解當初要離開華納呢?
明明發展得幾好架
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

點解佢霉都賺到唔少錢
Nathan 發表於 2018-8-21 08:11

靠廣告靠商演靠戲劇
你地覺得佢霉嘅時候,佢呢幾年上大陸密密搵
肥婆馬上收皮

咁搞笑,之前話錄好,宜家話冇計劃
阿mark 發表於 2018-8-21 06:49

佢話收緊Demo,想出隻碟無語言限制
但唔會再出實體喎,話就算出都好似You Make Me Feel個Boxset咁限量
肥婆馬上收皮

長頸鹿PR 又搵記者夾料自炒新聞抬高身價博有公司落塔
cathay1996 發表於 2018-8-21 12:34 AM

其實佢真係可以試下簽星夢
佢好少可真係上好多電視, 所以就算響樂壇咁耐都唔入屋咁..

太平公主

太陽有成功捧過人咩……
stephybest 發表於 2018-8-21 09:05 AM

又真係冇!
D人仲成日吹捧paco paco...
2010s 佢完全冇捧得掂一個人
太平公主

去邊都唔好續約太陽
過咗太陽,我由fans變到覺得佢好煩.
連IG都想unfollow佢,成日賣衫,發埋啲無聊嘢。
去 ...
wzx0825 發表於 2018-8-21 09:18

> 因為佢啲揀歌taste好差

Can’t agree more

個個都搵到富二代男友...
舞來舞去 不日內開始錄音。

其實點解當初要離開華納呢?
明明發展得幾好架
若葉之年 發表於 2018-8-21 09:37

個陣佢好似好等錢洗 太陽offer高好多所以先走

又真係冇!
D人仲成日吹捧paco paco...
2010s 佢完全冇捧得掂一個人
jaytang 發表於 2018-8-21 11:50

1213個勢真係以為捧得起佢 點知都係假象黎

個陣佢好似好等錢洗 太陽offer高好多所以先走
帥小寶` 發表於 2018-8-21 13:13

華納簽左 ella 後,總公司唔批錢俾華納同 fi 續約
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

fifty1205 發表於 2018-8-21 01:15

真係心諗嗰埋廣東歌好過隻悶爆國語digital呀

純偶像派係咁上下 電影都叫提名過金像獎 歌就兩次女銀喎 算係咁啦
     隨住顏值同年齢逆向發展 佢 ...
tributehotel 發表於 2018-8-21 03:28

入幻國電影上面基本美長玩晒阿淫漬技係垃圾級別

星勤 發表於 2018-8-21 13:17

Exactly!大家係咪失憶?當年明明係華納總公司唔同Fiona續約,唔係佢想走。Fiona離開華納時仲好唔捨得。
其實係華納總公司問題,當年香港華納明明好有心捧佢,但可能佢之前啲銷量唔太好,搞到總公司要放棄,香港華納結果白做。

靠廣告靠商演靠戲劇
你地覺得佢霉嘅時候,佢呢幾年上大陸密密搵 ...
fifty1205 發表於 2018-8-21 10:49

因一首better me喺華語地區都算紅
大陸可能佢重紅過美祖

其實佢真係可以試下簽星夢
佢好少可真係上好多電視, 所以就算響樂壇咁耐都唔入屋咁..
     ...
jaytang 發表於 2018-8-21 11:48

星夢寧願簽千嬋都唔會簽佢

因一首better me喺華語地區都算紅
大陸可能佢重紅過美祖
Frankiekiekie 發表於 2018-8-21 13:26

其實阿Fi好多隱藏fans 同埋media做得好
IG FOLLWER人數全港女星第三 連續幾年微博香港紅人榜頭十
如果佢真係好似cm講到咁霉 太陽依家咁摺仲點會用八位數續佢
肥婆馬上收皮

星勤 發表於 2018-8-21 13:17

跟手Ella除生仔之外咩都無做過
畀資源碎雅最少都拎到歌曲獎最後咪又係簽返美蘭姊妹

IG FOLLWER人數全港女星第三 連續幾年微博香港紅人榜頭十
...
fifty1205 發表於 2018-8-21 13:35

我諗Fiona 問題係佢知名度夠但冇乜新歌/戲,變咗紙上明星。

...
fifty1205 發表於 2018-8-21 13:35

咁喺香港近年四台成績同啲歌傳唱度真係三線歌手都不如

咁喺香港近年四台成績同啲歌傳唱度真係三線歌手都不如
Frankiekiekie 發表於 2018-8-21 13:39

佢根本無care過 又點會有成績 不過2016年miss fiona出果陣係有過一輪熱議
連隻國語專輯都約滿馬虎了事 13首變8+1首
肥婆馬上收皮

個個都搵到富二代男友...
黃家正 發表於 2018-8-21 01:09 PM

佢地自己本身都過緊富裕生活啦, 唔通仲同個窮人一齊?

太平公主

太陽仲有咩人
雷心魚
她真的很雷
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

痴線呢個女人仲未退休架咩

佢係有知名度, 但其實都係食緊老本wor講真
係拍閨蜜個d大陸劇keep返d人氣
不過講真佢呢幾年真係有咩歌有咩劇有咩戲係高質?
所以用"霉"黎形容佢係講緊佢做過既野, 唔係講佢搵唔搵到$, 出唔出名
同Gin lee個種"霉"係唔同

佢係大陸其實都唔紅喔,
微博條條都係得幾十個comment,
咩叫做紅,王嘉爾、陳偉霆呢啲,是但發一條weibo就已經五位數comment,
王嘉爾同sammi合唱一首歌,就已經第二日即上榜QQ播放率榜前50,
仲要係個榜唯一一首廣東歌,個榜其實好難上,競爭好大。

大陸綜藝都好少見到佢,其實早幾年佢後生嘅時候應該上下內地跑男之類,嗰時身材又正,IQ又高。
拍埋嗮啲爛片 閨蜜2,又冇票房,又冇口碑。近幾年都唔知佢做緊乜?

佢係有知名度, 但其實都係食緊老本wor講真
係拍閨蜜個d大陸劇keep返d人氣
不過講真佢呢幾年真係有咩歌有咩 ...
Lewis 發表於 2018-8-21 14:44

咁都要抽gin gin水

明明都出咗幾隻廣東歌
求其出隻ep滿足下歌迷都唔得
反而走去錄隻國語大碟, 0迴響兼爛尾, 揼錢落海咁

佢係大陸其實都唔紅喔,
微博條條都係得幾十個comment,
咩叫做紅,王嘉爾、陳偉霆呢啲,是但發一條weibo就 ...
wzx0825 發表於 2018-8-21 15:16

你拎王嘉爾、陳偉霆呢啲大陸當紅炸子雞比
咁四大天王都唔夠抽啦
肥婆馬上收皮

明明都出咗幾隻廣東歌
求其出隻ep滿足下歌迷都唔得
反而走去錄隻國語大碟, 0迴響兼爛尾, 揼錢落海咁{:1_10: ...
721AXA 發表於 2018-8-21 15:43

求其出咪又俾cm d_u爆
肥婆馬上收皮

求其出咪又俾cm d_u爆
fifty1205 發表於 2018-8-21 16:17

畀人插都好過消失咗咁

所有下雨天
那一個我
點水蜻蜓
MISS FIONA
十年後的我