返回列表 發帖

[Aug/31/2018] 環球高歌陳百強 - VA (CD)

歌手:VA
唱片名稱:環球高歌陳百強
唱片封面:

推出日期:2018/08/31
唱片類型:CD

TrackList:
CD
01.今宵多珍重 - 譚詠麟
02.一生何求 - 鍾鎮濤
03.突破 - 盧冠廷
04.偏偏喜歡你 - 陳慧嫻
05.從今以後 - 蘇永康
06.粉紅色的一生 - 劉美君
07.漣漪 - 關淑怡
08.深愛着你 - 陳奕迅
09.戀愛預告 - 梁詠琪
10.夢裡人 - 楊千嬅     
Bonus Tracks
11.有了你 - 林子祥
12.疾風 - 葉蒨文 feat. 林子祥
13.畫出彩虹 - 葉蒨文

附加資料:
環球高歌.頭號男神陳百強60年用最高的敬意.續寫丹尼仔神級傳說12位如假包換頂級巨星.用心高唱13首丹尼仔深得人心名篇. 2018全新錄音製作.合約所限 部份歌曲日後不可重出.必成絕版. 特別採用專色專紙的高素材質印刷,設計裝潢滿載心思的獨特性  限量附贈20x30吋大海報

出處:ECHO
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

呢啲陣容先叫紀念專輯
12年嗰次致敬哥哥真係得啖笑
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

呀Lam同莎莉果三首係咪不可重出所以變Bonus Track
係既話會唔會有人寧願等第二版

呀Lam同莎莉果三首係咪不可重出所以變Bonus Track
係既話會唔會有人寧願等第二版 ...
阻住 發表於 2018-8-24 21:59

會有2nd version?
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

"如假包換頂級巨星"
寫得有啲cheap

"如假包換頂級巨星"
寫得有啲cheap
721AXA 發表於 2018-8-24 22:32

環球不嬲係咁啦,吹到天上有地下無,點解學友唔參與翻唱

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

好彩無gin lee
iamsingingwong 發表於 2018-8-24 22:40

咪玩啦,呢d唔知幾線歌手就唔好同頂級巨星相提並論,不過唔排除環球會整翻隻隱藏track  偏偏喜歡你2018

環球不嬲係咁啦,吹到天上有地下無,點解學友唔參與翻唱
阿mark 發表於 2018-8-24 22:39

"The World Sings Danny Chan"? No offence to Danny but it's a bit too much

容祖兒唔係巨星?

應該仲會出限量編號版黑膠 彩膠 紫色膠 SACD 呢d,不如等果陣先買

唔預Gin Lee 真係失勢
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

冇Sandy有d失望,好想要錄音室版本嘅我和你

容祖兒唔係巨星?
艾石仔 發表於 2018-8-25 00:31

嚴重抗議一個eeg歌手都無

無Kelly Gin Lee
千嬅同gigi 係咪簽環球
【This is MC】澳門見

lemontea1069 發表於 2018-8-26 15:10

Gigi簽環球就好期待啦

其实千fa签星梦都几好,又有tvb,又有邵氏

gi gi估计签华纳好d,好想佢演唱会再出碟
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

lemontea1069 發表於 2018-8-26 15:10

兩后都無份參與紀念show~
應該兩位都未有轉會打算
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

合約所限 部份歌曲日後不可重出.必成絕版

球記繼DVD高級裝潢當賣點后又一力作
下次D十八線歌手出碟可以寫“人氣所限 印得少 賣完絕不加印 必成絕版”

呢啲陣容先叫紀念專輯
12年嗰次致敬哥哥真係得啖笑
JayantL 發表於 2018-8-24 21:01

用派台歌比較的話,得啖笑果隻好聽十條港豬噢大橋咁遠
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

"如假包換頂級巨星"
寫得有啲cheap
721AXA 發表於 2018-8-24 22:32

好好笑 好似20年前既廣告先會講既野

星勤 發表於 2018-8-27 14:48

好似淨係plug咗最冷一天?
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

好似淨係plug咗最冷一天?
JayantL 發表於 2018-8-27 15:08

plug 4 首:林子祥《陪你倒數》、陳奕迅《最冷一天》、陳慧琳《春夏秋冬》、林憶蓮《路過蜻蜓》
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

星勤 發表於 2018-8-27 14:48

Kary 版潔身自愛我到今日重聽緊

係kkbox聽左一生何求同漣漪都係覺得原版有味道啲
可能係因為原版已經聽過無數次 不過都會期待其他未公開嘅作品
「微笑之中 接受還未有 答案。」

幸好9月9的show沒有麟伯,不然不敢想像他當晚唱今宵多珍重的情況。
此外,聽了幾首作品。覺得eason翻唱的深愛著你和gigi翻唱的戀愛預告比較好。

CD版漣漪真係正過派台版wor,唔怪得Shirley咁嬲喇,慧嫻嘅偏偏喜歡你竟然比想像中好d

幸好9月9的show沒有麟伯,不然不敢想像他當晚唱今宵多珍重的情況。
此外,聽了幾首作品。覺得eason翻唱的深 ...
Danny02 發表於 2018-8-31 12:48

之前拉闊show, 各天王/后獻唱啲歌仲齊全

不過,還是會買

我路過CD warehouse 聽到深愛着你 以為係rubberband
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

我路過CD warehouse 聽到深愛着你 以為係rubberband
b01091018 發表於 2018-8-31 18:39

我覺得呢個版本好有feel keep到原本個感覺又有新鮮感
啲和音同編曲的確有啲RubberBand嘅味道 我覺得全碟最好聽係呢首
利申kkbox冇bonus track唔知個幾首係點

啲和音同編曲的確有啲RubberBand嘅味道 我覺得全碟 ...
misterben111 發表於 2018-8-31 23:22

環球YouTube 有
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

環球YouTube 有
KYC0347 發表於 2018-9-1 03:31

Thx

Moov搵唔到嘅

Moov搵唔到嘅
timc524 發表於 2018-9-1 14:53
啱啱喺Moov搜尋打環球高歌陳伯強,終於找到了
任我行 失憶蝴蝶

Eason 既深愛著你最正
譚伯同kenny b 最差
【This is MC】澳門見

Eason 既深愛著你最正
譚伯同kenny b 最差
lemontea1069 發表於 2018-9-2 16:13

上次Eason翻唱最冷一天都好高質

lolo有突破d,夢裡人好差,偏偏喜歡你都係祇有人聲好,編曲全部都係合成器,完全冇嗮美感,深爱着你都幾K,不過eason演繹有自己嘅風格,對比下戀愛預告刪繁就簡,反而高質,gg嘅音色又啱呢首歌嘅气质。

慧嫻真係有保證 好聽
支支真係極驚喜 好聽
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

原來慧嫻自己都話唔中意呢個編曲,但係冇辦法

啲和音同編曲的確有啲RubberBand嘅味道 我覺得全碟 ...
misterben111 發表於 2018-8-31 23:22

RubberBand嘅編曲一直以來都係非常高質,就以翻唱嚟計,誓要入刀山正到飛起,畫出彩虹亦比莎莉呢個版本強得多,好想佢哋重新改編偶像

RubberBand嘅編曲一直以來都係非常高質,就以翻唱嚟計,誓要入刀山正到飛起,畫出彩虹亦比莎莉呢個版 ...
kop1874 發表於 2018-9-5 04:07

就咁講已經幻想到會係一隻好funky嘅歌