返回列表 發帖

容祖兒兩幕掀廉動作 王菲睇到先反眼後O嘴

簽名被屏蔽

王菲憑乜批評美祖
好心佢自己數下攞過幾多次女金先啦
輸人幾倍仲要扮大姐
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

美祖淨係用叱吒女金同最受歡迎女歌手啲一舊舊膠已經可以掟死王菲
根本唔需要理佢

應遂joey評王菲就真.
我家祖兒拎d女歌手獎遠多過faye la

我覺得用錯哂啲表情 略帶點浮誇
love wins!

王菲憑乜批評美祖
好心佢自己數下攞過幾多次女金先啦
輸人幾倍仲要扮大姐 ...
JasOh103 發表於 2018-8-26 01:50
Agree
王菲一次新城兩週冠都未拎過 連Gin Lee、顏卓靈都不如 唔應該批評拎過四首新城兩週冠嘅祖兒!

請勿引起罵戰

佢哋梗係好friend,咁比面

我睇完都O哂嘴,祖祖的演出真的幾老套,特別衣著,而故事真的一般。

簽名被屏蔽

不是演戲的材料就不應該參加。而且故事太普通。
容祖兒係唔可以被批評為差㗎,王菲梗係唔知娛樂圈規矩。
睇下容祖兒幾難為情死撐自己的表演
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

有啲人淨睇咗段文字就話王菲串,其實睇有嘉賓表情版嘅成段祖祖表演,王菲只不過唔喜歡啲生硬劇情,佢想怪落導演度,但祖祖就駁王菲咀。。btw 祖祖嘅服裝同化妝老土到喊,好似翻番04年咁...

佢哋神奇地好似幾乎冇過合照?

(6+1)到唔敢睇啊大佬
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

聽歌算啦
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

WADIU 個劇情老套到嚇死我

不過篇文重點係乜有無人同我講到?
柒又柒係邊?柒係劇情?

i don't know flop18
i only konw jobb
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

有啲人淨睇咗段文字就話王菲串,其實睇有嘉賓表情版嘅成段祖祖表演,王菲只不過唔喜歡啲生硬劇情,佢想怪落 ...
btvfans 發表於 2018-8-26 08:44

我都睇左
    明顯段報道就起度誇大其詞
    仲有人起度自high
    都話有個導演咯
    唔該睇左片再講,真係搞笑
    其實網上都幾好好評,因為其他藝人個節目劇情好豐滿,但係唱歌就真係好一般
    祖祖個表演都幾多好評

不如反省下點解藝人都去參加幻樂之城而唔系參加勁歌金曲
    或者香港媒體有無能力搞到吸引大牌歌手參加既節目?

oh,原來發帖人系hotel,果然系柒出宇宙
learn from the past

不嬲佢演技都唔得 聽唱歌算啦
佢拍呢啲好過留係香港拍套電視劇 至少多啲人睇 又唔洗無演技又逼人睇咁耐
係呢到都叫有唱功show吓
劇情又係老套 不過佢自己要求 算吧
自編自導老土劇情  明明有導演又話人地自導
即係一首歌明明寫作詞係林夕 你係要話個歌手自己作詞

救命, D劇情真心老套

用返貴壇標準先
容祖兒11次女金喎
王菲得4次乍
憑咩批評
容姨係宇宙最強嘅女歌手嚟架
而且準備緊出年入圍金曲獎最佳國語女歌手
希望菲姐唔好妒忌佢嘅才華同本事
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

用返貴壇標準先
容祖兒11次女金喎
王菲得4次乍
憑咩批評
容姨係宇宙最強嘅女歌手嚟架
而且準備緊出年入圍金 ...
liebe 發表於 2018-8-26 12:02

王菲拎過金曲獎喎,點計先。
2019金曲獎莫文蔚拎都無懸念吧
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

容祖兒同劇中男友Oscar(…又係叫Oscar…)

who is oscar
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

又唔見quote返王菲讚祖唱得好嗰句
利申:見佢做戲真係頂唔順
漫天子彈 朦起雙眼 都會為你分擔

萬年女金由1999年入歌壇開始已經被封為<俗和大眾化>女歌手,所以很奇怪她為何會上幻樂之城??這個節目中王菲最喜歡是一些帶有藝術表現成份的劇目,不喜歡平平無奇的故事,正如她後期的音樂歌曲很多都是非商業性的。其實現在香港女歌手中最似王菲的風格是王菀之,我覺得Ivana最適合上幻樂之城!!!

萬年女金由1999年入歌壇開始已經被封為女歌手,所以很奇怪她為何會上幻樂之城??這個節目中王菲最喜歡是一 ...
universal 發表於 2018-8-26 13:03

因為謝庭鋒
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

因為謝庭鋒
gcgoobi 發表於 2018-8-26 13:07

大陸d節目最top既容都上過晒啦
春晚上得多到唔恨,英皇大陸勢力好勁ga

Btw,呢d節目係點錄音,d歌修到好似錄音室錄咁

簽名被屏蔽

仲以為係咩特別事
容祖兒演戲連好多Fans都頂唔順
OLD NEWS IS SO 唔識串

不過咁, 我都好多謝hotel bb係祖祖未派新歌前
提升祖祖係CM既存在感
連好多CM祖粉都做唔到

簽名被屏蔽

大陸d節目最top既容都上過晒啦
春晚上得多到唔恨,英皇大陸勢力好勁ga

Btw,呢d節目係點錄音,d歌修到 ...
mychart- 發表於 2018-8-26 13:17

睇花絮是用拍電影個種箱跟錄,修音應該有小修,不過之前也有嘉賓播出來走曬音

簽名被屏蔽

祖兒演技精湛惹來過氣女星妒忌
#teamjoey
#lovejoeyfour

某人系唔抵得自己偶像連大陸三流節目都上唔到
BTW,功力真係遠遠不及 最好的債 and Kaybb
日日成條狗咁吠
反人唔該反得優雅D
同你一個壇都覺得羞家

人地節目系高成本製作,有的是錢
source from:http://zhenren.com/viewnews-35090.htm
睇下其他嘉賓咪知道係咪真唱啦,事實勝於雄辯,無做功課就唔好起度吠

簽名被屏蔽

金翅我就撐美祖喇,美祖11屆女金幾時輪到蝗菲係度說三道四

王菲攞過三次903最女一次至尊歌仲有七次勁歌亞太女,仲要三次缺席勁歌攞亞太女,呢幾個紀錄全勝美祖

果d 講最女同女金既人
你地偶像離開香港
連王菲衫尾都見唔到呀
好意思同人比
【This is MC】澳門見

回復 35# tributehotel 大陸有邊個節目出街無修音?
   我是歌手都有啦,如果個歌手本身唱得差,走哂音,你覺得修音幫到佢咩?修音唔係創造把新嘅聲出嚟。
你講預錄,更係唔係,美祖唱錯歌詞,預錄點會容許?

簽名被屏蔽

https://youtu.be/rZeTTSNEvIE

睇埋花絮笑死左 31分開始
click here

回復  tributehotel 大陸有邊個節目出街無修音?
   我是歌手都有啦,如果個歌手本身唱得差,走哂音,你覺 ...
babybaby226 發表於 2018-8-26 15:38

佢弱智噶,唔使理佢

評分人數

回復 40# tributehotel

點會陰公啫,上得我是歌手都係被認為唱得嘅人,有得攞第七好過從未有參賽資格呀,係咪?同埋現場表現從來都只係場內嘅觀眾評分,出面世界好大,淨係睇個小部份對邊個都唔公平,其他歌手都係。正如攞女金一樣,係咪攞到就代表佢係全世界最好,攞唔到就代表全世界最差?做咩無啦啦又比多個美譽祖祖,讚佢無瑕疵都有嘅。好多歌手唱現場都實有啲瑕疵,多定少啫。我諗香港女歌手唱現場穩嘅,無幾多個拍得上美祖。
突然諗起2015叱吒,好多歌手唱個時,上網都有人話叱吒收音有問題,音質差,唔知點解美祖出嚟唱,啲音響又即刻整好哂。
佢弱智噶,唔使理佢
fengzhizi9225 發表於 2018-8-26 16:21

明白了

真.天后同假天后既分別

王菲拎過金曲獎喎,點計先。
2019金曲獎莫文蔚拎都無懸念吧
gcgoobi 發表於 2018-8-26 12:11

菲菲係好多好多好多年前攞過
祖祖係即將攞
而家嘅亞太區當紅炸子雞點都矜貴過舊時天后

大家諗吓祖祖半鹹淡國語都(極大可能即將)攞到金曲歌后
完勝菲菲

王菲攞過三次903最女一次至尊歌仲有六次勁歌亞太女,仲要三次缺席勁歌攞亞太女,呢幾個紀錄全勝美祖 ...
1d14 發表於 2018-8-26 14:51

但係cm有啲人話攞903女金係樂壇唯一標準,
攞過先叫天后,先算一線,所以其他紀錄唔算數。

只count女金,
美祖比菲嬸「更天后」接近3倍多,
佢攞獎嘅能力,傳媒盲撐嘅程度都拋離其他女人。
佢先係真真正正嘅亞洲天后。
所以美祖根本唔需要聽佢嘅看法,
歌迷同佢繼續活喺自己世界就得架喇。

十卜蘋果,次次寫祖兒既稿都好正
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

聽歌算啦
water:) 發表於 2018-8-26 09:03

問題係佢唱個兩首都唔見得好好

WADIU 個劇情老套到嚇死我

不過篇文重點係乜有無人同我講到?
柒又柒係邊?柒係劇情? ...
賴爽 發表於 2018-8-26 09:05

同意,條片無篇新聞講到咁差,但當然d演技同劇情都唔係好

金翅我就撐美祖喇,美祖11屆女金幾時輪到蝗菲係度說三道四
Jacz 發表於 2018-8-26 14:26

如果容姨不是是英皇人,唔知可以取得多少屆? 祖祖事實勁嘅,十一屆女歌手奬,香港樂壇亦衰足1x年
還有她唱片總銷量,攞咗咁多年香港銷量冠軍,唔知有無多過王菲的銷售量
還有十一屆香港女歌手獎,外地頒獎禮攞獎應該都唔少,唔知王菲多啲,還是她多啲?
睇完片,容姨演技是有進步的,比較十多年前那一堆片如大贏家,蘋果咬一囗,身驕肉貴等,但劇本就不相伯仲,一樣咁老套和硬膠。

但係cm有啲人話攞903女金係樂壇唯一標準,
攞過先叫天后,先算一線,所以其他紀錄唔算數。

只count女金 ...
liebe 發表於 2018-8-26 19:41

正如萬年女金在幻樂之城的老土和低俗的演出,903這十幾年需要配合她才能變得老土和低俗