返回列表 發帖
17號嗰場全紅館轟動嗰次死性不改
我覺得冇理由會唔入碟(但係有La La世界 即係有錄影)
所以我先估留咗 ...
JayantL 發表於 2018-8-31 19:23

16號晚嘅櫻花樹下,18號晚春秋、塵埃落定氣氛都好正

DVD嘅track list 感覺好似無左完整性,好似分拆上市咁
偶像全部也不倒  爸媽以後也安好
最好 我在意的 任何面容都 不會老

我反而就係覺得太完整wor
DVD 123完全就係尾場成個rundown
JayantL 發表於 2018-8-31 20:08

我指tracklist 嘅排序,唔明點解降兩度部分擺係ENCORE後面,咁擺法就好似將降兩度部分變左bonus
如果俾我排,我會按演唱會順序去入碟,降兩度部分用16號晚嗰場,有四首外文歌先係原汁原味(可惜crazy in love買唔到版權),
留底鎖匙當bonus 入disc 4

櫻花樹下我私心想16號嘅版本入碟,16號櫻花樹下嘅張軒表現得好驚喜;
19號嘅櫻花樹下本來都好好,張軒感觸到喊,不過唔明點解後期唔執執現場觀眾嘅大合唱,有一把女聲比較突兀,
影響左個效果,唔止櫻花樹下,好幾首歌嘅大合唱都係咁;
今次演唱會encore嘅氣氛係佢咁多次中最好嘅,好在Youtube 都有好多紀錄左唔同場次嘅片段。

Tracklist個排序真心r爆頭 係咪驚一開波嚇親人
咁用心製作ge演唱會冇making of... 希望bluray有返啦 ...
janice001 發表於 2018-9-3 21:05

所以張軒唱唱下《留底鎖匙》都講:我行近d你地,你地會唔會驚左我?

1月開始派歌,5月翻唱碟,6月演唱會,9月出live dvd,希望今年12月份可以聽到張軒全新大碟,為佢充實又圓滿嘅一年作結

我都想佢個rundown係跟返演唱會次序,好奇怪真係
笑忘書同lala世界其實真係可以跟返rundown嘛

失戀同JAI H ...
siub` 發表於 2018-9-5 11:22

DVD/CD個rundown大致係按尾場,尾場嘉賓位無唱lala世界,
所以你講嘅lala世界、笑忘書、不吐不快只能擺係bonus

可斟酌嘅係降兩度部分嘅擺位