返回列表 發帖

[Sep/12/2018] 星光 - 鄭俊弘 (CD)

歌手:鄭俊弘
唱片名稱:星光
唱片封面:

推出日期:2018/09/12
唱片類型:CD

TrackList:
CD
1.星光
2.信念 電視劇 特技人-主題曲   
3.一個人的永恆   
4.逆天 電視劇 [逆緣] 主題曲
5.地盡頭 電視劇 [與諜同謀] 主題曲
6.無畏的肩膊「跳躍生命線」主題曲
7.起跑線
8.雲彩
9.你走的那個晚上 電視劇 [心理追兇] 片尾曲

附加資料:
星夢娛樂2018  鄭俊弘 全新專輯 – 星光
收錄 Hit 爆歌曲 :
星光
一個人的永恆
信念 (電視劇 特技人-主題曲)

大量門市擺設 , J2 電視廣告   優質CD 德國印製

出處:sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Hit爆歌曲??

簽名被屏蔽

又浪費地球資源
【This is MC】澳門見

大量門市擺設 , J2 電視廣告 ---》 文案咁寫既, 好怪喎

嘩, 睇下留係星夢幾好....
發展又好
又可以出大碟
又有劇集歌出

唔怪得知有人成日鬧許生飛起TVB
好似FRED 甘幾好
真係好替FRED 開心

搞乜成個人妖咁
利申:唔係鏡粉

點解永遠都係9首歌同埋紅色封面
風沙,迷,火線下,十倍奉還,戰勝吧~去左邊??

牙fraud
係張圖cap得差定design
個F字差唔多食晒
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

好彩alfred b走左

回復 8# 阿mark

肥佬迷信風水

嘩, 睇下留係星夢幾好....
發展又好
又可以出大碟
又有劇集歌出

唔怪得知有人成日鬧許生飛起TVB
好似FRED ...
samsam 發表於 2018-9-3 13:03

9首歌有6首劇歌,又有電視台宣傳,好多其他唱片公司歌手想唱都無機會架,想拍劇又有得拍。 許生走左有冇後悔呢?

佢仲有得出碟已經執到啦
佢自己都唔夠膽咁高要求

好彩alfred b走左
艾石仔 發表於 2018-9-3 13:56

唔好咁講,D人成日講ALFRED 咁衰飛起TVB , 做人又有野心 成日恨903獎 , 又痴埋D音樂人做埋D悶歌 , 真係抵佢死

應該好似FRED 咁 ,又忠貞於星夢 , 一直做更多劇集歌
聽何生既說話 , 紅色 ,同 數字 簡直係FRED 的代表
根據星夢所講
FRED  首首劇集歌都紅遍香港 ,好過903D膠獎多多聲
仲有FRED 舊年同克勤一齊競逐最受歡迎歌星最後5強
簡直係新一代劇集歌王呀

9首歌有6首劇歌,又有電視台宣傳,好多其他唱片公司歌手想唱都無機會架,想拍劇又有得拍。 許生走左有冇 ...
Ching2015 發表於 2018-9-3 14:29

嘩,FRED 已經未夠好啦 你睇下JINNY 仲好
10首,有9首都係
劇集歌天后喔

10首,有9首都係
劇集歌天后喔
  • 閨蜜
  • 麻醉(TVB劇集《》插曲 ...
    samsam 發表於 2018-9-3 14:38

• 應該會cut到 60%係劇歌40%非劇歌

10首,有9首都係
    劇集歌天后喔
    閨蜜 麻醉(TVB劇集《》插曲 ...
    samsam 發表於 2018-9-3 14:38

麻醉係Jinny自主歌,同痛醒係一pair歌來的, 幾時變左做劇歌?

八十年代歌手?

應該好快可以出主題曲精選

主題曲首首都差唔多咁,認唔到邊首打邊首

應該會cut到 60%係劇歌40%非劇歌
    阿mark 發表於 2018-9-3 14:59

幾多%都好啦 , 有星夢同TVB 咪得囉 .... 你話係咪 ?

Fred隻cd個封面好慳皮,肉酸到一個點
    Jinny隻cd真係咁多劇歌? 點解要咁對佢呀?

牙fred 幾時先收山

麻醉係Jinny自主歌,同痛醒係一pair歌來的, 幾時變左做劇歌?
    Ching2015 發表於 2018-9-3 15:30

果時佢生b hold住左,跟住痛醒過檔就冇plug,最後做左插曲
    Top 3
    1.3AM - AGA
    2.天敵  - 衛蘭
    3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
    3.
    </strong>

主題曲首首都差唔多咁,認唔到邊首打邊首
    stephybest 發表於 2018-9-3 16:02

Sor 淨係識投降吧
    「微笑之中 接受還未有 答案。」

仲有好多劇歌未出..
    另外風沙做乜又唔擺? 又唔係劇歌 仲要三台冠

好似90年代寶麗金啲精選系列碟咁

好想知世紀殘男現時銷量如何,係咪好似未紅前的紅軍?
    點解得9首歌咁少?
    向祖祖starlight致敬 ...
    iamsingingwong 發表於 2018-9-3 12:08

胡生2012,2013,2015同2017年分別出過4張專輯,而其中3張的銷量成績都好好, 只係第3張專輯銷量唔ok

胡生2012,2013,2015同2017年分別出過4張專輯,而其中3張的銷量成績都好好, 只係第3張專輯銷量唔ok ...
    神女有心 發表於 2018-9-4 11:48

第二第三隻都近乎絕跡了

第二第三隻都近乎絕跡了
    阿mark 發表於 2018-9-4 12:00

第2隻2013年出,銷量ok喎,不過年尾唱片公司就執咗,一轉咗星夢就...
    2015年出嘅專輯銷量就真係好差啦
    上年年尾出第4張專輯時,胡生係咪叫紅咗?

第2隻2013年出,銷量ok喎,不過年尾唱片公司就執咗,一轉咗星夢就...
    2015年出嘅專輯銷量就真係 ...
    神女有心 發表於 2018-9-4 12:48

2015年星夢hea胡捧鄭。隻碟一係劇歌一係翻唱歌,銷量差正常啦。

2015年星夢hea胡捧鄭。隻碟一係劇歌一係翻唱歌,銷量差正常啦。
    Ching2015 發表於 2018-9-4 13:18

其實隻碟有兩首唔係翻唱亦唔係劇歌,其中一首係胡生作曲,但公司老闆唔主打呢兩首,反而主打啲翻唱歌  
    但我覺得呢兩首好聽過翻唱那三隻,有自己原創歌點解要主打人哋歌呢
    另外,月巴那幾年hea佢,完全係浪費胡生嘅歌唱同音樂才華...係近兩年先ok啲,但而家就到胡生無咩時間擠到出嚟做音樂
    希望佢下年年中會多啲時間做下歌啦,睇嚟新專輯要delay 到下年年尾先出到

簽名被屏蔽

2017年叫紅啦,2012,2013年銷量好好?
    等睇惠康銷量仆直
    iamsingingwong 發表於 2018-9-4 13:54

2012 好好
    2013 好
    2015 差
    2017 好好
    惠康就...唔知喇

2012 好好
    2013 好
    2015 差
    2017 好好
    惠康就...唔知喇
    神女有心 發表於 2018-9-4 14:26

哈哈,好似股市有上有落。

我覺得打後都係捧胡生啦。

其實隻碟有兩首唔係翻唱亦唔係劇歌,其中一首係胡生作曲,但公司老闆唔主打呢兩首,反而主打啲翻唱歌  {: ...
    神女有心 發表於 2018-9-4 13:39

其實宜家星夢果幾個都係兩年一碟,熊貓jinny柏豪2018出,紅軍Hana2019出,如果按兩年一碟譚嘉儀應該要出碟了,新人就真係遙遙無期例如伍富僑

邊個係RED CHEN??

佢唱歌真係好造作

隻碟出到咁似係farewell佢
    星夢想留資源俾周柏豪同新簽個批
    講真佢都人氣下滑
    拍錯拖之後班師奶都對佢冇晒癮

隻碟出到咁似係farewell佢
    星夢想留資源俾周柏豪同新簽個批
    講真佢都人氣下滑
    拍錯拖之後班師奶都對佢冇晒 ...
    hosealiu 發表於 2018-9-8 13:59

邊個話架!!!
    FB 都仲有好多太空號 fans 支持 #世紀賤男
    本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

其實宜家星夢果幾個都係兩年一碟,熊貓jinny柏豪2018出,紅軍Hana2019出,如果按兩年一碟譚嘉儀應該要出 ...
    阿mark 發表於 2018-9-4 18:12

計新人仲有木偶哥同bella T^T

計新人仲有木偶哥同bella T^T
    gstar 發表於 2018-9-12 23:45

仲有谷微,謝文欣