返回列表 發帖
首歌好正 百聽不厭

多野聽+特別+耐聽過人妻n倍
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

係黃偉文先會寫到呢種歌詞,配呢個咁正既編曲同旋律,5分都嫌少

希望呢個project早日完結
唔想聽呢個謝安琪
好冇個性 好抽空
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

唔想聽呢個謝安琪
好冇個性 好抽空
John 發表於 2018-10-4 00:50

唔係無個性
只係唔係你心目中理想既謝安琪姐

唔想聽呢個謝安琪
好冇個性 好抽空
John 發表於 2018-10-4 00:50

講中晒心中所想
早完早著唔該
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

呢首愈聽愈好聽
支持十大
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

呢首好正

支持kay媽復出 呢首歌好舒服~

唔知呢 可能係我對個project無感覺
亦可能係我對謝安琪無左感覺
入左新公司冇錯個個造型都好elegant
衣服 ...
HOTMAN 發表於 2018-10-17 02:50

講真 你唔再鍾意kay咪又佢囉 唔使強逼自己又要聽又要呻
當一個偶像有進步而你又唔support佢其實都幾可悲 當然亦都證明你已經唔再鍾意佢
你話果d服裝造型乜乜乜都話各花入各眼
但當佢由狂走數到依家準時交貨依樣野你都有得挑剔就真係無言
我暫時睇佢轉會後d歌既舖排編曲真係有好明顯既進步
但有無feel依d野又真係好主觀既
其實真係唔使勉強自己搵位鍾意佢架 無feel咪有緣先聽囉

佢依然情歌五指手指數得曬既粵語歌女歌手

簽名被屏蔽

佢依然情歌五指手指數得曬既粵語歌女歌手
schoe 發表於 2018-10-18 02:13

咁究竟係好事定壞事lol

1.鍾無艷
2.囍帖街
3.年度之歌
4.祝英台
5.十七度
6.羅生門

都叫數唔晒既= =
叱咤樂壇女歌手金獎 謝安琪!!!
至尊唱片大獎 the album
叱咤唯一大滿貫女歌手

佢復出梗係想 比一個新感覺大家 人係好矛盾 佢改過以前比人彈地方 至少從善如流
    比以前做好左  ...
tributehotel 發表於 2018-10-18 02:43

唔知係咪已經被害妄想==
獨立歌手果陣既kay真係資源緊張 好多野都兼顧得唔好 搞到成日雄心壯志但最後咩都做唔到
我地做fans既點會最想要呢個kay架, 連走音都想
坦白講果陣成日見佢咁辛苦比人攻擊 搞到唱極都唱得唔好
到依家休息完輕鬆走返出黎 唱歌聲如初都咁難唱都咁高水準
已經好開心 仲有咩恨

我嚴重懷疑 條友正身就係夏森美
條友最唔中意kay接商業演出
但其實kay受訪果陣話過其實佢係樂意呢d
可以keep到曝光率 先會多d人留意到佢既音樂
叱咤唯一大滿貫女歌手

MV
JasOh103 發表於 2018-10-18 12:37

已DELETE
幻國做乜__

評分人數

已DELETE
幻國做乜__
放空 發表於 2018-10-18 13:42

兩首主打po youtube都嚴重失誤
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

搞乜呀...已經share晒舊LINK, 又要PO過新LINK?
叱咤唯一大滿貫女歌手

兩首主打po youtube都嚴重失誤
sam6a 發表於 2018-10-18 13:50

想知咩事, 舊果個有咩問題要DEL...
叱咤唯一大滿貫女歌手

想知咩事, 舊果個有咩問題要DEL...
kaytse 發表於 2018-10-18 13:51

暫時睇落條video一樣咁多分鐘
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

boy4dudes 發表於 2018-10-18 13:43

好低好大
不過字幕真係細到... 近乎睇唔到

好低好大   
不過字幕真係細到... 近乎睇唔到
721AXA 發表於 2018-10-18 13:53

好性感 btw kay係人妻同浴室既mv都幾乎只係坐住就得

mv 5m16s 失 方向
早 窒咗一窒 好似好奇怪

其實係咪打算拍哂成隻碟18首既歌mv

個mv好靚喎
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

如果係古天樂,希望佢唔洗開金口同kay合唱

Kay is so sexy in this mv  

"我下個禮拜打畀你吖" 呢句講得好型

以前行行企企都叫做有kaykay個美樣睇下

而家連樣都睇唔到

雖然有另一啲嘢睇{ ...
nicknicknick 發表於 2018-10-18 17:26

嗰啲0.1秒即閃嘅圖咪有美樣睇下囉

古仔食晒兩家茶禮
呢頭同美早拍百老匯今期流行廣告
嗰頭就同美K拍MV

死啦 我竟然覺得呢個project好正喎
期待浦銘心更多既故事: 少女情懷 做人母 離婚前既日子 點遇上第二任丈夫
希望每個階段都可以探討一點

MV可以拍得再好d 仲以為有秋葵睇
但係敷完mask之後就已經夠贏
性感人妻路線
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

平時聽果個版本kay好似唱錯左尾2個句個歌詞?“奈何”唱左做“為何”,但係mv果到修正返

mv好正呀
cap哂圖做頭像
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

歌詞一流,好中!

MV 成7分鐘

不過用拍攝總好睇過千字文
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

個mv突然覺得好似帶左入某個意景入面咁...

MV 成7分鐘

不過用拍攝總好睇過千字文
b01091018 發表於 2018-10-19 14:46

等2分鐘先有歌聽, 好無癮.
叱咤唯一大滿貫女歌手

MV 製作花絮

(一個男人) 一個女人和浴室 - 古天樂、謝安琪

浦銘心呢條淫婦幾時死?
有個咁好既老公仲繼續出去偷食

我知道K再出來唱真係好開心,上次睇她的演唱會以為係最後一次,那一句問我初衷鏗鏘的答不吞吐真的喊死,她是溫柔而堅強的女歌手,看她演唱會唱到自彈自唱家明時,那種無奈的控訴,她對香港對中國的愛,但國家愛她嗎? 那十場的演唱會全部取消,禁止在內地表演。她在訪問曾經講過以為真的要退出了。

幸好有Juno度左呢個project出來,為K開條路,相信之後要聽到雞蛋撞石牆甚至獨家村類型的歌曲將會較少,但並不表示她那團火已經消失,只是用其他型式呈現出來,大家也要唱得聰明一點、做得聰明一點。

但願K繼續大放異采!

回復 93# Lewis

越淫越想淫多幾個人,越淫越多人想淫
舞來舞去 不日內開始錄音。

又食煙又半祼又瘋狂偷食
Juno成功塑造我最唔喜愛女歌手

期待之後啲歌例如叫 走音的禮儀、整容的偽術、幾個男人和浴室

又食煙又半祼又瘋狂偷食
Juno成功塑造我最唔喜愛女歌手

期待之後啲歌例如叫 走音的禮儀、整容的偽術、幾 ...
hehehaha 發表於 2018-11-10 19:35

本來就唔喜歡啦你

本來就唔喜歡啦你
henhenhen 發表於 2018-11-10 19:53

X2!
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

浦銘心愛你還不愛你
唯獨這歌贈你
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

因為呢首歌我學到
秋葵原來係用燙

朝朝播放是殞石旁的天際 之後段鼓真係正到痴線
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

呢個係浦銘心,謝安琪有進入角色。

好chill