返回列表 發帖
面對依班對手 karen唔贏冇天理囉 點會係爆大冷
kayzzz 發表於 2018-11-5 21:33

我係指本身呢度都無人估到karen入五強
再win埋更加意外
唔係指實力不相符

再win埋更加意外
唔係指實力不相符 ...
cakeiii2000 發表於 2018-11-5 21:38

大家忽略咗國語作品啫~
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

再win埋更加意外
唔係指實力不相符 ...
cakeiii2000 發表於 2018-11-5 21:38

其實聽講行內人對首歌評價都幾高

Cash呢幾年都係咁
提名名單提到亂七八糟(只能講行內可能人情票唔少)
但最後結果出嚟又ok wor
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

恭喜ellen
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

其實聽講行內人對首歌評價都幾高
kayzzz 發表於 2018-11-5 21:40

我聽過嘅幾個行內人就覺得曲詞overrated 好普通嘅ballad
但對karen嘅演繹就冇問題

心豬 真係叻 又全軍覆沒

恭喜很堅強!

「CASH我唱我作新人獎2018」,得主係李拾壹

乜野黎…
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

心豬 真係叻 又全軍覆沒

恭喜很堅強!
放空 發表於 2018-11-5 22:01

熱烈地彈琴熱烈地唱
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

「CASH我唱我作新人獎2018」,得主係李拾壹

乜野黎…
星勤 發表於 2018-11-5 22:43

真係好新啵

真係好新啵
RVHOCPC 發表於 2018-11-5 22:47
上年係林奕匡

Karen 先贏一仗
出年台灣個邊橫掃

點解很堅強都有最佳旋律???有咩特別??
FIGHT for 陳柏宇

其實 慢慢喜歡你 真係唱得幾好喎真心
kwanie 發表於 2018-11-5 21:32

我都覺,首歌其實唔易唱
希望叱咤爆冷埋十大

其實燒烤叉合唱真係好,但自天梯後好 似年年都候選但拎唔到
休團後終於拎到

其實燒烤叉合唱真係好,但自天梯後好 似年年都候選但拎唔到
休團後終於拎到 ...
lblemon 發表於 2018-11-6 11:49

再不再見高汁到咁
4台一個冠軍都拎唔到
好在最後得到cash 肯定
【This is MC】澳門見

~蛋撻~ 發表於 2018-11-6 00:04

求解釋 x2

因為 CASH is a joke
小道消息話樂評界都有人恥笑呢個頒獎典禮

佢頒既獎數量比較少 而且某公司冇壟斷哂啲女歌手獎
感覺上好似公正啲
但聽講其實好多都係靠公司鐵票入到五強甚至贏到

很堅強贏最佳旋律 = That’s What I Like 贏 Song Of The Year

點解很堅強唔可以有最佳旋律???
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

呢個獎真係無乜公信力
FIGHT for 陳柏宇

Karen首歌值年度歌曲㗎可惜國語
男歌手以為又係eason,女歌手都實至名歸