返回列表 發帖
好睇到癡線
完勝心之科學
艾石仔 發表於 2018-10-12 23:13

我都睇左preview 佢把聲超靚 中間有兩首歌好感動
    可惜得一個鐘多少少有啲唔夠喉 已經好期待佢下一次音樂會
「微笑之中 接受還未有 答案。」

我都睇左preview 佢把聲超靚 中間有兩首歌好感動
    可惜得一個鐘多少少有啲唔夠喉 已經好期待佢下 ...
misterben111 發表於 2018-10-13 02:16

佢值得擁有一個更大既場地!

救命真係好好睇
美巧live完全顛峰
Rundown靚到傻左
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

佢值得擁有一個更大既場地!
艾石仔 發表於 2018-10-13 10:15

今年女歌手投佢一票 雖然一定唔夠心G科學主唱黎 但點都要投小巧
「微笑之中 接受還未有 答案。」

好期待有影片流出 買唔到

看完了~~~
Encore時,重唱了《芭樂》、《和好》

《四大發明》、《荒唐》、《壞與更壞》這一part很高質
亦欣賞學生的畢業作

小巧女銅,當之無愧
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

tag咗答案之書
美巧都幫美祖宣傳

希望早早有來睇小巧
然後一聽到答案之書就即刻企係張凳唱亞亞亞❤❤❤

唔ot 小巧今晚真係全身髮力, 全場合唱個下真心毛管戙
希望今年903比啲認同佢, 頒個獎比佢, 為佢去大啲嘅場開show爭下bargaining power 啦

好驚訝好多歌手嚟睇
林欣彤慧敏哥欣宜釗峰坐正在我前面 再前一行仲有梁柏堅同藍奕邦
入場之前仲見到陳蕾同王嘉儀
全部歌手嘉賓都坐哂中間果兩行

開頭都有少少緊 但之後愈唱愈有
靚聲加靚畫面真係一流
唯獨《心靈作家》仍然踩降線
不過拎到一頁書番屋企紀念
去到《強弱》+《和好》真係好難搞
自己都頂唔順喊,欣宜未到Chorus已經喊到收唔到聲

最鍾意《可惜你是個人》
全場一齊企起身搖彩虹紙真係好正
可惜encore唔係唱《強弱》好想喊多次

唔知點解預咗會有《弱水三千》,但《壞與更壞》同《迷失藝術》真係o哂咀
學觀眾話齋,一齊行去紅館啦!

今晚氣氛真係不得了
美巧真係好正
好愛佢
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

好驚訝好多歌手嚟睇
林欣彤慧敏哥欣宜釗峰坐正前面 再前一行仲有梁柏堅同藍奕邦
入場之前仲見到陳蕾同王嘉 ...
johnny0113 發表於 2018-10-13 23:29

我發覺我個位仲靚過佢地,開針 >3<

成晚都好正! 不如去麥花臣開Part 2!!既然可嵐都得....

芭樂 石頭
兩溝
將沙拋給一片海
弱水三千
煩可寧
心靈作家

四大發明
荒唐
壞與更壞
迷失藝術
強弱
和好
雅俗

可惜你是個人
不藥而癒

安哥
芭樂 原版
和好

希望早早有來睇小巧
然後一聽到答案之書就即刻企係張凳唱亞亞亞❤❤❤

唔ot 小巧今晚真係全身髮力, 全場合 ...
E_Chan 發表於 2018-10-13 22:16

佢地坐邊行?

好驚訝好多歌手嚟睇
林欣彤慧敏哥欣宜釗峰坐正前面 再前一行仲有梁柏堅同藍奕邦
入場之前仲見到陳蕾同王嘉 ...
johnny0113 發表於 2018-10-13 23:29

Robynn and Kendy 林家謙 sophy 同導演坐正中間

睇完個show 其中一個結論係
小巧真係有好多hehe fans

芭樂 石頭
兩溝
將沙拋給一片海
弱水三千
煩可寧
心靈作家

四大發明
荒唐
壞與更壞
迷失藝術

和好
雅俗

...
艾石仔 發表於 2018-10-13 23:43

上面有留言話有《強弱》,漏左?

好期待有影片流出  買唔到
frankie_0401 發表於 2018-10-13 16:29

現場沒有録影

做bonus dvd都好吖
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

上面有留言話有《強弱》,漏左?
lashun09 發表於 2018-10-14 00:07

Yes
Between 迷失藝術 and 和好
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

以為唔影得相 好想睇返四大發明同荒唐 精彩到不得了
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

巧巧豬快啲紅啦 香港樂迷有你真係福氣

以為唔影得相 好想睇返四大發明同荒唐 精彩到不得了
kklaw 發表於 2018-10-14 00:18

其實開頭廣播話唔俾,但小巧唱到中途話可以,大家咪瘋狂影

四大發明最後果段企凳實在太有型
煩可寧內在對話好入心
荒唐LIVE 好J到

四大發明live

睇完個show 返唔到轉頭
依家聽返小巧嘅歌嘅 studio 版
有種口渴但飲極水都止唔到渴嘅感覺
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

3首cover都正到痴線
尤其係壞與更壞

成晚都好正呀
製作好專業 唔似學生作品 啲燈光同投影
最正係四大發明 尤其係bridge果度
希望小巧可以好快喺更大嘅場開show

句痛感神經真係唱得好好

睇完成個騷覺得佢真係好癲,
唱完四大發明再唱荒唐,唱功太厲害,
其實apa班學生都做得好出色,
Visual同燈光都做得好用心,
個騷有幾多記憶點,
煩可寧自困係一個狹小空間,
心靈作家就突然飛左好多答案之書出黎,
四大發明就係一個霸氣女皇咁企係王座上面,
可惜你是個人就玩fans應援咁一齊舉彩虹牌,
雅俗遞咪向觀眾就同觀眾做到交流既效果,
強弱,和好仲出現到大合唱又真係估唔到,
加埋個騷都俾左好多message俾大家,
例如會諷刺呢個荒唐既社會,又有宣揚大愛精神,
仲有就係remind我地要接受自己既不完美,
就成為強大既自己,
Overall好滿意!!!

搶到張答案G SHE 返黎

搶到張答案G SHE 返黎
kwanie 發表於 2018-10-14 01:15

我都有 攞左和好

睇完個show 其中一個結論係
小巧真係有好多hehe fans
mtrccc 發表於 2018-10-14 00:05

何以見得???

何以見得???
stephybest 發表於 2018-10-14 09:55

大隻背心男

金堅 錯過了取經機會

大隻背心男
艾石仔 發表於 2018-10-14 11:11

得幾個姐好似?400份之幾

得幾個姐好似?400份之幾
stephybest 發表於 2018-10-14 19:06

Cls
睇場concert
Scan足晒400人

嘉姐同阿禮都激讚小巧呢個show

嘉姐同阿禮都激讚小巧呢個show
l00540 發表於 2018-10-15 12:44

粱文禮有咩show會唔讚 lol
不過小巧唱得真心好, 仲穩定過之前
又有台型, 又識搞氣氛
希望佢可以快d去更大既場地搞show, 等多d人認識佢

btw 覺得現場8成男人都係hehe lol