返回列表 發帖
許廷鏗正正經經係幾靚仔
cathay1996 發表於 2018-9-16 12:07 AM

你系嚟搞笑嘎?
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

你系嚟搞笑嘎?
Qmen 發表於 2018-9-16 00:44

下 大把人覺得許廷鏗靚仔

似你係嚟搞笑多d

係喎,冇收錄合唱歌既

下 大把人覺得許廷鏗靚仔

似你係嚟搞笑多d
放空 發表於 2018-9-16 08:00 AM

瘦返都叫靚仔啦
問題呢度系毒坤post
你比我更搞笑
完全搞唔清狀況
無啦啦講咩許廷鏗?

其實《百姓》隻碟幾pop下 聽得過
今次呢隻曝光咗幾首都麻麻最好聽我覺得係《傷心到變形》
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

瘦返都叫靚仔啦
問題呢度系毒坤post
你比我更搞笑
完全搞唔清狀況
無啦啦講咩許廷鏗? ...
Qmen 發表於 2018-9-16 17:59

前面有人貼田中圭,咪講下牙醫囉
之前網上成日話佢兩個好似呀嘛
你係山洞住左幾耐?

点解不加同JW合唱?

咁奇 都有大把人話坤哥靚仔    

(睇MV 用上好大大個頭 唔靚仔点得?)

前面有人貼田中圭,咪講下牙醫囉
之前網上成日話佢兩個好似呀嘛
你係山洞住左幾耐? ...
cathay1996 發表於 2018-9-18 05:01 PM

你好硬tag囉

今次呢隻曝光咗幾首都麻麻最好聽我覺得係《傷心到變形》 ...
JayantL 發表於 2018-9-18 12:39

其實 被單身的人 演員 都幾好聽 唔知做乜而家flop到咁....完全冇方向

今次呢隻曝光咗幾首都麻麻最好聽我覺得係《傷心到變形》 ...
JayantL 發表於 2018-9-18 12:39

孝順,凱旋門都ok,係近2plug完全唔掂

瘦返都叫靚仔啦
問題呢度系毒坤post
你比我更搞笑
完全搞唔清狀況
無啦啦講咩許廷鏗? ...
Qmen 發表於 2018-9-16 17:59

媽呀,你7少次得唔得?

其實 被單身的人 演員 都幾好聽 唔知做乜而家flop到咁....完全冇方向
thomas199028 發表於 2018-9-19 08:59

做正經嘢就唔太特別
做特別嘢就核突
再有某KOL助攻吸hate
DM多仔多到覆唔哂

最近嗰兩首歌幾好  buy多過凱旋門   

做正經嘢就唔太特別
做特別嘢就核突
再有某KOL助攻吸hate
mosesming 發表於 2018-9-19 15:17

其實百姓果期個勢仲接得住新人果年...傷心到變形之後唔知plug緊d咩

其實百姓果期個勢仲接得住新人果年...傷心到變形之後唔知plug緊d咩
thomas199028 發表於 2018-9-19 18:21

孝順和凱旋門
孝順算高質, 而且MV亦夠gimmick,曲詞唱都幾好, 祗是輸在歌名, 令人有所誤會, 否則應該不祗一台冠.
凱旋門更加是坤gor 和cousin Fung 到法國兩星期埋首作曲再交給林寶填詞. 雖然作品都不錯, 但是有點浪費,根本無需要去法國都做到相同效果.
另外原本不想提精裝追女仔, 因為捉到鹿都唔識脫角, 曲正,而唱亦有突破,但整個project就不敢恭維, 希望汲取教訓,下次再做好啲.

孝順和凱旋門
孝順算高質, 而且MV亦夠gimmick,曲詞唱都幾好, 祗是輸在歌名, 令人有所誤會, 否則應該不祗 ...
hkwilliamsiu 發表於 2018-9-19 19:35

孝順都還可以,但四台成績係十分差,同埋坊間反應已經冇新人頭兩年咁大。凱旋門其實首歌唔差,但唔會令人覺得係眼前一亮之作,實在接唔住頭兩年既勢。
佢近排plug呢幾首歌都睇唔到佢想表達d咩,係想行九十年代風格定係勵志風格,我覺得有dd冇左方向。一係就唱番d 慘情K歌搏HIT RATE啦LOL。

究竟係形象愈黎愈差,定係d歌愈黎愈唔掂而flop到咁,我覺得係後者

封面真係hea到爆

支持坤哥
今年啲歌起碼肯試新嘢
冇張敬軒啲歌咁悶

好心7首歌就放埋一齊啦
出ep不如出大碟 學人出雙ep

thomas199028 發表於 2018-9-19 08:59

Yes 偽毒已經面對歌手最大問題就係無晒方向
新歌完全無記憶點 之前孝子一路追求高音 又無啦啦開始跳下舞 最新一PLUG又玩番學生身份 歌手定位愈來愈模糊
試新野都要岩自己 太眼高手低 明明一首追女仔曲式可以玩得好放 但唔夠放既同時 製作團隊又係眼高手低 MV真係大扣分
如果下隻新碟因為呢隻碟Flop 令到下隻碟玩番"初心" 真係會嘔血 (金堅已經係一個佼佼者)

咪幾好 公司都唔介意肯俾機會佢試新野
唔hea佢 又法國又日本

#坤仔終於夠20首自己歌可以再上紅館了

回復 72# hehehaha
唔係30首咩?     

回復  hehehaha
唔係30首咩?
moXYZ 發表於 2018-9-21 18:39

計埋多首合唱剛好30首,但現在人氣跌緊,唔知仲有無機會再開紅館

計埋多首合唱剛好30首,但現在人氣跌緊,唔知仲有無機會再開紅館 ...
hkwilliamsiu 發表於 2018-9-21 22:49

笑死人 仲諗紅館

計埋多首合唱剛好30首 ...
hkwilliamsiu 發表於 2018-9-21 22:49

有咁多咩? 咁佢唱片公司快d同佢入紙....

淨係想知,佢YouTube channel嗰十幾萬subscribers係咪假架,點解新歌啲views低得咁可憐?

淨係想知,佢YouTube channel嗰十幾萬subscribers係咪假架,點解新歌啲views低得咁可憐?
Crooks 發表於 2018-9-22 13:29
樂壇清泉吳業坤唔買點擊率 (好似係)

樂壇清泉吳業坤唔買點擊率 (好似係)
nicholashin 發表於 2018-9-22 14:30

唔買views好值得尊敬呀
但班subscribers好過份囉,坤坤出新片都唔睇

他的粉絲是電視觀眾和年輕師奶為主,多數在看Facebook 和IG,所以上次在TVB唱傾城facebook重溫超過22萬views,而youtube祗有89000views。當然和早兩年的views就有一段距離。

但班subscribers好過份囉,坤坤出新片都唔睇 ...
Crooks 發表於 2018-9-22 14:58

what about sim cards for 1st of January?

但班subscribers好過份囉,坤坤出新片都唔睇 ...
Crooks 發表於 2018-9-22 14:58

而家係整固期
好快重見牛市
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

傷心到變形好正,仲loop緊

他的粉絲是電視觀眾和年輕師奶為主,多數在看Facebook 和IG,所以上次在TVB唱傾城facebook重溫超過22萬view ...
hkwilliamsiu 發表於 2018-9-22 17:59

咁點解係小圈子903會有一次最歌同兩次最男?

阿mark 發表於 2018-9-24 09:14

最歌最男是計投票人數, 由於早期唱陽光點的歌和原來她不夠愛你吸納了好多學生妹粉絲, 所以有不錯的票數. 但四年後就流失好嚴重, 所以youtube views 跌得最多, 而電視觀眾和年輕師奶相對流失量較少, 所以facebook 和IG views 還是不錯.

最歌最男是計投票人數, 由於早期唱陽光點的歌和原來她不夠愛你吸納了好多學生妹粉絲, 所以有不錯的票 ...
hkwilliamsiu 發表於 2018-9-24 11:06
第二次最男 民意係陳廣偉攞架啦
都唔知係咪有公司咁啱多咗兩三張Sim card咁啱開多咗兩三個my某電台.com acc投出嚟嘅

第二次最男 民意係陳廣偉攞架啦
都唔知係咪有公司咁啱多咗兩三張Sim card咁啱開多咗兩三個my某電台.com acc ...
香港理格麥 發表於 2018-9-24 16:53

嘥氣,真係咁高民意就唔會輸啦。睇住個0靚仔挪噶陣就酸到青筋都突起晒,自己挪到又話唔恨挪wo,假到死。

阿mark 發表於 2018-9-24 09:14

其實16年吳業坤人氣同曝光率都仲高得好緊要
有d似容祖兒
但之後就得返一隻原來只因深愛著hit
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

其實16年吳業坤人氣同曝光率都仲高得好緊要
有d似容祖兒
但之後就得返一隻原來只因深愛著hit ...
John 發表於 2018-9-25 00:00

D女坤粉其實仲係好癲
D IG係咁話佢大隻靚仔 係堆歌Flop得緊要

幾時先可以上架
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

果然無存在感
各大音樂app無影
連實體都無人提起

存在感
Cdwarehouse 16/9-22/9/2018 中文唱片
no. 1 吳業坤 - Keep Going

Sky Music 17/9-23/9/2018
no.3

果然無存在感
各大音樂app無影
連實體都無人提起
Qmen 發表於 2018-10-1 14:50

大勢已去
黎緊叱吒食白果可以正式宣布佢已收皮

大勢已去
cathay1996 發表於 2018-10-1 17:32

佢肯喊先有attentions 佢宜家唔喊有咩人會care

佢好flop

存在感 2 @2/10/2018

HMV 中文唱片
no. 2 吳業坤 - Keep Going

music top 20
no.6

2018 香港唱片商會銷量榜第39週 2018/9/28
TW LW NW
03  NE  01

無上電台宣傳情況下, 存在感減少下還有此成績算是不錯. 希望拍完劇集後會多點出來宣傳一下新碟,能夠在榜多一星期就最好.

大勢已去
cathay1996 發表於 2018-10-1 17:32

咁恭喜你偶像今年攞哂大奬後正式收皮.

無上電台宣傳情況下, 存在感減少下還有此成績算是不錯. 希望拍完劇集後會多點出來宣傳一下新碟,能夠在榜多 ...
hkwilliamsiu 發表於 2018-10-2 10:16

不過我拎隻碟上手都唔太想買
一隻CD得三首歌感覺不太完整
如果做返單CD擺哂7首可能感覺好d

不過我拎隻碟上手都唔太想買
一隻CD得三首歌感覺不太完整
如果做返單CD擺哂7首可能感覺好d ...
John 發表於 2018-10-2 11:09

還未得閒買, 究竟是2EP 八首歌, 還是七首歌.