返回列表 發帖

点解不加同JW合唱?

咁奇 都有大把人話坤哥靚仔    

(睇MV 用上好大大個頭 唔靚仔点得?)

最近嗰兩首歌幾好  buy多過凱旋門   

咪幾好 公司都唔介意肯俾機會佢試新野
唔hea佢 又法國又日本

回復 72# hehehaha
唔係30首咩?     

計埋多首合唱剛好30首 ...
hkwilliamsiu 發表於 2018-9-21 22:49

有咁多咩? 咁佢唱片公司快d同佢入紙....

存在感
Cdwarehouse 16/9-22/9/2018 中文唱片
no. 1 吳業坤 - Keep Going

Sky Music 17/9-23/9/2018
no.3

存在感 2 @2/10/2018

HMV 中文唱片
no. 2 吳業坤 - Keep Going

music top 20
no.6

2018 香港唱片商會銷量榜第39週 2018/9/28
TW LW NW
03  NE  01

"Come On James"  要聽吓

存在感 3

iTunes 廣東歌專輯
no.1

昨天終於上881一圈圈做宣傳, itunes Album 本地榜還上了第一位
hkwilliamsiu 發表於 2018-10-3 11:38

today 997 大女人主義 ........

成隻碟聽越來越ok,大女人主義,編曲好似90年代初期的歌
阿mark 發表於 2018-10-5 10:13

係lo, 一出有3首新歌   

存在感 4

2018 香港唱片商會銷量榜第40週 2018/10/5
TW LW NW
04 03 02 Keep Going / 吳業坤

HMV 中文唱片 @5/10
no. 3

no.7

我拎上手買左,仲買貴左
阿mark 發表於 2018-10-2 14:20

咁有冇poster ?   

回復  moXYZ

125 送 poster,其實poster冇乜用
HMV賣159
阿mark 發表於 2018-10-5 18:09

貴 + poster 好d (hmv 依家平左)

存在感 5

有簽唱        

(edit~ The One - Nov, 3, 2018 3:PM)

存在感 6

2018年度壓軸嘅一個JOOX school tour 即將開始!
吳業坤 Ng Yip Kwan 《keep going》album release tour :
共 4站 live

首站:恆生管理學院
日期:10月23日
時間:下午4時半

存在感  7

2018 香港唱片商會銷量榜第41週  2018/10/12
TW LW NW
07 04 03 Keep Going - 吳業坤

HMV 中文唱片 @19/10
no. 6

no. 8

存在感 6

2018年度壓軸嘅一個JOOX school tour 即將開始!
吳業坤 Ng Yip Kwan 《keep going》album relea ...
moXYZ 發表於 2018-10-19 17:48

公佈 : 延期............有拖無欠   

拍咗3套劇 tvb唔知點解一係唔播 一係未播
慈善show又無份
可能驚佢太高人氣 壓人氣

佢係醒目仔黎 有前輩係佢事非滿天飛既時候 叫佢增值下自己 唔好咁高調
所以佢都減少好多幕前工作 ...
rfv123 發表於 2018-10-23 12:23

拍拍埋埋啲戲未播唧
3套齊上 唔得惦

存在感  8

2018 香港唱片商會銷量榜第42週  
out Keep Going - 吳業坤

HMV 中文唱片 @25/10
no. 10

(當有歌手不再出實體碟
坤哥要用2年出咗這隻碟
下一次佢都唔知會否出實體碟/有無得出碟?
當然要支持吓.......   )

其實又唔止佢,個個歌手都唔知仲可以出到幾隻實體新碟
阿mark 發表於 2018-10-25 16:56

佢比較危危地   
    有估佢有十大 ,有估佢食白果

開始loop緊大女人主義
幾好聽 希望會下一plug
masterdragon 發表於 2018-10-26 09:15

會唔會同阿田拍埋MV添?  咁有故事.....   

年頭講金至尊到年尾都唔煩唔厭都好癲     
大家要聽 Come on James平衡一下

JOOX school tour 2018: 吳業坤 《keep going》album release tour :

地點:香港理工大學 - CF Podium
日期:11月6日
時間:下午1時

下一站
JOOX School Tour 2018: 吳業坤 《keep going》 album release tour

地點:嶺南大學 - 天幕廣場
日期:11月8日
時間:下午12時30分

再下一站
JOOX School Tour 2018: 吳業坤 《keep going》 album release tour

地點:浸會大學 - 賽馬會廣場
日期:11月22日
時間:下午7時30分

會唔會同阿田拍埋MV添?  咁有故事.....
moXYZ 發表於 2018-10-27 16:15

啱啱出在咗大女人主義mv....真係好有故事仔 得意   
    要慢慢睇多幾次

wow 大女人主義咁正正正正 派台啦 pls.......

其他台又未必上唔到榜

1.真空期 博年頭未必多人玩
2.997 "高"品味
3.903 一時一樣 有時hit/唔hit都上到榜  
4.港台就唔知

For those who care, 第五屆粵語歌曲排行榜頒獎典禮毒坤得:
最受歡迎歌曲獎《神不守舍》(二十大)
最佳MV《 ...
boy4dudes 發表於 2018-11-27 16:42

分到舊豬肉  

總結 4.5 fun

-0.5 fun 無左首jw合唱歌 原來只因
-0.5 fun 仲有進步位
+0.5 fun 7首有6首mv

3/12 派台 - 大女人主義