返回列表 發帖
update咗, 依家15場有70,000場張霏
應該同Part 1一樣Row C係第一行
阻住 發表於 2018-10-11 17:52

好良心
可惜已經睇咗兩次 今次冇乜興趣嚕
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

680都幾光明
「微笑之中 接受還未有 答案。」

又用翻retry

10:03入到去, 買到尾場Row C

BTW,登入多咗項係俾8個數字然後根據指示入其中3個

10:03入到去, 買到尾場Row C

BTW,登入多咗項係俾8個數字然後根據指示入其中3個 ...
阻住 發表於 2018-10-12 10:09

點入到咖

點入到咖
lightupmylight 發表於 2018-10-12 10:20

純粹靠運...
urbtix今次個新意

純粹靠運...
urbtix今次個新意
阻住 發表於 2018-10-12 10:46

點解我睇唔到呢個頁面,真係冇咩運氣啊

11點仲有60000幾張飛啵

以上節目尚餘可供購買門票數目No. of tickets still available for sale for the above event: 54642
已售罄的場次Sold-out performance(s):N/A

是咪好多人霸住啲Session但又唔買霏
上次大帝個半鐘都聲稱賣咗四萬五千張霏

1217重買到17號row 22
好幾場680重有大量
尾場所有票價得翻單丁位

純粹靠運...
urbtix今次個新意
阻住 發表於 2018-10-12 10:46

頭先login係問我係果串數字有幾多個6字

門票銷售情況Ticket sale update
(截至As at 12:30pm) •以上節目尚餘可供購買門票數目No. of tickets still available for sale for the above event: 29114
•已售罄的場次Sold-out performance(s):N/A

(截至As at 1pm) •以上節目尚餘可供購買門票數目No. of tickets still available for sale for the above event: 22825
•已售罄的場次Sold-out performance(s):N/A

個人流管制好得意, 賣得時快時慢....

睇住啲飛一張一張咁去但到1423都未入到

想講粗口
love wins!

上次睇完今次rundown一樣真係冇興趣再去
幾時先可以開個為香港人開嘅廣東歌演唱會?

學友都算有良心
【This is MC】澳門見

應該早已沒期待 應該心死為何仍未看開

上次睇完今次rundown一樣真係冇興趣再去
幾時先可以開個為香港人開嘅廣東歌演唱會? ...
Crooks 發表於 2018-10-12 16:13

其實都唱左好多廣東歌喇喎

其實都唱左好多廣東歌喇喎
lemontea1069 發表於 2018-10-12 18:06

都好多國語歌呢,又好多大陸觀眾。希望下次再開可以九成廣東歌

都好多國語歌呢,又好多大陸觀眾。希望下次再開可以九成廣東歌
Crooks 發表於 2018-10-12 18:49

我與你
非常夏日
今晚要盡情
慢慢(國)
離人(國)
這麼近(那麽遠)
忘記他
愛火花
怎麼捨得你

她來聽我的演唱會(國)
我真的受傷了(國)
頭髮亂了
和好不如初

寂寞的男人
遙遠的她
野貓之戀
餓狼傳說
如果這都不算愛(國)
我醒著做夢(國)

不經不覺
春風秋雨
你的名字我的姓氏
愛是永恆
祝福(國)

Encore
友情歌 (1985-2015)
[用餘生去愛(國) + 給朋友 + 心如刀割(國) + 不老的傳說 + 離開以後 + 一千個傷心的理由(國) + 只想一生跟你走 +
我等到花兒也謝了+ 分手總要在雨天 + 吻別(國) + 每天愛你多一些 + 李香蘭 + Amour + 情已逝]
如果.愛(國)

三分之一國語歌,今次記者招待會話可能會加多幾首經典,rundown可能都會有少少變動

(截至As at 6:30pm)
以上節目尚餘可供購買門票數目No. of tickets still available for sale for the above event: 18
已售罄的場次Sold-out performance(s): 11, 12, 13, 19, 20, 27, 29/1/2019

啱啱入去見到全部售罄

啱啱入去見到全部售罄
阻住 發表於 2018-10-12 21:10

預料之中,但睇翻上一次2016那次跨年公售,其實個次賣得好慢,當時晚上八點機仲有380嘅飛放出黎,680賣咗好幾日先全部售罄。啱公售嘅時候,學友d飛都未炒得起,後面北京首站演出之後,口碑太好,香港嘅飛炒起咗

根本入唔到去,唯有等陣先

聽講優先飛已經出佐

垃圾AEG,680去到33行,次次俾D最後排位,DLLM

nopop 發表於 2018-12-28 13:36

優先訂飛真係垃圾,坐36行

好想睇但冇飛

段數比較正呱?優先飛起碼唔使食黃牛價黎睇吖

段數比較正呱?優先飛起碼唔使食黃牛價黎睇吖
lightupmylight 發表於 2018-12-28 16:21

角落段啊!!!頂

自我安慰:入去聽學友唱歌姐,山頂轉角位都冇所謂啦

AEG 次次都係咁衰,反而信用卡優先嘅位通常幾好
eg. 剛剛劉華東亞卡訂嘅位全部都係果個價錢嘅頭3行

我自己買380都係36行

eg. 剛剛劉華東亞卡訂嘅位全部都係果個價錢嘅頭3行 ...
melodysa 發表於 2018-12-28 20:11

系啊,我都系前3排,CITYLINE比較正規公正。AEG自己炒牛。。。衰得盡

我自己買380都係36行
royloyloy 發表於 2018-12-28 20:18

380有36行,我680要33行,你話睇380好定680好啊?垃圾AEG

為讓更多輪椅使用者能有機會欣賞《學友.經典—香港站.再見篇》節目,環球唱片(主辦機構)經與香港體育館商議後,特別安排將現時尚餘的輪椅平台座位,於1月7日至9日(星期一至三)公開發售予輪椅使用者,只設信用卡電話購票,不設網上、流動應用程式或售票處售票,詳情如下。

節目:《富衛保險呈獻學友.經典—香港站.再見篇》
香港體育館
11-13, 15-17, 19-21, 23-25 及 27-29 /1/2019, 晚上8時15分

特別發售門票:
15場共有1 080張位於輪椅平台(即約共540張輪椅座位門票和相同數量的看顧人門票供同時購買),只限輪椅使用者及其看顧人使用的座位門票,每張票價$980。

eg. 剛剛劉華東亞卡訂嘅位全部都係果個價錢嘅頭3行 ...
melodysa 發表於 2018-12-28 20:11

Cityline 公平好多

黃牛黨真係痴晒線
炒到8萬8

買到17號睇
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

暫時同上次歌單差不多

暫時同上次歌單差不多
stephybest 發表於 2019-1-11 22:06

有咩唔同

有咩唔同
ininin 發表於 2019-1-11 22:16

cut咗 時間有淚 多咗 遙遠的她

cut咗 時間有淚  多咗 遙遠的她
乐坛风云 發表於 2019-1-11 22:48

從17年8月澳門tour開始已經係咁
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

第一場歌單
20:15開場
我與你

非常夏日
今晚要盡情

慢慢
離人
這麼近(那麼遠)
怎麼捨得你

愛、火、花
忘記他

月半彎 國語版兩句 + 廣東版半首(喇叭手Stewart吹奏的彩蛋)
她來聽我的演唱會
我真的受傷了

頭髮亂了
和好不如初

寂寞的男人
遙遠的她

野貓之戀
餓狼傳說

如果這都不算愛
我醒著做夢

不經不覺
春風化雨
妳的名字 我的姓氏
Happy Birthday(沙畫得奬者個婆婆今日生日)
愛是永恆
祝福

友情歌(2015-1985)
- 用餘生去愛
- 給朋友
- 心如刀割
- 不老的傳說(今次有唱兩句)
- 離開以後
- 一千個傷心的理由
- 袛想一生跟你走
- 我等到花兒也謝了
- 分手總要在雨天
- 吻別
- 每天愛你多一些
- 李香蘭
- Amour
- 情已逝
如果愛
23:26完場

歌神一如既往嘅準時開show,其他嘅歌手真係要學習下,咩叫守時

歌神一如既往嘅準時開show,其他嘅歌手真係要學習下,咩叫守時
lightupmylight 發表於 2019-1-12 09:12

非常佩服一8:15直接開波霸氣到

都係冇一生一火花同有病呻吟
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

都係冇一生一火花同有病呻吟
風見志郎 發表於 2019-1-12 10:00

音樂之旅個次唱咗,個次rundown真心不錯。唔單止學友,其他三大天王都喺千禧年之後嘅歌都好少唱,特別劉華,明明千禧后仲有好多歌可以唱