返回列表 發帖

[Jan/2019]A Classic Tour 學友.經典世界巡迴演唱會‧再見篇

演唱會名稱:A Classic Tour 學友.經典世界巡迴演唱會‧再見篇
地點:紅磡香港體育館
日期:2019年 1 月 11, 12, 13, 15, 16, 17, 19, 20, 21, 23, 24, 25, 27, 28, 29 日
時間:20:15
票價:HK$980 / $680 / $380

優先訂票: 東亞信用卡 2018年10月4-8日
www.aegticketing.com Tel: 28611611

【This is MC】澳門見

開3場休1日~

還會加場嗎?

成家人都想睇
冇東亞
咁點算好?
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

上次part 1好不容易先搶到飛,今次應該又會搶到痴線都未必搶到

學友光年同1/2世紀都有睇最終場, 祈求今次都搶到霏睇最終場

rundown係一樣?
love wins!

rundown係一樣?
ivanbb 發表於 2018-9-27 06:28

95%喺一樣,可能會有遙遠的她,或者之前修哥生日個次唱咗還是覺得你最好,其他嘅改動唔大   見到某寶嘅黃牛980賣rmb1280,680賣rmb980,貌似唔系好炒得起
   其實國內tour,某些站點都冇售罄,希望今次紅館唔會咁多大陸人睇喇,2016個次真係一場幾乎70%喺大陸人

AEG............... 個SERVER 差到.....

95%喺一樣,可能會有遙遠的她,或者之前修哥生日個次唱咗還是覺得你最好,其他嘅改動唔大   見到某寶 ...
lightupmylight 發表於 2018-9-27 08:22

想睇錄影場
love wins!

想睇錄影場
ivanbb 發表於 2018-9-27 13:22

臺北站首場已經錄咗,唔知香港錄邊場,但感覺無論錄影邊場,歌單都喺冇變

臺北站首場已經錄咗,唔知香港錄邊場,但感覺無論錄影邊場,歌單都喺冇變 ...
lightupmylight 發表於 2018-9-27 15:14

印象中學友好似曾經講過話今次tour特登係場場一樣rundown

印象中學友好似曾經講過話今次tour特登係場場一樣rundown
KLY 發表於 2018-9-27 17:55

Part 1我係睇聖誕場,印象中個opening好似同平日有少少唔同?

每人四張?
「微笑之中 接受還未有 答案。」

Part 1我係睇聖誕場,印象中個opening好似同平日有少少唔同?
Jacz 發表於 2018-9-27 18:26

平安夜聖誕boxing day三場《我與你》前面部分改咗

我覺得多數一樣
但今次唱完如果.愛之後有機encore
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

每人四張?
misterben111 發表於 2018-9-27 19:05

每張信用卡只可透過熱線/網上進行訂購1次。每次訂購上限為4張。AEG Promotion Ltd. (「AEG」) 保留分隔座位(包括以單數方式分配座位)之權利。AEG將收取每張門票HK$32之手續費。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

今次無陳淑芬插手, 係咪可以信29/1真係最尾果場呀
當年1/2世紀夠膽死講明最後九場之後突然再加多場寓意十全十美

記者會有冇講加場同公售

今次連urbtix除左只限網上賣,重玩開show前14日先有得羅飛

https://topick.hket.com/article/2172126/?r=mcsdfb

近年演唱會的黃牛炒賣十分猖獗,故此張學友是次演唱會不設不設售票處售票,12日公開售票購票方式有3種:

1.網上購票,登入www.urbtix.hk

2.致電2111 5999以信用卡電話購票。

3.使用流動購票應用程式(My URBTIX)購票。

於售票當天,使用同一張信用卡的購票數目只限4張,並次首次試行「延後取票」方式。

所謂「延後取票」即是購票一經確認後,已購票的人士需攜帶相關的信用卡於每場演唱會的演出日期前14天至演出當天,到城市售票網售票的售票處或自助取票機取票。

今次連urbtix除左只限網上賣,重玩開show前14日先有得羅飛

近年演唱會的黃牛炒賣十分猖獗,故此張學友是 ...
KLY 發表於 2018-10-3 15:01

有用咩,最多咪多咗騙案
我五台灣場搞延後攞霏因為台灣有班人好鍾意搶完五月天之後上ptt同人換其他歌手既霏,香港都無咁既風氣
最work果樣都係實名制(全場係無可能,但起碼頭幾行囉)同埋黃牛舉報電郵

有用咩,最多咪多咗騙案
我五台灣場搞延後攞霏因為台灣有班人好鍾意搶完五月天之後上ptt同人換 ...
阻住 發表於 2018-10-3 15:16

有用咩 <--- 好好多, 得14日炒飛, 時間少炒都無咁高價啦
【This is MC】澳門見

有用咩
lemontea1069 發表於 2018-10-3 15:19

信用卡優先都要開SHOW前兩個禮拜先有飛
一樣炒得起

記者會有冇講加場同公售
samxdxd 發表於 2018-10-3 14:57

話無期加唔到

學友指今次結束並非封咪,用「再見」兩字有拜拜之意,亦有再會意思,至於歌單大致上跟上一次相同,可能放多幾首經典歌,服飾會加入新衫,佢話:「嚟緊聽日仲有馬來西亞,之後仲有日本、英國、法國幾站。」

話無期加唔到
KLY 發表於 2018-10-3 17:37

佢開完之後一個禮拜係新年,係咪又係俾校長攞左個期?

最後15場演唱會絕不加場
10月12日公售
love wins!

aeg係咪加粒retry制就當改善咗

aeg係咪加粒retry制就當改善咗
阻住 發表於 2018-10-4 09:48

入極都入唔到去

入唔到呀

買到4張 380

買到4張 380
stephybest 發表於 2018-10-4 11:13

尾场?

入到兩次但兩次都係卡住

入到入唔到, 尾場仲有無霏

尾场?
af_k1 發表於 2018-10-4 11:23

唔係呀,買左頭場

入到
尾場$680/$380少量又俾人HOLD起哂

有幾日平日場$680/$380大量任買

優先訂票經已全部售罄

未買到霏既可以下周五辦公時間開定三十個browser睇321重試中無限loop

—-
下周五公售15場共60,000張霏

Source: urbtix

我覺得這一種方法並不能制止黃牛炒票,到時候只會炒得更高,畢竟越罕有嘅野越貴

試左接近六個鐘最後都係得個吉
應該早已沒期待 應該心死為何還未放開

成功搵tb黃牛買到尾場680

成功搵tb黃牛買到尾場680
af_k1 發表於 2018-10-5 00:42

買黃牛都有成功唔成功之分?
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

買黃牛都有成功唔成功之分?
JayantL 發表於 2018-10-5 00:59

等佢地幫手f5

佢開完之後一個禮拜係新年,係咪又係俾校長攞左個期?
misterben111 發表於 2018-10-3 23:09

睇生果報話鄭中基羅左4日農曆年期

KLY 發表於 2018-10-5 13:24

咁又要搶啦

有冇公售座位圖睇下吖

KLY 發表於 2018-10-5 13:24

近年完全冇係樂壇出現過,都可以再開紅館,勁~

10月12日星期五特別安排

由於10月12日(星期五)有熱賣節目於上午10時開始發售門票,城市售票網網站會作特別安排,以維持網上購票的秩序,詳情如下:

(a) 當日上午10時前
上午10時前已登入網站的連結均不能延續至上午10時後。

(b) 當日上午10時起
在顧客等候登入城市售票網網站時,系統會提供自動為顧客嘗試再次登入功能,直至另行通知。

(c) 當日開售的張學友演唱會門票尚餘少於1 000張時
系統會停止提供自動嘗試再次登入功能。

點解賣剩1000先停止auto retry

update咗, 依家15場有70,000場張霏
應該同Part 1一樣Row C係第一行

update咗, 依家15場有70,000場張霏
應該同Part 1一樣Row C係第一行
阻住 發表於 2018-10-11 17:52

算幾開揚了