返回列表 發帖
Part 1我係睇聖誕場,印象中個opening好似同平日有少少唔同?
Jacz 發表於 2018-9-27 18:26

平安夜聖誕boxing day三場《我與你》前面部分改咗

我覺得這一種方法並不能制止黃牛炒票,到時候只會炒得更高,畢竟越罕有嘅野越貴

都好多國語歌呢,又好多大陸觀眾。希望下次再開可以九成廣東歌
Crooks 發表於 2018-10-12 18:49

我與你
非常夏日
今晚要盡情
慢慢(國)
離人(國)
這麼近(那麽遠)
忘記他
愛火花
怎麼捨得你

她來聽我的演唱會(國)
我真的受傷了(國)
頭髮亂了
和好不如初

寂寞的男人
遙遠的她
野貓之戀
餓狼傳說
如果這都不算愛(國)
我醒著做夢(國)

不經不覺
春風秋雨
你的名字我的姓氏
愛是永恆
祝福(國)

Encore
友情歌 (1985-2015)
[用餘生去愛(國) + 給朋友 + 心如刀割(國) + 不老的傳說 + 離開以後 + 一千個傷心的理由(國) + 只想一生跟你走 +
我等到花兒也謝了+ 分手總要在雨天 + 吻別(國) + 每天愛你多一些 + 李香蘭 + Amour + 情已逝]
如果.愛(國)

三分之一國語歌,今次記者招待會話可能會加多幾首經典,rundown可能都會有少少變動

啱啱入去見到全部售罄
阻住 發表於 2018-10-12 21:10

預料之中,但睇翻上一次2016那次跨年公售,其實個次賣得好慢,當時晚上八點機仲有380嘅飛放出黎,680賣咗好幾日先全部售罄。啱公售嘅時候,學友d飛都未炒得起,後面北京首站演出之後,口碑太好,香港嘅飛炒起咗

聽講優先飛已經出佐

為讓更多輪椅使用者能有機會欣賞《學友.經典—香港站.再見篇》節目,環球唱片(主辦機構)經與香港體育館商議後,特別安排將現時尚餘的輪椅平台座位,於1月7日至9日(星期一至三)公開發售予輪椅使用者,只設信用卡電話購票,不設網上、流動應用程式或售票處售票,詳情如下。

節目:《富衛保險呈獻學友.經典—香港站.再見篇》
香港體育館
11-13, 15-17, 19-21, 23-25 及 27-29 /1/2019, 晚上8時15分

特別發售門票:
15場共有1 080張位於輪椅平台(即約共540張輪椅座位門票和相同數量的看顧人門票供同時購買),只限輪椅使用者及其看顧人使用的座位門票,每張票價$980。

有咩唔同
ininin 發表於 2019-1-11 22:16

cut咗 時間有淚 多咗 遙遠的她

今晚哼咗《有個人》,呢首歌應該放入歌單的,甘正

聽聞閑日有唔少原價飛。今晚980單丁賣800蚊

可唔可以借位放霏
禮拜日(27/1)44段34行 單張
原價$380+$8手續費讓
有意請PM
(暫售) ...
阻住 發表於 2019-1-25 12:28

靓位

聽日休息一日,仲有last三場

今晚最後一場,學友good show

歌神真係歌神。準時開場為左準時收工。居然係開場加左半首歌

最尾錄影三場,係咪有兩個對角個觀眾位做錄影裝置

好似場場都有
lemontea1069 發表於 2019-1-31 20:00

冇噶,前面12場,包括2016個23場