返回列表 發帖
rundown係一樣?
ivanbb 發表於 2018-9-27 06:28

95%喺一樣,可能會有遙遠的她,或者之前修哥生日個次唱咗還是覺得你最好,其他嘅改動唔大   見到某寶嘅黃牛980賣rmb1280,680賣rmb980,貌似唔系好炒得起
   其實國內tour,某些站點都冇售罄,希望今次紅館唔會咁多大陸人睇喇,2016個次真係一場幾乎70%喺大陸人

想睇錄影場
ivanbb 發表於 2018-9-27 13:22

臺北站首場已經錄咗,唔知香港錄邊場,但感覺無論錄影邊場,歌單都喺冇變

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

有冇公售座位圖睇下吖

10:03入到去, 買到尾場Row C

BTW,登入多咗項係俾8個數字然後根據指示入其中3個 ...
阻住 發表於 2018-10-12 10:09

點入到咖

純粹靠運...
urbtix今次個新意
阻住 發表於 2018-10-12 10:46

點解我睇唔到呢個頁面,真係冇咩運氣啊

以上節目尚餘可供購買門票數目No. of tickets still available for sale for the above event: 54642
已售罄的場次Sold-out performance(s):N/A

垃圾AEG,680去到33行,次次俾D最後排位,DLLM
nopop 發表於 2018-12-28 13:36

段數比較正呱?優先飛起碼唔使食黃牛價黎睇吖

歌神一如既往嘅準時開show,其他嘅歌手真係要學習下,咩叫守時

都係冇一生一火花同有病呻吟
風見志郎 發表於 2019-1-12 10:00

音樂之旅個次唱咗,個次rundown真心不錯。唔單止學友,其他三大天王都喺千禧年之後嘅歌都好少唱,特別劉華,明明千禧后仲有好多歌可以唱

昨晚演唱會,有一個內地女的一直在發神經, 騷擾到附近的人看演唱會,也影響了友友唱歌, 在唱寂寞的男人時, 被6人左右,抬了出去! 我沒說錯喔! 是用抬的方式 趕她出去的 他被抬出去時 一直在叫 救命啊~~~那區域的人 全部在歡呼 拍掌!  她很搞笑! 一進場的時候看見座位有瑩光棒,她已經在發脾氣, 嫌瑩光棒醜,丟下地下。後來知道免費的,她又去撿回。
然後在友友talking 的時候, (友友說廣東話),她一直在罵,:‘我聽不懂,你要講普通話.......   我用1700買的票 我聽不懂....抗議...我要退票...’. 前後鬧了一個多小時, 當時友友凖備唱寂寞的男人, 也被她騷擾了 然後附近的人港人勸他冷靜 他無法冷靜 一直發神經,工作人員一個一個的來, 然後5個人扛起他, 從山頂抬到21行的位置, 然後不停加入工作人員! 最後估計10人幫她扛出去是抬出去了!而且一邊抬一邊大叫救命! 旁邊的觀眾都在歡呼鼓掌!   當時唱到最後一句 ‘告別煩惱’ ~~~~~那區域的人一齊大合唱這句!

一氣呵成,正,第六場仲係好落力,勁,講完!
風見志郎 發表於 2019-1-17 23:56

喺吖,成個rundown好緊湊,好有概念性,幾乎每隻歌嘅舞台效果好似演繹唔同嘅小型舞台劇一樣   歌神真係好多方面都值得其他歌手好好學習

尋晚睇咗,78段最尾個行,真心好睇……2016都有睇,2016個次餓狼傳說度好似冇噴火,今次有噴火,仲有煙花效果比2016多咗,今次黃藍前面冇咗CD兩行,紅綠中間都冇CD兩行……山頂天花吊頂多咗射燈,四面有個區域大概18/19兩行都有人渣緊唔知喺射燈定喺攝影,空出兩行。
2016個次握手歌《她來聽我的演唱會》同埋《你的名字我的姓氏》,今次得《她來聽我的演唱會》一首握手歌
第一段talk有d耐,呢度覺得可以唱多兩首歌咁滯,其他真係唔知點形容,舞台效果簡直就喺每一首歌當一個小型音樂劇來做,每一個畫面都好靚,今次做完咗唔知幾時先有得再睇,或者再有得睇嘅時候未必有今次咁正。
歌神個種對唱歌嘅熱誠同埋舞台嘅表演真係好值得其他歌手黎學習