返回列表 發帖

[Oct/10/2018] 大男孩 (新曲+精選) - BOYZ (2CD)

歌手:BOYZ
唱片名稱:大男孩 (新曲+精選)
唱片封面:

推出日期:2018/10/10
唱片類型:2CD

TrackList:
CD
Disc 1
1. 大男孩 (新歌)
2. 死性不改
3. GIRLS
4. 情陷百老匯
5. 總有一站愛上你
6. 男生圍
7. 將錯就錯
8. 跟蹤妳
9. 回歸線
10. 跳班生
11. U2
12. 爭你
13. 眼紅館 (Kenny)
14. 預言書 (Kenny)
15. 戀愛最初回 (Kenny)
16. 我長大了 (Steven)
17. 人造雪 (Steven)

Disc 2
1. 死性不改 (Twins合唱)
2. 大家 (Twins合唱)
3. La La 世界
4. 少年成熟事件簿
5. Sexy Body
6. 兩個滑板的少年
7. Ready To Go
8. 美麗與快樂
9. 一起喝采
10. 手足
11. 迷失東京
12. 玻璃少女
13. 我愛香港仔
14. 去邊道
15. I love rock’n roll
16. 不請自來
17. 天下無敵

附加資料:
曾經的男生已大個
三十四首精選歌  回憶開箱

隨碟附送 :
精美海報 / BOYZ相卡 / 座枱擺設 / BOYZ集體回憶青春同紙

出處:Sky Music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

BOYZ集體回憶青春同紙 ?
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

hinz 發表於 2018-9-27 15:43

同 斌女又借d意出櫃

每次(2011/2018)復出都係新曲+精選,都相隔7年

美斌真係好靚仔
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

steven好明顯有植髮

BOYZ集體回憶青春同紙
半裸寫真封面?

成40勾仲唱大男孩呢d歌。。。。

Kenny真係gay得好出面

又嚟精選
得一首新歌
今次封面無肉睇唔支持
畢竟買咗上一張精選
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

Kenny真係gay得好出面
stephybest 發表於 2018-9-27 17:11

睇佢同Steven喺Youtube一齊睇Kenny間屋真係完全放棄扮直仔

點解唔加埋 Sun Boyz 的歌,steven 都有份

睇佢同Steven喺Youtube一齊睇Kenny間屋真係完全放棄扮直仔
Frankiekiekie 發表於 2018-9-27 18:00

Kenny真心cute條軟骨係街市塞落去lol

點解唔加埋 Sun Boyz 的歌,steven 都有份
xteve 發表於 2018-9-27 18:21

可能唔想多埋d無謂人啦,例如陳xx

又破費

hinz 發表於 2018-9-27 15:43

會唔會係貼紙?
不過近年好似好少廣東碟咁多嘢送
回歸番佢地初期D碟

眼紅館合唱版點解唔收錄埋
nonkul

Frankiekiekie 發表於 2018-9-27 18:00

好可愛呀
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

得一首新歌甘小

話時話呢隻碟好似係英皇今年第一隻唱片,唔計張敬軒演唱會

阿mark 發表於 2018-9-28 12:24

都幾誇張,一間唱片公司到9月先出到第一隻碟,仲要唔係新碟

Wing1211 發表於 2018-9-28 12:40

唔知其他幾位幾時先出,都派了咁多首歌了

Wing1211 發表於 2018-9-28 12:40

出碟燒錢嗎如果係咁燒錢谷美巨心唔知咩好過

班霉霉蛋記星都冇碟出,
早幾年都仲有每人每年一隻4歌ep。。。而家冇得出添

阿mark 發表於 2018-9-28 12:24

[Jan/12/2018] Fever - 泳兒 (CD)[Jan/31/2018] 愛∙回憶 108 新曲+精選 - VA (6CD)
[Apr/13/2018] 陳偉霆INSIDE ME TOUR 巡迴演唱會2017 - 陳偉霆 (2Blu-ray)
[May/25/2018] dahlia II - 張敬軒 (CD)
[Sep/6/2018] Hinsideout 張敬軒演唱會2018 - 張敬軒 (4DVD + 3CD)

唔系第一隻 但系今年真係目前為止都未出過原創既新碟 都係發燒 精選 演唱會
估唔到連英皇都搞成咁

唯有寄望皇上年底既大碟同艾申只國語  仲有KKK

BOYZ隔幾年出一次精選 之前個只都未賣曬
今次既賣點系贈品?睇到贈品好有以前既FEEL如果有K碟就正
或者好似丁太盛放咁 送TVB MV DVD

簽名被屏蔽

[Jan/12/2018] Fever - 泳兒 (CD)[Jan/31/2018] 愛∙回憶 108 新曲+精選 - VA (6CD)
[Apr/13/2018] 陳偉 ...
steven891026 發表於 2018-9-28 15:20

我就係指原創新碟咯,估唔到要到10月先出到得一首原創新歌的唱片

容祖兒好快出新碟
你忘記fever?

一首新歌騙人錢
iamsingingwong 發表於 2018-9-28 15:22

其實同上隻精選冇乜區別

其實同上隻精選冇乜區別
阿mark 發表於 2018-9-28 16:26

擺喺演唱會門口賣隨時大賣百幾隻

話說相當於全紀錄
Lala世界 - 4
一起喝采 - 4
A Year To Rember - 5
Boy'zone - 6
Can Cook - 9
Ready To Go - 2

阿mark 發表於 2018-9-28 12:24 PM

唔講唔覺
香港樂壇真心好慘淡
連英皇都咁...
環球都多過英皇
昔日出碟王都搞到咁

簽名被屏蔽

英皇死都唔幫sherman出精選,反而yumiko,洪卓立,boyz出左2次
iamsingingwong 發表於 2018-9-28 11:07 PM

我覺得系Sherman唔想出
英皇都會尊重藝人意見

英皇死都唔幫sherman出精選,反而yumiko,洪卓立,boyz出左2次
iamsingingwong 發表於 2018-9-28 23:07

下隻碟好似係精選
Fb Live 講過
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

話說相當於全紀錄
Lala世界 - 4
一起喝采 - 4
A Year To Rember - 5
Boy'zone - 6
Can Cook - 9
Ready To G ...
Qmen 發表於 2018-9-28 21:36

wow,最後隻大碟有9首咁多,cut左超時空接觸

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

英皇真的會尊重藝人意見咩?
iamsingingwong 發表於 2018-9-29 02:37 PM

睇情況囉

BOYZ集體回憶青春同紙?扮返以前啲造型?

得一首新歌就出一隻碟真係好好笑

得一首新歌就出一隻碟真係好好笑
s0m3bodii 發表於 2018-10-4 18:54

都好過有d歌手派左唔知幾多首歌,最後連實體都冇咯

其實cd 只會好似錄影帶 md 咁息微
你班老野咁留戀做乜

英皇真的會尊重藝人意見咩?
iamsingingwong 發表於 2018-9-29 14:37

唔肯應酬都會尊重,起碼肯解約
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

簽名被屏蔽