返回列表 發帖
我唔明仲要搵咁多傳媒幫手宣傳做乜
得咁少位實爆啦
又唔似會加場
dongbb2332 發表於 2018-10-21 12:20

加埋24號囉
平安夜

每人每場限買六張

每人每場限買六張
阻住 發表於 2018-10-31 18:21

580好似仲遠過380 XD
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

入唔到呀頂

加24號平安夜,9:30pm開場,聽朝10am賣霏

加24號平安夜,9:30pm開場,聽朝10am賣霏
阻住 發表於 2018-11-1 13:16

唉,係日本,冇得睇平安夜個場
Infinity & Eternity

又話唔加場。。。
好驚第2場又變爛聲
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

仲考慮緊買唔買好 覺得開得太密
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

仲考慮緊買唔買好 覺得開得太密
帥小寶` 發表於 2018-11-1 21:26

買個380, 今次平位應該係多左

買個380, 今次平位應該係多左
kevinlai1621 發表於 2018-11-1 21:37

九展坐樓上側邊真係睇得好辛苦 不了
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

good luck

最後買380算

冇廣告冇訪問,今次宣傳少到!

Crooks 發表於 2018-11-2 19:39

要湊女唔得閒宣傳
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

Crooks 發表於 2018-11-2 19:39

感覺真係純粹為奶粉錢 所以我都麻麻地

求下年12月再搞

咩事
fb已經見到有平飛

買左平安夜 想放

感覺真係純粹為奶粉錢 所以我都麻麻地
帥小寶` 發表於 2018-11-2 22:56

當一個有歌聽嘅xmas party啦,又有得倒數

780門票 - 特價$1000兩張
580門票 - 特價$800兩張
380門票 - 特價$600兩張

三個價都跳樓
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

點解個價會趺到咁

點解個價會趺到咁
帥小寶` 發表於 2018-12-24 16:56

連開三年年尾
又唔係天王巨星 想睇嘅街客都睇過曬啦

等rundown
舞來舞去 不日內開始錄音。

唱咗好多side track同人地歌
零度聖誕、愁人節同Lonely Christmas

應該係我今年睇過最差既演唱會

其實個騷幾有新鮮感啵,
可惜在場觀眾唔係幾知佢做緊咩,
變成佢自high咁,
冇曬大熱hit歌,你瞞我瞞 I miss you之類既野,
換黎好多side track同翻唱歌,編曲都有新野,
翻唱歌一part專登揀左唔同歌手既聖誕歌,
講返not alone個主題,呢part齋唱係ok既,
無端端又彈神父出黎變成talk show咁,
不過之後acapella環節長左啲,
同埋side track既都唔係原裝版本,
之後新碟環節又係令人尷尬既,
在場有幾多fans聽過啲歌呢,
冇咩反應咁,
最經典係囡囡喜愛夜蒲環節,
拎住氧氣桶上去噴笑到。。。
預左大把人話佢成晚派膠,
無限大派糖環節無限loop又係太長,
倒數又hea爆零氣氛既。。
Anyways好睇過張敬軒人妖騷既

有無人有 rundown 呀?

Flop到無人討論
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

個usb笑到我肚痛

我覺得好好睇喎 好有娛樂性
把聲真係好靚 又係一位聽完live返唔到轉頭既歌手

有愁人節 高質!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

我覺得好好睇喎 好有娛樂性
把聲真係好靚 又係一位聽完live返唔到轉頭既歌手

有 ...
JasOh103 發表於 2018-12-25 23:20

售票演唱會不應加插太冗長嘅送禮環節

讚:1. 唱《Lonely Christmas》/《今年沒聖誕》係零瑕疵
      2. 上兩年最歌五強rearrangement完勝《認真如初》

彈:1. 唱太少自己歌
     2. 其中一part似新碟發佈會(跟Not alone/ Christmas完全無連貫)
     3. 同神父跳舞嗰part有點怪誕

Surprise: 握倒手/ 有USB送
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

回復 79# hehehaha

post個usb出來睇下。
舞來舞去 不日內開始錄音。

其實佢一開波已經開宗名義講話呢個show係半唱半talk架喎

利申:因為咁所以無咩興趣,無睇

其實佢一開波已經開宗名義講話呢個show係半唱半talk架喎

利申:因為咁所以無咩興趣,無睇 ...
tungbilly 發表於 2018-12-25 23:56

半唱半talk冇咩問題,美之下北沢的北極光都係咁姐

估唔到冇人post rundown
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

2018.12.25 rundown

You are not alone
Mr. Adult
磚頭

(Donald 神父)
Lonely Christmas
今年沒聖誕 cover許志安
愁人節 cover 謝安頭3
零度聖誕 cover rubberbamd
對人歡笑
Talk

(VSing a Capella)
英文歌 X 一千種戀愛
沒有吻的資格
多此一愛
Talk
魚眼
英文歌

Talk
天使的禮物 cover 陳奕迅
Wonderland cover 廿四味 衛蘭
Thriller
Dance
Last christmas

Talk game

中佬旅行團
無限大
認真如初
後排慶功宴

Encore
告別之前
拍一半拖
I miss you feat.fiona Fung
逸後
霸氣情歌 jazz版

2nd encore
Rudolph  the red mose
沒有你,我甚麼都不是

Mr. Adult :OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

紅館居然唔唱

2018.12.25 rundown

You are not alone
Mr. Adult
磚頭

(Donald 神父)
Lonely Christmas
今年沒聖誕 cov ...
kevinlai1621 發表於 2018-12-26 00:28

I miss you (feat. Fiona Fung)
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

24號倒數場冇唱堆k歌回水啦

I miss you (feat. Fiona Fung)
l00540 發表於 2018-12-26 00:35

有黎咩

成堆side track咁出真係好難消化
整體氣氛其實都係差
明白佢成個show係有message同有鋪排
Cover以佢live又未至毀人首歌都可接受
最唔明係霸氣情歌改到咁, 以為佢唔係慘情歌都唔會亂改點知真係聽完O哂咀

24號無一安啲逼HIT咁多咗啲咩?

Ghostbuster竟然冇人識班觀眾醒未

對於I Miss You陳伯表示: 都唔明呢首歌邊度好聽
又口沒遮攔

有黎咩
kevinlai1621 發表於 2018-12-26 00:39

有啊,突登落台比Fiona唱~~

對於I Miss You陳伯表示: 都唔明呢首歌邊度好聽
又口沒遮攔
JasOh103 發表於 2018-12-26 00:48

失言

有黎咩
kevinlai1621 發表於 2018-12-26 00:39

其實係咪bridge俾mic佢唱嗰位?
睇mon睇唔到樣 不過

有啊,突登落台比Fiona唱~~

失言
l00540 發表於 2018-12-26 00:48

Oh

睇mon真係認唔出

24號無一安啲逼HIT咁多咗啲咩?
阻住 發表於 2018-12-26 00:44

萬中無一 24號有唱過啵

萬中無一 24號有唱過啵
stephybest 發表於 2018-12-26 00:51

即係encore日日唔同

即係encore日日唔同
kevinlai1621 發表於 2018-12-26 00:52

但係24倒數就等於25唱多幾首仲有次序唔同左,24ending係霸氣情歌