返回列表 發帖
回水啦
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

Oh

睇mon真係認唔出
kevinlai1621 發表於 2018-12-26 00:51

佢坐我斜對面
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

但係24倒數就等於25唱多幾首仲有次序唔同左,24ending係霸氣情歌
stephybest 發表於 2018-12-26 00:55

原版定rearrange版?
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

原版定rearrange版?
l00540 發表於 2018-12-26 01:00

24號霸氣情歌係jazz版,用呢首完仲odd囉,仲要冇encore

24號霸氣情歌係jazz版,用呢首完仲odd囉,仲要冇encore
stephybest 發表於 2018-12-26 01:06

25號講明唱完《沒有你 我什麼都不是》
就要「起立」離開

呢個rundown 街客應該講粗口

講明唱side track又唔同喎
【This is MC】澳門見

做咗佢7-8年fans嘅我,對於呢個rundown 好滿意,唱咗我鐘意嗰啲side track e.g魚眼,多此一愛。。。真係冇人識呢啲歌,得我一個人係到自high。送禮到,又真心膠咗啲嘅,想聽佢唱多啲歌。無限大個到,我坐第一行都握唔到手,後面啲人衝哂上嚟,wtf
Infinity & Eternity

嘩 竟然唱咁多side tracks

不過會唔會太多cover呢?
仲要成堆英文歌
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

d side tracks 正wo

第一次過來香港睇show 收貨
鍾意77地又任性嘅陳伯

唱IMY陣真係feel到佢好唔鍾意唱依首歌

對街客嚟講 ...
呢個rundown 真心冷冷地

魚眼已經值回票價啦

利申無睇

Mr. Adult、沒有吻的資格、多此一愛,呢三首

今次已經賣到咁差
街客睇完今次應該唔會再有興趣
佢呢兩年唔好再搞啦
如果唔係應該滯得好難睇
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

今次已經賣到咁差
街客睇完今次應該唔會再有興趣
佢呢兩年唔好再搞啦
如果唔係應該滯得好難睇 ...
hinz 發表於 2018-12-26 04:18

佢有無其他搵錢範數
Sony d歌手要出碟都要搭show

講真句
其實個show好唔好睇真係睇個expectaion 有幾高
今次講到明玩編曲有翻唱, 又無咁差
佢都開過紅館同埋以佢性格一定唔會再企定定咁以紅館show咁唱完就算, 至於玩野成份有幾多就睇佢以後同公司嘅deal lu
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

希望尾場佢會唱返多d big hit 啦 ...

做咗佢7-8年fans嘅我,對於呢個rundown 好滿意,唱咗我鐘意嗰啲side track e.g魚眼,多此一愛。。。真係冇 ...
pooh1460 發表於 2018-12-26 01:23

How did 多此一愛 go from 2nd plug to side track? Just because Jason usually don't sing it in his concerts? Can he do the same for 命案 one of these years?

佢有無其他搵錢範數
Sony d歌手要出碟都要搭show
mychart- 發表於 2018-12-26 05:04

SONY歌手番大陸密密唱有排搵
一首你瞞我瞞係大陸唱十年都仲唱緊

做咗佢7-8年fans嘅我,對於呢個rundown 好滿意,唱咗我鐘意嗰啲side track e.g魚眼,多此一愛。。。真係冇 ...
pooh1460 發表於 2018-12-26 01:23

魚眼  MR.ADULT

How did 多此一愛 go from 2nd plug to side track? Just because Jason usually don't sing it in his c ...
kin888 發表於 2018-12-26 14:39

佢除咗係當年plug個時有唱到之外,之後就冇再唱過。

我buy佢唔唱咁多big hit喎
街客要聽既 (tales)/players/speechless 聽夠啦
佢又唔係多big hit成咁
仲會睇佢show既忠粉錢易呃好多

最可惜係今次put on三寶唔啱心水
如果係 日出前/潮人/原諒 我會癲左
好在a cappella編曲又短又輕快唔覺悶

幾時先有機會聽我們的門牌

完場之後行上地鐵站,聽到啲人話好期待你暪我暪,別來無恙。冇哂聲氣。我笑咗

完場之後行上地鐵站,聽到啲人話好期待你暪我暪,別來無恙。冇哂聲氣。我笑咗 ...
pooh1460 發表於 2018-12-26 23:53

聖誕流流唔聽呢啲歌都ok接受
今晚有唔有前兩晚都無出現既歌?
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

聖誕流流唔聽呢啲歌都ok接受
今晚有唔有前兩晚都無出現既歌?
JasOh103 發表於 2018-12-27 00:06

親愛的仇人,尊嚴加萬中無一(我冇睇24號,對我嚟講係冇出現)

回水,快完架!!

其實今次演唱會自己會比5.5/10, 相比起Speechless扣分位更加致命,但掉返轉, 鍾意既部份就做得十分好
講下扣分位先
- 主rundown翻唱歌多得離譜, 仲有尾段幾乎似新碟發布會多過演唱會本身
- 經歷上年嚴重浪費時間既Kiss cam之後, 幕後似乎唔識死之餘仲變本加厲, 整一part更加浪費時間既獎門人遊戲環節+請單身觀眾上台環節, 老老實實整多part唱多啲歌好過啦

跟住係加分位
- 相比起Speechless尾場, 今次狀態fit好多, 把聲雖然聽得出係有少少沙但overall全晚把聲係開到既, 睇得出佢有響keep聲上下功夫
- 好多少唱既歌 (例如自己非常鐘意既Mr Adult, 親愛的仇人, 多此一愛),尤其鍾意佢A Cappella果part,入面仲要首首都少唱,清新之餘又不失原曲風格
- Encore 唱咗唔少歌

有尾場encore song list嗎?

有尾場encore song list嗎?
l00540 發表於 2018-12-27 00:47

26.12 Encore
告別之前
拍一半拖
I miss you —>將 I miss you 變成 I love u 因為話我地冇進步過,只係繼續留戀係舊歌年代,要我地進步下
逸後
霸氣情歌 jazz版
Rudolph  the red mose
萬中無一
親愛的仇人
沒有你,我甚麼都不是
尊嚴

告別之前
拍一半拖
I miss you —>將 I miss you 變成 I love u 因為話我地冇進步過,只 ...
pooh1460 發表於 2018-12-27 01:16

頭場要求回水
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

告別之前
拍一半拖
I miss you —>將 I miss you 變成 I love u 因為話我地冇進步過,只 ...

佢真係好憎自己啲舊歌

告別之前
拍一半拖

其實唱得少漆,十一點幾就完點解要咁聖誕節完左仲派咩糖果啦!最好聽,有個班人個 part ,二重唱好正!!

告別之前
拍一半拖

chi sin!!!! 有親愛的仇人仲有一千種戀愛 mr adult omg..

其實仲有好多..

你來自哪顆星
命案
我們的門牌
再見不再見
放過自己
潮人蜜語
日出前讓愛戀延續
我沒有

其實仲有好多..

你來自哪顆星
命案
我們的門牌
再見不再見
放過自己
潮人蜜語
日出前讓愛戀延續
我沒有 ...
eason 發表於 2018-12-27 04:08

我沒有,朋友你真識貨

告別之前
拍一半拖

好在同25/12相差不遠~ thx

應該有錄影吧!

仲有一休...

呢首好鐘意 希望有機會唱

聽到佢話要進步唔唱舊歌果時,真係心在淌血。
老忠粉表示,當年係因為一埋光榮情歌而愛上你,
而家話唔唱就唔唱,你叫我情何以堪
FIGHT for 陳柏宇

琴晚credit陳光榮不知幾多歡呼聲
連陳光榮個老婆都勁過Edward

不過佢自己又係攞黎衰
連IMY唱左咁多年都可以入錯

成日都係咁公開講唔鍾意自己啲舊歌
又話唔進步乜乜乜 同話人差有乜分別
真係好唔尊重人哋啲心血lor

而且我完全唔覺得
佢跟咗Edward Chan之後對比以前啲歌又有啲咩特別進步嘅地方
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

事實陳光榮真係最夾佢
佢頭3年咁紅都係靠陳光榮d歌 :0)

不過佢自己又係攞黎衰
連IMY唱左咁多年都可 ...
uran 發表於 2018-12-27 13:05

幾時有講陳光榮同佢老婆??
你唔係聽錯陳廣偉做陳光榮咁搞笑呀?!

只睇左尾場
除左互動環節太長,基本上好滿足同盡興
冇諗過佢同佢公司咁夠薑做個翻唱+sidetrack show
今次趕完客下次應該可以縮返做一場

佢唔想成日唱堆慘歌都唔係第一日嘅事
已經解釋過無數次
以後就睇下佢想繼續自我落去定向現實低頭

事實陳光榮真係最夾佢
佢頭3年咁紅都係靠陳光榮d歌 :0)
Lewis 發表於 2018-12-27 14:08

沒有陳光榮,Jason嘅作品的確少左份耐聽

希望下張碟/ Concert
Jason可以換吓班底(尤其Cousin Fung)

只睇左尾場
除左互動環節太長,基本 ...
Crooks 發表於 2018-12-27 14:35

佢唔會向現實低頭...
佢紅返都係兩登D人鍾意佢以前D歌而硬捧返佢
靠佢家下D歌真係食得_... (唔係話唔好聽, 但傳唱度真係同以前無得比)

對於I Miss You陳伯表示: 都唔明呢首歌邊度好聽
又口沒遮攔
JasOh103 發表於 2018-12-26 00:48

呢句係真? LOL
陳光榮應該嘔曬血, 難怪冇再合作

佢唔會向現實低頭...
佢紅返都係兩登D人鍾意佢以前D歌而硬捧返佢
靠佢家下D歌真係食得_... (唔係話唔 ...
Lewis 發表於 2018-12-27 15:35

不過第二場一聽intro就尖叫既歌 認真如初係最大聲
應該有好多都係15-16年後先開始做粉 eg:我
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

只睇左尾場
除左互動環節太長,基本 ...
Crooks 發表於 2018-12-27 14:35

下 唔通我撞聾聽錯
我聽到佢話呢個level係「8」
輪到佢自己要俾「10」

我係咪全部聽錯晒

下 唔通我撞聾聽錯
輪到佢自己要俾「10」

我係咪全部聽錯晒{ ...
uran 發表於 2018-12-27 16:30

佢係講陳廣偉、陳廣偉個囡、陳廣偉老婆、陳廣偉嘅fans,所以大家先越叫越大聲

其實尋晚後半氣氛超好,好過佢以前任何一場show

不過佢自己又係攞黎衰
連IMY唱左咁多年都可 ...
uran 發表於 2018-12-27 13:05
兩場都冇credit 陳光榮o咼,佢係credit 所有作過曲俾佢嘅人o咼

The fact that he hates his old songs was obvious. He was even worse with the rearranging in his Tales show. (I still remember that terrible "happy" version of 斷絕來往). But now it seems like he doesn't like his plugged songs, period. This is the second show in a row without 上集大結局+行屍走肉. He is still ignoring that whole Lost and Found album, which I really liked. I don't know what he wants from his team and from his fanbase. This is why I was always ok with 903 not playing 別來無恙 at all...Jason has made it clear that he doesn't like this kind of songs. But do we really need happy and/or groovy songs from him EVERY SINGLE TIME?

下 唔通我撞聾聽錯
輪到佢自己要俾「10」

我係咪全部聽錯晒{ ...
uran 發表於 2018-12-27 16:30

FIGHT for 陳柏宇