返回列表 發帖
四面台
艾石仔 發表於 2018-9-27 18:44

九展四面台,有冇歌手試過?

又開?
一係唔開,
一開開咁密?
表妹保莉 發表於 2018-9-27 19:23

Sony覺得有錢賺咪chur到盡

佢咁矮練到咁bulk好肉酸
cathay1996 發表於 2018-9-27 19:43

道具衫黎架喎

其實唔好再唱你瞞我瞞得唔得

係 我有睇澳門場
好明顯狀態fit好多
可惜係三面
JayantL 發表於 2018-9-29 14:08

所以開多啲show累積多啲舞台經驗係好事
紅館嗰期應該係佢歌唱生涯中狀態最差

所以始終覺得紅館對佢黎講太大壓力
唔太適合佢
麥花臣 九展 應該冇咁大壓力 ...
Jason0223 發表於 2018-9-29 15:16

係,等佢有返信心先再開紅館都未遲,而家開下細場keep住班fans同人氣,其實今次當fans meet開麥花臣咪好囉,真係麻麻Starhall

回復  Crooks

幾年前第一次個人大型售票演唱會都幾唔掂。不過佢佢頒獎禮表演幾穩定 d街客都會繼續覺 ...
黃家正 發表於 2018-9-30 22:33

咁佢出道頭幾年係真係好嘅,係聲帶生繭之後開始唔穩定,第一次個唱即係2013,把聲都仲係差。2014休息左成年唔唱歌先好返,之後出返黎嘅Escape live、告別之後音樂劇呢啲咪唱得好好,九展三場Players live都唔差架,係上年越黎越忙把聲又開始出事,開紅館嗰時真係最爛聲

講真佢唔搞返掂把聲,佢係唔會唱得返佢啲有大量假音嘅舊歌,就算唱到都唔會好似以前咁好聽 ,雖然我覺得街客唔會覺得有大問題,今次估計都係會爆到七彩

冇廣告冇訪問,今次宣傳少到!

感覺真係純粹為奶粉錢 所以我都麻麻地
帥小寶` 發表於 2018-11-2 22:56

當一個有歌聽嘅xmas party啦,又有得倒數

琴晚credit陳光榮不知幾多歡呼聲
連陳光榮個老婆都勁過Edward

不過佢自己又係攞黎衰
連IMY唱左咁多年都可 ...
uran 發表於 2018-12-27 13:05

幾時有講陳光榮同佢老婆??
你唔係聽錯陳廣偉做陳光榮咁搞笑呀?!

只睇左尾場
除左互動環節太長,基本上好滿足同盡興
冇諗過佢同佢公司咁夠薑做個翻唱+sidetrack show
今次趕完客下次應該可以縮返做一場

佢唔想成日唱堆慘歌都唔係第一日嘅事
已經解釋過無數次
以後就睇下佢想繼續自我落去定向現實低頭

下 唔通我撞聾聽錯
我聽到佢話呢個level係「8」
輪到佢自己要俾「10」

我係咪全部聽錯晒{ ...
uran 發表於 2018-12-27 16:30

佢係講陳廣偉、陳廣偉個囡、陳廣偉老婆、陳廣偉嘅fans,所以大家先越叫越大聲

其實尋晚後半氣氛超好,好過佢以前任何一場show

The fact that he hates his old songs was obvious. He was even worse with the rearranging in his Tale ...
kin888 發表於 2018-12-27 21:17

你對Jason都幾大誤解
Jason係個超級悶但又超級consistent嘅人
基本上佢次次訪問都係講同一番話
所以如果你有留意下佢,其實好容易知道佢喜惡

佢唔鐘意啲自憐慘情k歌,特別內容空洞嗰啲
而你瞞我瞞對佢黎講係首口水歌
霉嗰時成日返大陸做bar show用黎大合唱
佢而家唔想唱係完全可以理解

佢鐘意唱啲有意思或可以表達自己心境嘅歌
因為佢覺得咁先可以投入到
可惜佢冇創作天份,要靠人寫
唔係佢想唱就一定有好曲好詞比到佢

Escape係一隻佢好鐘意嘅碟
佢都成日講佢好鐘意別來無恙
今次唔唱,我估只係因為佢覺得唔啱個主題
其他你講嘅碟或歌,冇聽佢提過鐘唔鐘意
但本身又唔多人識,真係有排都唔會揀到呢啲
今次唱嘅sidetrack,係佢喺ig問fans意見,最多人講嗰啲黎

佢想要咩其實好清晰,就係要唔修飾做自己,唱自己想唱嘅嘢
佢選擇得就應該有心理準備有可能流失歌迷
就好似有人鐘意佢夠直夠真,亦有人憎佢唔識尊重人

所以呢個就係佢既問題佢本人冇乜故事可唱可寫
最後填詞人都寫唔到一個深刻既故事比佢唱--》歌曲主題不斷 ...
lokzai 發表於 2018-12-28 00:24

同意,佢好需要一個strong嘅制作團隊幫佢發掘題材,但暫時都睇唔到Edward Chan有呢個能力